Wie loopt er risico

Home > Wie loopt er risico

Wie loopt er risico op burn-out

Hardwerkende, loyale werknemers en ondernemers lopen risico op burn-out. Ook werkende moeders die werk en zorg combineren krijgen er vaker dan gemiddeld mee te maken. Mensen die perfectionistisch zijn, het werk graag goed doen, niet te beroerd zijn om eens extra aan te pakken en mensen die niet snel nee zeggen. Ook de werkomgeving is hierop van invloed. Zo komt burn-out vaker voor binnen – bijvoorbeeld – het onderwijs. Burn-out valt dan ook wel onder de beroepsziekten.

Zowel voor de patiĆ«nt zelf als voor de omgeving, is het vaak niet goed te begrijpen dat juist de hardwerkende, goed presterende werknemer een burn-out krijgt. Echter, op de hardwerkende employee wordt vaak een beroep gedaan en deze werkt ook vaker ’s avonds en in de weekends door. “Het werk was juist altijd heel erg leuk,” is een veelgehoorde uitspraak van werknemers met een burn-out.

Ook topsporters lopen risico op een burn-out, maar dan met name door lichamelijke uitputting. De geestelijke belasting valt vaak relatief mee en daardoor zijn sporters vaak weer binnen enkele maanden op de been.

Comments

Geen reacties, wees de eerste en schrijf er nu een