Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Margriet

Geschreven op: Maandag 9 September 2019 om 10:38
Ongepast of beledigend?

Al een poosje loop ik rond met een burn-out. Maar ik blijf maar werken en doorgaan met van alles. Mijn huisarts zegt dat ik dat niet moet doen en hulp moet accepteren van de poh die mij misschien wel doorverwijst. Maar ik heb dat advies naast me neergelegd. Ergens weet ik wel dat ik te veel vraag maar ik wil te graag. En ik weet ook niet wat ik met hulp moet als ik toch doorga en niets te vertellen heb. Ik ben alleen zo onwijs moe. Buiten mijn werk om komt er niets uit mijn handen, lig ik vooral op de bank, voelt alles zwaar en doe ik veel middagdutjes. Wat schiet ik er dan mee op? En wat moet ik er nu mee? (eerder ook veel ziek geweest en problemen aan mijn hoofd gehad maar dat is nu al een poosje weg)  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Tessa op Maandag 9 September 2019 om 20:49 Ongepaste reactie?

Hi Margriet,
Wat ontzettend vervelend dat je het gevoel hebt dat het toch geen zin heeft. Ik vind het heel knap van je dat je blijft doorwerken, maar dat betekent ook dat je nog dieper kan komen te zitten als je door gaat en de rem er niet op zet.

Ik begrijp niet wat je bedoelt met problemen met je hoofd en dat je veel ziek bent geweest is natuurlijk gewoon klote. Dan wil je nu verder ipv niks kunnen.
Het kan misschien wel zo zijn dat het juist nu tijd is om alles te gaan verwerken van het ziek zijn en dat je lichaam en hoofd daarom aangeven dat je zo moe bent.

Ik raad je toch aan te luisteren naar je huisarts. Ik weet niet wat de poh is, maar ik heb echt enorm veel baat gehad bij een psychotherapeut en acupuncturist.
Want zeg zelf, je wil leven en genieten, maar dat lukt je nu ook niet. Het weg proberen te denken gaat je helaas niet lukken met een burnout.

Veel sterkte, Tessa


Geschreven door: Kees op Dinsdag 10 September 2019 om 16:45 Ongepaste reactie?

Klinkt...vaag...heb al een tijdje een burn out... maar blijf maar doorwerken...
Sorry hoor.... als je een burn out hebt... kun je niet doorwerken...
Waarschijnlijk ben je overspannen... zorg dat het geen burn out wordt


Geschreven door: Margriet op Donderdag 10 Oktober 2019 om 23:12 Ongepaste reactie?

Ik snap dat het vaag klinkt als ik zeg dat ik een burn-out heb, maar toch nog aan het werk ben. Het is echter inmiddels door verschillende artsen vastgesteld. Vooral mijn lichaam is op. Wonder boven wonder blijft mijn wil echter te sterk om me compleet over te kunnen geven. Want het klinkt misschien heel stom maar het liefst zou ik willen dat ik nu echt eens instort omdat ik mezelf nu alleen maar verder sloop door het uitputtende doorgaan. Maar ik heb een enorme overlevingsdrang. Al begrijp je misschien wel als ik zeg dat de dingen doe ik doe veel minder soepel verlopen en ik een hoop steken laat vallen. Hulpverleners snappen er ook niets van. Hoe houd ik dit vol? Mijn lichaam heeft mijn immuunsysteem inmiddels ver uitgeschakeld dus ik ben veel ziek, ik kan niet afvallen door de hoge cortisol en kom hoogstens aan, slaap met slaapmedicatie nog steeds weinig en de maandelijkse periode komt niet meer. Een maand na het plaatsen van het bericht hierboven is mijn gezondheid weer verslechterd. Maar ik sta nog steeds en ben ook nog steeds aan het werk. Op vrije dagen slaap ik veel en probeer ik te ontspannen. Dan is het echt bijtanken van de week en me voorbereiden op de werkdagen. Is hier iemand die dit ook zo beleeft of heeft meegemaakt?


Geschreven door: A3 op Vrijdag 11 Oktober 2019 om 09:55 Ongepaste reactie?

Misschien nog wat harder werken, dan stort je vanzelf wel in op een gegeven moment.


Geschreven door: Pat81 op Zaterdag 12 Oktober 2019 om 10:37 Ongepaste reactie?

Hoi,

Inderdaad stoppen met werken , anders help je jezelf nog meer de vernieling in , en gaat je herstel heel lang duren .


Ik ben ook altijd maar doorgegaan terwijl Mn klachten toenamen . Nu zit ik al 2,5 jaar in zware burn out , en heb spijt dat ik niet eerder naar Mn lichaam hebt geluisterd .

Succes


Geschreven door: W op Zondag 20 Oktober 2019 om 14:52 Ongepaste reactie?

Ik vraag me af waar je nu precies op wacht


Geschreven door: A op Zondag 20 Oktober 2019 om 16:37 Ongepaste reactie?

Je merkt niet hoe uitgeput je bent juist doordat je jezelf blijft opjagen. Als je eenmaal stopt, zakt heel langzaam de spanning in je lichaam, waardoor je na een tijdje pas merkt hoe uitgeput je bent. In je vrije dagen kan het zijn dat je spanning daarvoor niet genoeg zakt, bv omdat je weet dat je volgende week weer moet werken. Instorten komt dan pas als Šl je reserves op zijn en je lichaam echt niet meer kan. Dan ben je hťťl ver heen.
Wie weet helpt het je om inzicht te hebben in wat er nu gebeurt in je lichaam. Lees eens op de site van CSR centrum (Chronic Stress Reversal) over hoe een burnout ontstaat en hoe je er vanaf komt: https://www.csrcentrum.nl/algemeen/blog


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)