Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Henk

Geschreven op: Donderdag 19 Maart 2020 om 07:30
Ongepast of beledigend?

Dag Allemaal,

Ook ik ben op zoek naar wat herkenning als 28 jarige. Ik zit inmiddels 4 maanden met een heel scala aan klachten die maar niet vooruit lijken te gaan. Zo heb ik oa last gehad van pijn op de borst, pijnlijke plekken in de armen en benen, tintelingen in de onderkaak, pijnlijke oren, pijn in het kruis, rillingen, slaapproblemen etc. Echter slaap ik nu al een geruime tijd bijzonder goed ca 9 uur p/nacht, kan ik 5 km hardlopen in ca 25 min. Over het algemeen voel ik redelijk energierijk, maar af en toe voelt het alsof er kortsluiting plaats vindt en ben ik ineens volledig afgemat. Ik heb zodra ik wakker wordt wel direct last van een doof gevoel rondom mijn linkeroog, af en toe een kous gevoel in voornamelijk mijn linker arm en been. Pijn tussen de schouderbladen voornamelijk links. En aanvalsgewijs precies in het midden tussen de schouderbladen, voelt ook wat dieper en dan voel ik mijn hart heel duidelijk kloppen. Niet snel maar gewoon heel krachtig, ik schud dan ook op het ritme van mijn hartslag. Daarnaast moet ik nog bijna dagelijks huilen soms zonder duidelijke aanleiding. inmiddels bij de internist geweest urine, bloed, ECG, en hart- longfoto laten maken. Ook 24-uur ECG gehad. Alles komt niks uit, alleen een hoge bloeddruk. Rusthartslag is ook prima 50-60 slagen. Blijf maar mijn twijfels houden of er niks gemist is. Bang voor hersentumor / MS, iets mis met de bloedvaten (Hart werkt namelijk prima.) Daarnaast geeft mijn omgeving en psycholoog telkens aan dat ik moet stoppen met zoeken naar verdere uitsluitsel en me er bij neer moet legge dat dit nu “even” bij me hoort. Het voelt zo uitzichtloos en er is voor mijn gevoel totaal geen vooruitgang. De huisarts wil me dan ook maar wat graag aan de AD, maar zie dit niet zitten omdat ik niet depressief ben. Ik ben gewoon ongerust over mijn lijf wat mij soms somber een neerslachtig maakt. Zodra ik een fysiek “betere” dag heb leef ik direct helemaal op. Zo een heel verhaal wellicht dat iemand zich herkend.

Gr. Henk 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dirk op Maandag 23 Maart 2020 om 20:24 Ongepaste reactie?

Hoi Henk, ik heb compleet hetzelfde. Reeds 5 jaar onderweg, eerste 2 jaar waren het ergst, daarna steeds beter en nu af en toe last. Het leven is weer heel mooi en biedt alle mogelijkheden. Ik moet alleen af en toe toegeven aan een complete break down van het lichaam. Gewoon een batterij die ineens leeg is. Wat mij op valt is dat ik vroeger moe kon zijn, maar dat ik dat gevoel al jaren niet meer heb gehad. Ik denk dat mijn hersenen daar een omweg voor hebben gecreëerd naar dat gekke lege gevoel. Een soort wake up call. Ook ik ben 100x gechecked, iets verhoogde bloeddruk, en heb jaren gezocht naar de oplossing. Ging alles meten, met speciale apparatuur etc. Op een gegeven moment alles aan de kant gegooid en gewoon weer gaan leven. Vooral het stellen van doelen, kleine doelen, heeft mij geholpen. Ik denk dat de rauwe randjes altijd blijven, maar dat de mooie dagen er weer genoeg zijn voor een fijn leven. Hou je haaks!


Geschreven door: Dirk op Maandag 23 Maart 2020 om 20:25 Ongepaste reactie?

Oja, ook nooit aan de AD geweest en heel blij om. Wel ademhalingscursus gehad en heel veel aan gehad


Geschreven door: Anneloes op Dinsdag 24 Maart 2020 om 12:11 Ongepaste reactie?


Dag Henk.

Veel van de klachten die jij opnoemt herken ik, het zijn hele nare sensaties die het leven compleet overhoop halen. Wat dat betreft veel herkenning
Jij schrijft dat jij eerst wel slaapproblemen had, nu niet meer. Want 9 uur slapen, daar zou menigeen voor tekenen. Dat lukt mij iig verre van.

Jouw rusthartslag is uitstekend, dat is iets waar ik nu veel zorg over heb want de mijne is mom. te hoog, terwijl de bloeddruk perfect is. Met zeer grote wrschheid komt dat door de stress rondom hèt virus, kan het nauwe-
lijks van me afzetten. Zeker nu ik verkouden ben neemt de angst z’n kans.

Mijn vraag aan jou, heb jij ooit wel eens hartkloppingen (gehad) of dat jouw hart juist wel te snel slaat/sloeg en dan best lang? Bekend fenomeen bij ‘n angststoornis, weet niet of jij dàar ook last van hebt?

Bedankt als je wil antwoorden, zo niet respecteer ik dat.

Groet Anneloes


Geschreven door: Henk op Vrijdag 27 Maart 2020 om 10:24 Ongepaste reactie?

@Dirk

Fijn om te horen dat er licht is aan het eind van deze lange tunnel. Ik kan mij nu al bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder deze ellende is, laat staan als je al 5 jaar onderweg bent. Je bericht geeft me echter wel moed. Ik merk dat ik ook steeds minder ga “meten” en dat ik me hierdoor wel ietsje beter begin te voelen.

@Anneloes
Het gekke is dat mijn hart nooit op hol slaat, in iedergeval niet buiten het sporten om. Wel dat hij overdreven krachtig slaat. Ik voel dan overal pulsaties. In mijn borstkas, in mijn vingers, rug, buik, nek etc. Ik denk dat ik er wel een angststoornis bij heb ontwikkeld wat deels van mijn klachten veroorzaakt. Ik merk dat nu ik twee dagen gestopt ben met roken dat de angst me ineens weer om de oren slaat. Zonder aanleiding, gewoon als ik rustig op de bank zit.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)