Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Bram81

Geschreven op: Vrijdag 6 September 2019 om 11:23
Ongepast of beledigend?

Hoi,

Ik ben 38 jaar, getrouwd en vader van 3 jonge kinderen . Twee jaar geleden was ik filiaalleider in een winkel . Ik had een druk leven wat ik allemaal net volhield . Eind augustustus 2017 kreeg ik een burn out . Ik dacht : even een paar maanden thuis wat rustiger aan doen en dan sta ik er weer. Alleen na een jaar waren de klachten nog steeds heftig aanwezig . Omdat ik elke dag zo moe was en het allemaal niet volhield , kreeg ik een angststoornis en een flinke depressie er boven op . Bijna elke dag aan het janken als een klein kind . Toen ben ik vrijwillig naar een kliniek gegaan : ggz Meerlo . Daar hebben ze me behandeld voor de depressie dmv cognitieve gedragstherapie en psycho educatie . En veel tips om om te gaan met de depressie . Dat gaat nu wel wat beter .
Maar de burn out klachten zijn na 2 jaar nog steeds heftig aanwezig . En dat baart me flink zorgen . Elke dag nog steeds extreem moe en flinke spierspanningen/verkrampingen . Ook mentaal heel moe
Van de huisarts heb ik Venlafaxine gekregen voor de angst (75mg) . Die slik ik nu een aantal weken . Moeilijk te zeggen of het wat doet .
Ik ben Mn baan kwijt geraakt , na 17 jaar vaste dienst . En zit nu in de WIA . Voorlopig 100% afgekeurd .
De opa,s en Oma,s vangen vaak de kinderen op . Omdat ik weinig drukte aan kan . Ook mijn vrouw heeft het flink druk . Ze werkt , de kinderen verzorgen en het huishouden . Zelf doe ik vaak wel wat kleine klusjes in huis . Maar na een half uur ben ik alweer volledig uitgeput .
Aankomende maandag heb ik add diagnostiek in Zwolle . Om te onderzoeken of daar de problemen vandaan komen .Omdat ik voor de burn out ook vaak mentaal heel moe was .
Ik probeer toch regelmatig te bewegen , gezond eten en goed drinken .
Maar dit duur nu al 2 jaar en soms denk ik gaat dit ooit over . Omdat de klachten niet zijn afgenomen ( eerder erger ) na 2 jaar . Terwijl ik ook veel rust en kalmer aan doet .
Zijn er meer mensen die zolang een burn out hebben en zijn die eruit gekomen ?? En zijn er ook meer mensen met burn out en druk gezin??
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: A op Zondag 8 September 2019 om 14:35 Ongepaste reactie?

Www.csrcentrum.nl


Geschreven door: Kees op Woensdag 11 September 2019 om 13:19 Ongepaste reactie?

He

Ik heb vergelijkbare klachten als jij.
En heb ook een burn out gehad 2 jaar geleden.
Ik heb alleen nooit geen medicatie genomen.
Omdat daar de bijwerkingen vaak erger van worden.
En je op een gegeven moment niet meer weet of het de bijwerkingen of de burn out zijn.
Ik heb geleerd in die 2 jaar. Dat je je klachten moet loslaten.
Ik weet ook.dat hoe heftiger de klachten hoe moeilijker dst is. Maar je moet uit je hoofd uit de denk en klaagmodus

En niet daarop moet focussen.
Juist bezig zijn met doelen stellen.
Dingen die lukken.
Uit waar je mee zit. Bedank je ouders en vrouw dat ze je zo goed steunen.
Kroes met je kids op momenten dat je je wel goed voelt.

Runningtherapie en autonomie trainingen hebben mij erg geholpen.


Van gefrustreerd zijn kom je niet verder.


Geschreven door: Bram81 op Zondag 6 Oktober 2019 om 13:29 Ongepaste reactie?

Ha Kees ,

Bedankt voor je reactie . Het is een pittige combinatie : gezin met jonge kinderen en burn out . Maar ik probeer ook bewust te genieten van de kids , ondanks de moeheid en pijn .


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)