Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

L

Geschreven op: Vrijdag 11 Oktober 2019 om 10:44
Ongepast of beledigend?

Hallo lotgenoten.

Ik ben nu 3 jaar onderweg, met hele diepe ups en downs.
Zijn hier ook toevallig mannen die last hebben gekregen van klachten als een verkleinde balzak tijdens de burnout? Of klachten als onderbuikpijn en 4/5 keer per een klein beetje ontlasting?

Ik heb veel klachylten gehad en nog steeds, maar dir soort klachten blijven terugkomen in een dip. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Pat81 op Zaterdag 12 Oktober 2019 om 10:43 Ongepaste reactie?

Hoi L

Dus jij ook al 3 jaar onderweg ?! Lang duur zo,n p*kke burn out he . Vreselijk man .
Ik ben een man van 38 , getrouwd en 3 kleine kids . Ik zit nu 2,5 jaar in burn out . Mn baan kwijtgeraakt na 17 jaar vaste dienst .
Ook mijn lichaam is totaal de weg kwijt : heel moe , spierverkrampingen en spanningshoofdpijn , duizelingen en misselijk . Elk lichaam reageerd weer anders op een burn out . Heb jij nog medicatie voorgeschreven gekregen ?? Ik heb 150 Mg Venlafaxine voor de depressie en angsten die Mn burn out veroorzaakte .


Geschreven door: L op Maandag 14 Oktober 2019 om 12:11 Ongepaste reactie?

Hee pat81

Ja al 3 jaar helaas, het duurt me ook veel te lang! Ik heb ook vaak het gevoel dat ik get mezelf niet aan doe ofzo? Ken je dat? Alsof get in de lucht word gespoten. Io zit nu sinds een maandje in een hele diepe dip, waarbij ik snachts ook last van hartkloppingen heb. En idd met 2 kids is dar een stuk moelijker. Dje zijn nog vaak snachts wakker, en dan val ik nooit meer in slaap. Depresieve klachten en abgstgedachten zijn idd ook veeel aanwezig. Ik heb nog nooit medicatie gebruikt en ben dat zeker niet van plan.


Geschreven door: Han op Maandag 14 Oktober 2019 om 12:34 Ongepaste reactie?

Hallo Lotgenoten, ik ben ook al 3 jaar bezig met burnouten.
2 jaar geleden en flinke terugval door stressvolle omstandigheden.
En nu krijg ik nog steeds als er stress is of veel prikkels eerst weer lichamelijke klachten en dan daarbij weer emotioneel en mentaal(onrustig in mijn hoofd).
Ik herken wat jij zegt L, want soms is er ook niets stressvols en dan krijg ik toch klachten. Alsof ik niet meer uit die burnout kom. Terwijl ik ook al alles heb gedaan aan gesprekken, zelf lezen, goede voeding, regelmaat, ontspanning, enz.
Slapen gaat bij mij ook nog steeds niet goed. Het lijkt alsof de adrenaline en cortisol niet meer op een rustig niveau komen.
Terwijl ik echt nog best rustig aan doe.
Even Oxazepam gebruikt maar dat hielp niet echt en daar raak je zo snel aan verslaafd en krijg je alleen nog maar meer klachten.
En een antidepressivum nemen voor burnout zie ik ook niet zitten.
Al met al zeer frustrerend om zo lang te tobben. En dat het lijkt of je er zelf niets aan kunt doen, niets helpt.


Geschreven door: Pat81 op Maandag 14 Oktober 2019 om 15:10 Ongepaste reactie?

Hey L en Han,

Ja heel frustrerend dat het zo lang duurt . Dan denk je , ik rust toch genoeg uit . Die energie moet toch terug kunnen komen nu .

Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor AD , omdat ik last kreeg van depressie en suÔcidale gedachten kreeg . En daardoor de burn out verergde . Ik had hiervoor nog nooit last gekregen van depressies in Mn leven . Maar na 1,5 jaar burn out trok ik het mentaal niet meer .

Na 2 jaar burn out toch uiteindelijk Mn baan kwijtgeraakt . Ik heb nu voorlopig voor 1,5 jaar een WIA uitkering en ben tijdelijk 100% afgekeurd.

Hoe komen jullie je dagen door ??
Ik doe kleine klusjes en wat huishouden thuis . Meestal 1 of 2 afleveringen op Netflix kijken , over de dag ( meer lukt niet)

En hoe gaat jullie omgeving met de burn out om ??
Ik heb 3 kleine kids van 9,7 en 3 jaar . Ze slapen gelukkig wel door . Maar het kan overdag soms wel te druk zijn , doordat ik dan moe en overprikkeld wordt . Ook voel ik me dan schuldig tegenover de kids , dat ik ze niet voldoende aandacht kan geven .
Ook voor je partner is zo,n burn out heel moeilikl .


Geschreven door: L op Maandag 14 Oktober 2019 om 16:31 Ongepaste reactie?

Klopt, die klachten zijn er altijd wel. Alleen sommige periodes heb ik er wel veel last van. Heb dit jaar zelfs wel 2/3 maanden gehad dat ik er alleen na 16u nog heel veel lasr van had. De vermoeidheid enz. Maar het is nu weer mis. Ik heb juist veel last ook van de kinderen, ik schreeuw en snauw ook veel. Omdat ik die piep in mn oor en duizeligheid verergert worden door hun drukke geschreeuw, en dan vooral richting de avond of in de auto.
Verder doe ik best veel op een dag, omdat de piekergedachtes erger worden bij thuiszitten. Ik zou echt nog meer last van de depresie ernaast krijgen als ik binnen zou zitten. Ik begin de dag dan ook direct met 20/30min wandelen met de hond. En daarna sporten. Daqrna vul ik de dag met wat kleinen dingen in tot 14u. Want na 14u raak ik overprikkeld en moe. Last van mn maag, duizleig, paniekeriger, en last van ocd soms. Het slapen gaat sommige periodes beter als andere. Ik heb zelf bijna een jaar zoals vanouds geslapen van de 3 jaar b.o. maar dat is nu sinds 9 maanden weer met hartkloppingen.

Wat ik wel veel aanraad, is stoppen met koffie. Ook niet 1 bakje. Geen redbul, cola, fanta en e nummers. Mindfulness, en naar buiten zo veel mogelijk.


Geschreven door: Pat81 op Maandag 14 Oktober 2019 om 17:40 Ongepaste reactie?

Dat een burn out ook zo lang kan duren , man . Dat is toch bizar . Al kom ik ook verhalen tegen van mensen die het wel 4 of 5 jaar hebben . Dat is toch vreselijk .

Soms denk ik , kom dit nog helemaal goed . Dat ik straks weer normaal kan functioneren .

Gemiddeld duurt een burn out 6 tot 12 maanden . Bij een klein percentage ( bij ons dus ), duurt het langer .

Ik zit misschien te denken aan voedingssupplementen aan te schaffen en dan hopen dat het herstel sneller gaat :

https://www.sohf.nl/nieuws/stress-burn-out . Onderaan staat een schema


Ook twijfel ik om een burn out of csr coach in te schakelen.

Hebben jullie daar ervaring in ??


Geschreven door: Han op Dinsdag 15 Oktober 2019 om 08:59 Ongepaste reactie?

Burnout is een container begrip geworden. De een zegt een burnout te hebben na een jaar te hard werken. De ander heeft jarenlang stress door familieproblemen. De ander is perfectionistisch en stelt geen grenzen. De ander heeft veel rouw en verlieservaringen. Of iemand heeft dit allemaal bijelkaar. Daarom kun je ook geen tijd stellen aan burnout/overbelasting herstel, want het kan door iets gebeuren wat jaren en jaren stress geeft of iets wat maar een jaar wat lichtere stress geeft en dan toch burnout wordt genoemd. En de klachten zijn bij ieder mens ook weer verschillend.
Ik heb een zware burnout gehad, helemaal ingestort en kon niks meer. Ook opgebouwd in jaren en jaren. Dus dat is dan niet binnen een paar maanden hersteld.
Maar als het zoals nu al 3 jaar duurt en ik doe er alles aan om te herstellen, krijg ik wel eens een moedeloos gevoel. Veel meer rust, dingen verwerken en leuke dingen doen kan haast niet. En ik vind het ook lastig om te accepteren dat ik dan veel dingen niet meer zou kunnen, omdat dat te druk is, te veel lawaai, te ver weg en te vermoeiend, enz.
Misschien is dat dan toch een soort slijtage of beschadiging van lichaam en brein?
Maar het maakt het leven er niet leuker op zo weinig te kunnen.


Geschreven door: Pat81 op Dinsdag 15 Oktober 2019 om 10:40 Ongepaste reactie?

Ja , heel herkenbaar , Han . Ik ben vaak ook moedeloos dat het al 2,5 jaar duurt . En ook bang dat er onherstelbare schade is aan Mn lichaam en hersens door jarenlange stress.
Ook bij mij moeite bij acceptatie dat ik zo weinig kan . Ik wil zo veel , maar Mn lichaam doet t niet meer . Veel vermoeidheid , duizelig en hoofdpijn .
En dan denk ik , ben ik nog maar 38. Ik kan zo toch niet de komende 30 jaar leven .
Ik heb begin december afspraak bij de hoofdpijnpoli in Zwolle . Hopelijk kunnen ze Mn hoofdpijn iets verminderen . Ook voor Mn burn-out altijd spierspanningshoofdpijn gehad . Maar met de burn out is dit verergerd .


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)