Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Emm

Geschreven op: Maandag 6 Januari 2020 om 10:05
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,

Vorig jaar april heb ik een burn out opgelopen. Ik was logopedist en voor het eerst in mijn leven voelde ik me best wel goed in mijn werk, vooral met betrekking tot het contact met de kinderen/cliŽnten en ouders. Ik vond het werk meestal prachtig. Ik heb me verkeken op mijn loon en al het extra werk dat ik nog moest verrichten, buiten mijn betaalde uren om. Het lukte me niet meer om (sociaal) bij te komen en mijn werk spookte continu door mijn hoofd. Uiteindelijk ben ik gaan denken dat ik het allemaal niet kan en ik zit nog steeds wel eens in die modus. Nu ik dit allemaal type, staan de sluizen wagenwijd open. Het doet me echt veel.

Inmiddels heb ik cognitieve gedragstherapie gevolgd bij een psycholoog om mijn eigenwaarde te herstellen. Dit heeft wel enigszins geholpen. Ik ben momenteel tijdelijk werkzaam in een ijzerhandel, waarbij ik mijn werk gelukkig achterlaat, zodra ik de deur sluit. Ik ben nu af en toe nogal aan het worstelen met mijn toekomstperspectief. Ik wil minder angst en minder invloed van instanties zoals zorgverzekeraars, die met zogenaamd kwaliteitsbevorderende regeltjes juist de kwaliteit van mijn werk beperken. Daarnaast hoop ik beter te leren ontspannen en loslaten.

Als jullie tips hebben m.b.t. vergelijkbaar werk met kinderen, vervolgstudies, cursussen en therapieŽn etc., dan zou ik die graag van jullie willen horen.

Zijn er mensen in de omgeving van Friesland, Groningen die ook een burn out hebben (gehad) en/of die logopedist zijn, die eens met mij zouden willen afspreken? Omdat mijn contract afliep, heb ik niet echt nazorg gehad of een reintegratietraject gevolgd. Wellicht dat ik vanuit zulke ervaringen nog tips kan krijgen.

Hartelijke groetjes,
Emm

 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dennis1985 op Dinsdag 7 Januari 2020 om 16:03 Ongepaste reactie?

Ik heb een heel ander werkverleden dus daar kan ik weinig over zeggen. Wel had ik ook geen werkgever toen ik burn out raakte maar werkte in mn eindstage. Ik ben ook net als jij tijdelijk ander werk gaan doen en begin over 4 weken weer 40u in ploegen in mn eigen vakgebied. Ik vind het goed dat je nu dat werk doet. Dat helpt je in je herstel. Merk nog wel vaker klachten tijdens werken. Jij misschien ook toch.

Je kan me in ieder geval even aanschrijven als je behoefte hebt om te praten. Even zoeken op facebook naar Dennis Donders of ff een mailtje sturen naar dennis.donders1@gmail.com dan kunnen we ook eventueel whatsappen als je dat wilt. Veel beterschap Emm smiley


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)