Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jenny

Geschreven op: Donderdag 3 Oktober 2019 om 18:52
Ongepast of beledigend?

Mag ik vragen wie er AD gebruikt of heeft gebruikt om uit de burnout te komen.
Ik heb het 3 x geprobeerd met o.a. Citalopram en Sertraline maar had zoveel bijwerkingen
dat ik het afgebouwd heb. Voelde me er ook niet beter door.Ben al 3 jaar bezig om weer wat energie te krijgen en dingen te
gaan ondernemen maar blijft zo moeilijk. Blijf ook maar zo moe. Mijn hoofd wil van alles
doen maar mijn lijf is te moe. De psychiater wil nu weer een andere pil proberen maar weet ook niet of dit aanslaat. Wat moet ik nou, word er zo moedeloos van. Graag hoor ik van jullie of AD jullie geholpen heeft en zo ja welke. Alvast bedankt.
Ps heb ook bij een psycholoog gesprekken gehad, EMDR, PMT, maar heeft weinig opgeleverd. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Pat81 op Vrijdag 4 Oktober 2019 om 10:26 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik heb ook al 2 jaar een burn out. En ik ben ook vaak wanhopig dat de energie nog niet terug komt . Ook heb ik veel lichaamelijke klachten zoals : Extremere vermoeidheid , spierverkrampingen en hoofdpijn.

Een burn out is een energie stoornis door te lang over je grenzen te zijn gegaan . Een burn out geneest niet door medicatie . Medicatie kan je burn out klachten soms wel iets dempen . Maar er bestaat geen medicatie die een burn out geneest . Je zenuwstelsel en hormoonstelsel zijn compleet van slag bij een burn out .

Advies : gezond eten , voedingssupplementen voor burn out , veel rust, mindfulness , bewegen en geduld hebben .

Veel sterkte met je herstel


Geschreven door: Tessa op Dinsdag 8 Oktober 2019 om 20:54 Ongepaste reactie?

Hi Jenny,

Ik ben begonnen met AD ongeveer 4 maanden geleden en ik ben er zo blij mee! Wilde er eerst echt niet aan, maar nu denk ik bij mezelf had ik er maar eerder mee begonnen! Maar moest zo zijn denk ik. Heb ook vanalles geprobeerd, acupunctuur, EMDR, vitamineshots, mindfulness en nog meer.

Ik bleef zo enorm overprikkeld, door alles! De simpelste dingen, zelfs op tempo bewegen met schoonmaken kon ik niet en zorgde voor vermoeidheid. Ik ben begonnen met Sertraline 50mg. Waar jij dan weer niet zulke goede ervaringen mee heb begrijp ik. Ik heb de mazzel gehad dat dit medicijn voor mij werkt. Voor mij nam het de overprikkeling weg en dus ook een deel vermoeidheid, waardoor het voor mij mogelijk is om het positiever in te zien en ein-de-lijk weer op te gaan bouwen. Ik beweeg weer vlot zonder moeite, mijn opgebouwde angsten en zorgen verdwijnen steeds meer naar de achtergrond omdat ik me beter voel en meer aan kan en veel stressgedachten ben ik al helemaal kwijt. Nog steeds moet alles gedoseerd, maar vergeleken met hoe het was is het een wereld van verschil!

Ik zou zeker het advies van je psychiater opvolgen, maar begrijp ook zeker hoe moeilijk het voor je is die stap te zetten gezien je ervaringen met AD.
Ik gebruik ook quetiapine 25mg om te slapen en ook dat maakt een enorm verschil voor me! Ik heb nachten dat ik 10 uur slaap, weliswaar nog met tussendoor wakker worden, maar slaap altijd snel weer in!

Ik hoop dat je er iets aan hebt.. En ik kan me indenken dat het zeer zeker geen pretje is om weer door die bijwerkingen te moeten gaan, maar als het dan helpt is het de moeite waard. En anders kun je weer gaan afbouwen en stoppen. Beetje cru gezegd; klote voel je je toch al en niet geschoten is altijd mis.

Ik wens je veel sterkte : )


Geschreven door: Summer op Zondag 13 Oktober 2019 om 21:11 Ongepaste reactie?

Hoi Jenny,

Bij mij heeft AD net als bij Tessa onwijs geholpen. Ik zal niet een te lang verhaal typen, maar 4,5 jaar onderweg en onwijs veel gebeurd. Meerdere keren flink terug gevallen. Ik kreeg ook heel veel bijwerkingen van Sertraline en daarom gestopt. Slik nu escitalopram en mirtazapine en voel me zoveel beter. Ik was eerst heel erg tegen AD en wilde het allemaal zelf doen, maar kwam er gewoon niet uit. Steeds zo moe, snel overprikkeld, piekeren etc, dat gaat nu een stuk beter. Ik zou het toch nog een kans geven. Snap dat de bijwerkingen tegenstaan, dat is ook super naar, maar wie weet kan het je uiteindelijk heel erg helpen.

AD is niet altijd de oplossing. Bij iedereen is het weer anders, maar mij heeft en helpt het nog steeds heel erg : ) Ik ben nu weer mijn leven aan het oppakken en heb vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Hoop dat je er iets aan hebt : ) Sterkte in ieder geval.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)