Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anoniem

Geschreven op: Zaterdag 12 Oktober 2019 om 11:30
Ongepast of beledigend?

Hallo Lotgenoten,
5 jaar geleden kreeg ik mijn eerste burn-out. Niet meer kunnen slapen, onrustig, lusteloos, vermoeid, zweten, geen eetlust, misselijk, angstgedachten, spierpijn, spanningen over mijn hele lichaam. Met ups en downs kon ik na 8 maanden weer volledig werken 32 uur, het duurde echter 2 jaar voordat ik helemaal was opgeknapt. Vooral de angst kwam soms na weken, daarna na maanden weer even terug en het weer kunnen slapen heeft lang geduurd. Ik heb geen medicijnen gebruikt on weer beter te worden.

Nu helaas weer sinds 1 maand overspannen thuis, ben de hele dag aan het trillen/ beven, spierpijn in mijn benen, pijn in kuiten en onder mijn voet, soms spiersamentrekking, angst en paniek, vermoeid zelfs aankleden heb ik geen energie voor, huilbuien, geen eetlust, soms hoofdpijn. Zo frustrerend. Ik weet dat het goed komt met rust en ontspanning, maar tijdens een dip is dat lastig te relativeren. Ik dacht ook wel een goede balans gevonden te hebben, maar mijn karakter zit me toch in de weg. Te veel willen doen, ook leuke dingen, verantwoordelijkheidsgevoel en ga zo maar door.
Wat mij goed heeft geholpen, is begrijpen hoe het lichaam werkt als het overbelast is en psychosomatische fysiotherapie.
Ik wil alle lotgenoten heel veel sterkte wensen in deze pittige tijd, met veel rust, ontspanning, acceptatie, geduld en een beetje afleiding kan je weer helemaal herstellen van overspannenheid.  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Brit op Maandag 16 December 2019 om 18:26 Ongepaste reactie?

Ik loop nu ook een maand thuis overspannen,wat een strijd,alles trillen nergens zin in ohhhhh wat erg,alles staat gespannen en weet niet waarvan,te veel gewerkt denk ik,een hoofd die maar piekert,nergens heen willen van die schrik reacties als er plotseling wat gebeurt,terwijl ik alles aan kon,vreselijk


Geschreven door: Liesanne op Donderdag 19 December 2019 om 15:01 Ongepaste reactie?

Hoi, hier hetzelfde! Ik herken mezelf totaal niet meer. Sta elke ochtend stijf van de zenuwen. Dat gaat gepaard met angsten en wanhoop. Ook depressieve gevoelens. Op veel momenten kan ik niet relativeren en ben ik zo somber en donker. Wie wil er met mij appen of bellen? Beetje elkaar steunen ..... heel graag! Mín nummer is 0644159917. Liefs Liesanne


Geschreven door: Brit op Vrijdag 20 December 2019 om 11:19 Ongepaste reactie?

Ik ben ook me zelf niet,staat stijf van de spanningen en weet niet waarvan na mijn vakantie kwam de man met de hamer,janken janken


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)