Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Coo’tje

Geschreven op: Woensdag 28 Augustus 2019 om 16:56
Ongepast of beledigend?

Ben nieuw op dit forum. Hoop het herkenning te vinden en steun. Ben 45 jaar en zit sinds 2 weken overspannen thuis. Oorzaken zijn mij wel duidelijk en daar moet/wil ik mee aan de slag gaan. Ben alleen erg ongeduldig en maak me zorgen of het allemaal wel over gaat.
Volgens de bedrijfsarts ben ik er op tijd bij, ik slaap doorgaans goed, heb geen weerstand tegen mijn werk, kan me nog redelijk concentreren op dagelijkse klussen, maar ben zo onrustig en angstig. Vooral de ochtenden zijn lastig, alsof er een zware deken over me heen ligt. Dat verdwijnt meestal in de loop van de middag en dan gaat het meestal best aardig, maar de volgende ochtend is het weer hetzelfde liedje.
Ik heb al bijna 20 jaar last van een angststoornis die mij belemmert in mijn dagelijkse leven (ga niet alleen een supermarkt in, rijd geen auto meer, etc). Heb hier van alles omheen georganiseerd maar vond begin dit haar toch dat ik er maar weer eens wat mee moest gaan doen, sta nu sinds maart al op wachtlijst bij lokale ggz instelling.
Het leek goed te gaan tot de vakantie waarin ik knakte voor mijn gevoel, niet opgeladen, tegenovergestelde. Had gehoopt dat met regelmaat van werk het wel weer beter zou gaan maar na 1 dag werken voelde ik aan alles dat het niet meer ging.
Ik zit dus nu thuis, probeer alle zorgen van me af te schrijven, wandel elke dag, kan volgende week bij haptonoom terecht en begin okt bij psycholoog van arbodienst.
Zit ik op de goede weg? Ga ik hier vanaf komen? Iemand tips om de ochtenden draaglijker te maken?
Sorry voor het lange verhaal 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 30 Augustus 2019 om 10:24 Ongepaste reactie?


Dag Coo’tje.

Zo te lezen ben jij er idd op tijd bij. Je slaapt nog goed, geen weerstand tegen werk en red. concentratie.
M.i is het nu wel heel belangrijk dat je pas op de plaats neemt, veel rust en goede begeleiding. Dat zou erger kunnen voorkomen.

Ik heb ook al jaren ‘n angststoornis en kon daar red. mee leven. Ging wel de supermarkten in met m’n man, ook al voelde ik me daar vaak bepaald niet prettig. Autiorijden zelf niet meer, wel samen.
Door omstandigheden ben ik in deze b.o beland, hoewel de psychiater het meer over ‘n paniekstoornis heeft. Maakt niet uit, dezelfde symptomen.
A.d geprobeerd maar weer mee gestopt, beviel niet. Wel oxazepam, mn voor het slapen.

Dit is al zeker ‘n half jaar bezig en hoewel het mentaal wat beter gaat, vecht ik me te pletter tegen de lich. klachten. Bij mij vooral geconcentreerd
in buik( darmen)/bekken en veel pijnen. Wrsch vecht ik teveel....

Coo’tje, probeer te voorkomen dat je nog verder ‘valt’ . Je bent behoorlijk jonget dan ik ben, grijp deze kans om te herstellen. En msch je h.a je tijde-
lijkwat sedativa geven, ter overbrugging.

Sterkte ermee,
Anneloes


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 30 Augustus 2019 om 11:08 Ongepaste reactie?


...kan je h.a je tijdelijk wat sedativa geven...he he..


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)