Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Karin

Geschreven op: Maandag 11 November 2019 om 15:22
Ongepast of beledigend?

Vandaag ben ik een dagje thuis van mijn werk. Heerlijk zeggen de meeste mensen dan. Maar voor mij geldt dit niet. Is dit herkenbaar? Kosten vrije dagen jullie ook meer energie dan volle dagen?

Ik werk 4 dagen en ben aan het herstellen van een burn-out. De vrije dagen vind ik het heftigste. Laat mij maar aan het werk dan kan ik tenminste mijn ding doen. (misschien omdat ik het dan niet door heb). Want als ik vrij ben, begint het gevecht met mezelf als het ware. Mijn hoofd wil van alles maar mijn lijf werkt niet mee. Geen huishouden, geen eetlust. Als hobby maak ik kaarten. En met de kerstdagen in het vooruitzicht wil ik graag kerstkaarten maken. Ik weet dat ik dit een leuke activiteit vind en dat het voor ontspanning zorgt. Maar doen... Ho maar. Ik doe de hele dagen niets als ik vrij ben. Ik hang rond op de bank, kijk tv en speel spelletjes op mijn mobiel. En dat tegen mijn zin in. Is dit nu omdat ik nog niet zo ver ben met herstellen als ik denk? Is dit omdat ik iets van mezelf moet? Is dit omdat werken eigenlijk nog teveel voor mij is en ik in de vrije tijd nog moet bijkomen? Of is dit niet herkenbaar en ben ik gewoon lui zoals mensen zonder burn-out zeggen? Ik wil hier zo graag vanaf en kan er denk ik alleen iets mee als ik het begrijp. Het lijkt nu wel alsof de vrije dagen mij het meeste energie kostten. Vanavond ben ik kapot en dat sleur ik dan gedurende de werkdagen met me mee.
Ik kijk uit naar jullie reacties 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dennis1985 op Woensdag 13 November 2019 om 09:39 Ongepaste reactie?

Ik herken dit wel een beetje. Ik heb het ook wel. Ik werk 3 dagen nu. En ook ik merk dat de werkdagen eigenlijk wel prima gaan. Weliswaar zijn er klachten maar het wordt beetje gemaskeerd. Ik denk dat je eigenlijk op de vrije dag moet bijkomen. Rust moet nemen maar dat kunnen we niet. We zoeken constant naar bezigheden om bezig te zijn. Je zoekt de prikkels toch weer op zeg maar. Het is inmiddels ingebakken in ons systeem.


Geschreven door: W op Woensdag 20 November 2019 om 20:39 Ongepaste reactie?

Hoi, ik denk je je ook een beetje vastloopt in je overtuiging dat je van alles zou moeten. Dat je lui zou zijn en dat je iets moetdoen aan je ontspannende hobby.
Ik herken het wel echter ik neem het zoals het is.... Dat maar hangen op de bank blijkbaar heeft je lichaam en of je hoofd het nodig.
Komt goed heb geduld en ga er van uit dat het met de tijd zal verbeteren maar dat het nooit meer wordt wat het was...


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)