Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anoniem

Geschreven op: Maandag 14 Oktober 2019 om 09:30
Ongepast of beledigend?

Hallo moedige lotgenoten,
Heeft iemand nog goede tips om te voorkomen dat je in de toekomst weer burn-out krijgt? Ik zit nu voor de tweede keer thuis met een burn-out. Ik heb het idee dat als je eenmaal het zenuwstelsel zo hebt belast, je energiereserves sneller opraken. Hoe blijf je in balans?  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Bella op Zondag 20 Oktober 2019 om 19:45 Ongepaste reactie?

Heb zelf een partner die nu voor de 2e keer thuis zit, en dit komt doordat hij de eerste keer niet geleerd heeft om zijn eigen grenzen te herkennen en er niet overheen te gaan. Dat is het belangrijkste, zeker genoeg tijd nemen voor je herstel, en veranderingen in je gedrag toepassen en blijven toepassen. Je kan niet meer terug naar de oude situatie. Overspannenheid is een teken dat het zo niet langer kan. Blijvende veranderingen is het antwoord. En ja bij de een duurt het 3 maanden en bij de ander 3 jaar


Geschreven door: Han op Woensdag 23 Oktober 2019 om 21:04 Ongepaste reactie?

Ja anoniem, ik denk ook dat je zenuwstelsel en ook je hersenen, beschadigd zijn tijdens een burn-out. Wat nooit helemaal herstelt, zodat je heel makkelijk met nieuwe stress weer onderuit gaat.
En ik krijg ook sneller stress door geschreeuw, kabaal, drukte, veel prikkels, enz. Had ik voor de burnout niet.
Ik heb ook alles gedaan om op te knappen, en doe nog steeds alles wat je kunt doen, maar dat helpt niet.
Probeer er maar mee te leven. Erg lastig want andere mensen begrijpen het nooit en dat maakt ook eenzaam.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)