Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Colette

Geschreven op: Dinsdag 3 September 2019 om 10:56
Ongepast of beledigend?

Hoi,

Ik ben nieuw hier en op zoek naar lotgenoten, herkenning en tips. Ik ben 42 jaar heb 2 kinderen en worstel al een poosje met een burn out. 5 maanden geleden heb ik mij ziek gemeld (werkte part time) omdat ik zo vreselijk moe was en tijd nodig had om bij te komen. Little did I know, dat het daarna alleen maar erger zou worden. Slapeloosheid, slaapangst, onrust, hartkloppingen, spierpijnen, tintelingen, oorsuizen en dood en doodop zijn. Weinig bleef mij bespaard. Via de huisarts bij de praktijkondersteuner gekomen en vervolgens bij de psychosomatisch fysio. Wel wat tips gekregen inderdaad om te leren ontspannen, maar dat was het dan ook. Via mijn werkgever met een psycholoog gaan praten. Klinkt misschien gek, maar ik vind niet dat het allemaal veel zode aan de dijk zet. Voel mij inmiddels wel rustiger van binnen (geen onrust en hartkloppingen meer). Maar die slapeloosheid blijft mij maar parten spelen en brengt mij soms tot waanzin (zoals vandaag). Ik vind het heel moeilijk om mijn dagen aan te passen aan wat ik aankan en ga soms gewoon door. De juiste balans vinden vind ik heel moeilijk en ook accepteren dat ik minder kan dan ik wil, vind ik heel moeilijk. Ik wil gewoon weer lekker leven, zoals ik dat ken. Alleen dan wel met meer tijd voor mijzelf. Burn out met kinderen vind ik ook pittig. Zeker nu de scholen weer begonnen zijn en je weer vanalles ''moet''. Al is het alleen maar vroeg op staan, brood maken en ze naar school brengen, pffff.
In de vakantie (op de camping) had ik iets opgebouwd en zowaar gemiddeld 6 uurtjes geslapen elke nacht. Voelde me iets beter. Maar nu is dat allemaal weer weg en voelt het alsof ik terug bij af ben. Ik voel me verdrietig en wanhopig. Komt het ooit weer goed? smiley 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Mensje op Dinsdag 3 September 2019 om 13:26 Ongepaste reactie?

Hallo Colette,

T is alsof ik naar mezelf zit te lezen :-).
Ik heb een draadje en wellicht kun je daar es doorheen lezen. Daarin heb ik uiteindelijk geschreven wat mij heeft geholpen en wat ik nog steeds doe.
het heeft tijd nodig, en je ''moet'' echt een paar passen terugdoen. Als je gewoon doorgaat met wat je altijd deed, zul je niet snel verbetering gaan ondervinden.
Maar het komt goed!!!


Geschreven door: Mensje op Dinsdag 3 September 2019 om 13:30 Ongepaste reactie?

Mijn draadje met (met alle up''s en downs ;-)) staat op de 1e pagina.
Die begint met slaap....
OOk heb ik een nieuw draadje geopend met wat tips, die mij hebben geholpen.


Geschreven door: Colette op Woensdag 4 September 2019 om 10:11 Ongepaste reactie?

Hoi Mensje,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb een heel stuk van je lijn gelezen en er veel in herkend. ''s avonds vind ik het fijn om TV te kijken, ook nog in bed. Misschien moet ik dat ook maar laten voor een langere tijd.
Op de camping heb ik natuurlijk 2 weken helemaal geen TV gekeken en toen sliep ik elke nacht ongeveer 6 uur. Niet heel veel, maar zeker ook niet heel slecht. Dus ik weet dat ik het kan. Overdag deed ik niet veel meer dan wat lopen en lezen. Veel lezen.

Vorige week heb ik gewoon te veel gedaan, ben over mijn grenzen gegaan (en ik wist het ook nog!!!) en dat moet ik bekopen met slapeloze nachten. Ik ben gewoon erg eigenwijs, maar moet er toch echt aan geloven. Vanavond ga ik zingen bij het koor, dus geen TV in ieder geval. Daarna nog even lezen in bed en slapen. Dat is het plan smiley. We zullen zien. Een dag tegelijk.


Geschreven door: Tessa op Woensdag 4 September 2019 om 13:44 Ongepaste reactie?

Hi Colette,

Ik vind het heel vervelend voor je dat je ook in deze situatie terecht bent gekomen.
Ik ben single en woon alleen, dus weet niet hoe het moet zijn met een gezin, gelukkig zijn er hier anderen die daar wel met je over kunnen praten.

Ik wilde even reageren op die psycholoog en dat het geen zoden aan de dijk zet, ik snap dat! Ik had precies hetzelfde. Ik heb toen zelf om een verwijzing bij de huisarts gevraagd voor een psychotherapeut, is een trapje hoger. En dat heeft mij echt enůrm geholpen. Ook in het accepteren, maar ook in het veranderen van gedachten patronen waardoor ik anders in het leven ben komen te staan.

Ik hoop dat je er iets aan hebt smiley
Veel sterkte


Geschreven door: Colette op Woensdag 4 September 2019 om 19:11 Ongepaste reactie?

Ik heb ondertussen wat meer gelezen op het forum en schrik wel van sommige verhalen waarin ik lees dat mensen 3 jaar of langer een burn out hebben!!!!
Zijn er ook mensen met succesverhalen? Binnen afzienbare tijd smiley


Geschreven door: Colette op Donderdag 5 September 2019 om 08:14 Ongepaste reactie?

Zingen was heerlijk gisteravond, maar ik sliep pas rond 3.00 uur. Ben kapot. Voel me wanhopig en ben bang dat ik nooit meer lekker zal slapen. Zucht.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)