Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mell

Geschreven op: Donderdag 19 Maart 2020 om 18:41
Ongepast of beledigend?

lotgenoten,

mijn ex partner en ik zijn helaas sinds 2 maanden uit elkaar.
sinds 8 maanden zijn we al beetje aan het aansukkelen met haar gevoelens, ze gaf 8 maanden geleden aan dat ze twijfelde over haar gevoelens. in die tijd heeft haar vader kanker gehad. toen hebben we toch besloten door te gaan en samen aan haar twijfels te werken door te praten en samen leuke dingen ondernemen. dit ging 6 maanden lang enorm goed. alleen in de tussentijd zaten we in een verbouwing , was zij 2x van baan gewisseld , financiŽle tegenvaller gehad met de auto, en veel stress ivm haar werk wat niet liep zoals ze wilde.

november 2019 waren we met de familie aan het eten toen haar vader vroeg of tie wat drinken mocht. toen ineens klapte de bom en reageerde ze heel fel of niemand hier iets zelf kon , en dat ze alles moest doen. wij zijn hier allemaal heel erg van geschrokken. nadat haar familie weg was , heb ik een gesprek met haar aangegaan waar dit op sloeg. en toen kwamen weer de woorden dat ze niet wist of ze verder wilden gaan met ons. helaas heeft ze toen der spullen gepakt is 2 dagen vertrokken naar de ouders en na 2 dagen stond ze weer aan de deur dat dit niet was wat ze wilde . en ze wilde ons niet opgeven.

we hadden besloten hulp te zoeken, omdat ze lange tijd ook al nergens zin in had en niet echt kon genieten, veel spierpijn in haar benen en ongeveer 10-11 sliep per dag , veel buikpijn. na een gesprek gehad te hebben met de huisarts dacht hij dat ze overspannen was, en wilde haar doorsturen naar een psycholoog. helaas wilde ze dat niet omdat ze dit te zweverig vond. na veel gepraat te hebben hebben we besloten weer de draad rustig op te pakken en dan maar kijken of het met rust beter ging. dit ging weer 3 maanden goed tot ze eind januari de stekker er definitief uitgetrokken heeft na haar 2de bezoek aan een andere huisarts die haar ook doorverwezen had naar een psycholoog. ze zegt dat de relatie perfect is en niet liever zou willen dan samen oud worden, maar haar gevoel zegt niks meer en is weg.

ik snap er helemaal niks van, de laatste 4-5 maanden gingen ondanks dat ze 2x wilde stoppen wel gewoon heel goed, alles was er gewoon veel lichamelijk contact veel gesprek stof we deden leuke dingen en maakte leuke plannen. ze heeft zelfs een foto op mijn insta gezet dat ik haar ten huwelijk gevraagd had ( wat niet waar was ) ik weet dit klinkt heel stom en heb hem ook gelijk verwijderd. maar dat zij aan de buitenwereld wilde laten zijn dat wij aan trouwen dachten gaf me veel positieve energie. ook hebben we paar dagen voor het uitging nog vakantie geboekt en hebben we veel gepraat hoe bijzonder we elkaar wel niet vonden. voor haar was de huisarts doorslag gevend om het uit te maken, ik mag niet weten wat er gezegd is alleen zag ik een brief dat ze weer doorverwezen was naar een huisarts ( zij weet niet dat ik dit weet ).

nu zijn we 2 maanden verder nadat het uit is. en ze is ineens heel actief op social media, gaat soms stappen, was van de week ineens aangemeld op Tinder. en zegt ook hele lelijke dingen. zo was ze van de week bij gezamenlijke vrienden van ons , en had ze gezegd dat sinds het uit is zij mij niet gemist heeft. ze wil wel alles over me weten en ze wilde super graag vrienden blijven, op der werk is het nog steeds kut en ze is heel negatief over alles en iedereen. ze zegt ook dat niemand haar snapt behalve haar moeder, daar kan ze enorm goed mee praten. toch zijden die gezamenlijke vrienden dat het een compleet ander persoon is. normaal is ze heel levendig en vrolijk, nu zat ze bijna met tranen op de bank der verhaal te doen en kwam er geen sprankje geluk van af.

mijn vraag is nu een beetje, kan haar gedrag en woorden komen omdat ze echt overspannen is en dat ze daarom niks voelt voor me of niet bij der gevoelens kan. want ik vind het namelijk best bijzonder , dat je na een relatie van 5 jaar iemand geen seconden heb gemist. en dat je ondanks de perfecte relatie die ze benoemd helemaal geen gevoel meer heeft.

zouden 2 verschillende huisartsen haar zomaar doorsturen naar een psycholoog ? ik heb zoveel vragen, zij is een compleet ander persoon geworden sinds dat ze hier de deur uit gestapt is. en ik wil keihard voor der vechten, en wachten tot ze beter is maar ga steeds vaker denken. misschien is ze wel niet overspannen\depressief . maar misschien is ze me wel echt beu. zijn er mensen met dezelfde gevoelens en ervaring die ook overspannen/burn-out hadden. of partners van net als ik.

alvast bedankt voor jullie hulp  

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)