Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Bram

Geschreven op: Donderdag 17 Oktober 2019 om 13:42
Ongepast of beledigend?

Beste mensen.

Ik schrijf dit bericht vooral door mijn eigen onzekerheid en voor herkenning van anderen.

Ik ben anderhalf jaar geleden gediagnosticeerd met een burn out. Na heel veel klachten zijn bij mij vooral de cognitieve klachten blijven hangen en dan met name het geheugenverlies.

Nu lagen mijn zoontjes gisteren in het ziekenhuis en komt ochtends de verpleger aan mij vragen hoe het allemaal gegaan is die nacht. Op dat moment heb ik echt enorm veel moeite om te herinneren hoe het allemaal gegaan is.

Is dit normaal bij een burnout en hebben meer mensen dit. Ben vaak zo benauwd dat het iets is waardoor mijn geheugen en tijdsbesef steeds verder achteruit gaat.

Is dit voor mensen herkenbaar? Zeker na zo''n lange periode of denken jullie dat ik wellicht vervolgstappen moet ondernemeb 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 18 Oktober 2019 om 12:50 Ongepaste reactie?


Beste Bram.

Ik zit zelf Ďpasí 3/4 jr in een b.o, heb nog steeds veel klachten maar ben ook red./matig aan het herstellen. ( overigens ook al behoorlijk op leeftijd..).
Frappant wat jij zegt over het geheugenverlies, ik herken dat ook sinds kort en schrok daar erg van. Vraag me wat ik gisteren heb gegeten/gedaan b.v en ik moet enorm in mijn geheugen graven. Ben ik vannacht naar de bad- kamer geweest? Geloof het niet, maar..

Ook al gaat het enerzijds beter, ik merk toch dat ik nog steeds veel te ge- spannen leef. En kan me goed voorstellen dat zeker in stressvolle situaties, zoals jij meemaakte met je zoontjes, je alle zeilen bij moet zetten om je dan staande te houden. Je concentratie is beperkt, er wordt weinig opgeslagen met consequenties vandien. Maw, je stressbestendigheid is nog steeds erg
laag, dat merk ik elke dag weer.

Ik denk dat ook hierin acceptatie het keyword is Bram, sterkte daarmee.
Neem me niet kwalijk als ik verder niet reageer, ik heb gemerkt dat ook dit forum inmid. spanning bij me oproept, ook al hielp het in 1e instantie wel.

Groet, Anneloes


Geschreven door: W op Zondag 20 Oktober 2019 om 14:40 Ongepaste reactie?

Bram, stressvol dat je zoontjes in het ziekenhuis liggen. In dit soort situaties van stress zal het niet beter worden met je geheugen. Beterschap voor ze!

Ik ben inmiddels 3 jaar verder en het wordt zeker beter. Maar of je weer op je oude nivo komt vraag ik me af.
Lastig maar zeker mee te leven hoor. Het gaat heel langzaam maar het gaat.

Geen zorgen dus.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)