Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jet

Geschreven op: Zondag 12 Januari 2020 om 16:46
Ongepast of beledigend?

Ha allemaal,

Ik ben nieuw .. en heb een aantal vragen.
Na een jaar doorgelopen te hebben met allerlei klachten hartkloppingen, moe , angst paniekaanvallen stress enz. Ben ik 3 weken geleden volledig ingestort.( kan niet meer voor me kids zorgen lig alleen maar op bed.. vaak somber en gevoel alsof ik er niet helemaal ben.. het allerergste vind ik het echt niets meer kunnen..) mijn vraag aan jullie is moet ik dan toch wandelen of ga ik dan juist over mijn grenzen heen? Ik ben zo bang nog verder te zakken dat opname nodig is.. ook vraag ik me af slikken sommige van jullie antidepressiva? Bah is allemaal zo onwijs lastig!
Ik hoop op tips..
Ik slik al een hoop voedingssupplementen.
Eet zo gezond mogelijk en drink veel
Onder behandeling bij psycholoog.

STERKTE ALLEMAAL!  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dennis1985 op Maandag 13 Januari 2020 om 08:04 Ongepaste reactie?

Stel in principe ook dit soort vragen aan de psycholoog. Stuur hem of haar eventueel een mail. Ik ben van mening dat wandelen nooit slecht kan zijn. Je moet alleen aanvoelen waar voor jou de grens ligt. Zeker als je bijv zonder moeite een uur lopen kan dan zou je een mooi wandelplekje kunnen zoeken waar je eventueel in de natuur kunt zitten.

Het is nu nog wat koud maar over 1 maand wordt het steeds aangenamer om buiten te zijn. Dit zal je dan ook helpen in je herstel en tegen depressie


Geschreven door: Jet op Dinsdag 14 Januari 2020 om 08:48 Ongepaste reactie?

Bedankt voor je reactie.
Kan maar 50 meter lopen en ben dan al op duizelig en aan het trillen op mn benen.. en nu ook nog buikgriep.
Maar idd ga donderdag is met mn psycholoog bespreken en verder maar veel rusten in hoever mijn hoofd dat toestaat.
Jij nog tips voor natuurlijke slaapmiddelen van mijn huisarts moet ik stoppen met oxazepam slik ik nu 2 weken.. maar als ik niets slik slaap ik niet. (Of max 2u).


Geschreven door: Anneloes op Dinsdag 14 Januari 2020 om 14:04 Ongepaste reactie?


Jet,

vind ‘t wel erg kort door de bocht van de h.a, na 2 wk al stoppen met de oxazepam. Geeft hij/zij ‘n alternatief of iig lagere dosering van de oxa? Zou dat toch even bespreken, zodat je de komende tijd iig wat kunt slapen en ‘n beetje bijtanken.
Ik gebruik al heel lang oxa om te slapen ( pleit er niet voor hoor), maar ben nu aan ‘t proberen met ‘n halfje/3/4. Verder gebruik ik geen medicatie.
Sterkte ermee,
Gr Anneloes


Geschreven door: W op Dinsdag 14 Januari 2020 om 17:15 Ongepaste reactie?

Hoi Jet,
Allereerst wat naar dat je in deze positie bent beland.
De huisarts gaat zeker kort door de bocht. Vraag hem naar alternatieven voor de oxa. Oxa is erg verslavend en daar zijn sommige huisartsen bang voor.
Wandelen is goed. Maar dus niet gelijk een uur. Ga beginnen met 40 meter, blijf onder je grens, na 50 meter sta je te trillen en dat moet je voorkomen . Je zult zien dat je steeds een klein stukje verder kan.
En dan boven alles, verwacht niet dat dit met een snelle oplossing in orde komt. Helaas gaat het herstel echt een hele tijd duren, morgen ga je je dus niet beter voelens maar volgende maand ben je wellicht alweer wat verder... Het is niet in 1 dag ontstaan en gaat ook niet met 1 dag over....

Sterkte in iedergeval


Geschreven door: Jet op Woensdag 15 Januari 2020 om 18:15 Ongepaste reactie?

Bedankt anneloes en W.
Ja heb zelf ook zo iets van waarom geef je me dan eerst oxazepam en vervlgns weer na 2 weken te stoppen. Had gevraagd naar andere middelen maar dat had hij niet en voof natuurlijke middelen moest ik maar naar een natuurarts zei die.
Ja prcs W ik moet juist niet me grenzen weer overgaan door als een malle te gaan wandelen wat ik helemaal niet kan.. thanks voor die bevestiging


Geschreven door: E op Vrijdag 17 Januari 2020 om 09:54 Ongepaste reactie?

Hallo Jet, wat naar voor je, ik ben ook moeder en zit sinds 16 oktober thuis vanwege burnout, heb met net als jij gevoeld in het begin.
Als je een klein beetje energie hebt, ga dan 20 meter wandelen en kijk goed waar je grens ligt, ik kan nu paar maandjes later iets meer dan een uur wandelen.
Ben overigens blij dit forum gevonden te hebben, sterkte!


Geschreven door: Dennis1985 op Zaterdag 18 Januari 2020 om 07:53 Ongepaste reactie?

Facebook heeft ook burn out groepen. Heeft voor mij meer betekend dan dit forum uiteindelijk. Hier was t te stil voor mij.


Geschreven door: Jet op Zaterdag 18 Januari 2020 om 14:46 Ongepaste reactie?

He
Wat fijn om jou reactie te horen..en dat je nu een uur kan wandelen wauw!
Qua paniek gaat bij mij wat beter dat wel toch wil de huisarts graag starten met AD zelf wil ik dit liever niet. Ik slik nu veel suplementen en heb het idee dat het toch iets gaat werken..
Jij daar verder ervaring mee ?


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)