Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anneloes

Geschreven op: Dinsdag 27 Augustus 2019 om 10:30
Ongepast of beledigend?


Dag allemaal.

Ben veelvuldig aanwezig hier...
Iedere morgen word ik wakker, meestal niet goed geslapen, en dan heb ik n zeurende pijn van mn tenen t/m mn nek . En n stijf gevoel overal, lijkt alsof je griep hebt , en vaak ook n benauwd gevoel op de borst. Ik zie er dan gewoon tegenop om uit bed te gaan, help...
Nu ik deze post plaats is het nog steeds niet over, mn rug is pijnlijk oa.

Herkennen jullie dit? Te gespannen geslapen, gehyperd? Stress verwerkf tijdens je slaap? Klimaat (verandering)?
Dat ik gezien mijn leeftijd niet al te soepel wakker word snap ik. Maar dit voelt veel erger, dus zoek ik weer naar oorzaken..ben dan overigens niet erg angstig, blijf rustig.

Wie o wie en alvast bedankt.
Groet Anneloes
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anneloes op Dinsdag 27 Augustus 2019 om 10:33 Ongepaste reactie?


O ja, de h.a suggereerdd dat fybromyalgie ook vaak n uitingsvorm is bij b.o
Zou kunnen dus...


Geschreven door: Jenny op Dinsdag 27 Augustus 2019 om 17:20 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes
Het is heel herkenbaar wat je zegt. Ik slaap ook nog steeds slecht en word vaak al erg moe wakker. Pijn in onderrug, tintelende voeten, blijf dan nog liggen maar kan dan ook mijn rust niet vinden. Dus sleep me eruit en de douche onder. Daarna moet ik alweer op rust want de moeheid slaat weer toe. Dat is het allerergste bij mij die extreme moeheid. Ben al 3 jaar onderweg maar blijf zoveel klachten houden vooral lichamelijk.
Probeer elke dag stukje te lopen maar nu met die hitte lukt dat echt niet.
Wil in mijn hoofd van alles doen maar het lijf werkt niet mee en dat is zo frustrerend. Voor ik die burnout kreeg was ik een actieve altijd vrolijke vrouw met veel sociale kontakten maar daar is niks van over. Ik deed vrijwilligerswerk, paste op mijn kleinkind, stond op kofferbakmarkten enz enz. Het kon niet op en nu kost het me zoveel energie om mijn huis op orde te houden want die energie heb ik niet. Waar die gebleven is ... ik zou het niet weten. Het is een zwaar, loodzwaar proces zon burnout.
Ik wens het niemand toe. Ik heb ook AD geprobeerd 2 verschillende soorten maar had meer bijwerkingen dan dat het me hielp, al dacht de psych er anders over. We moeten vertrouwen houden dat het beter gaat worden maar dat is verdomde moeilijk. Groetjes en sterkte van mij


Geschreven door: Anneloes op Woensdag 28 Augustus 2019 om 20:02 Ongepaste reactie?


Dag Jenny.

Zo te lezen n leeftijdsgenote...maar dat laten we ff in het midden, toch?
En het maakt ook niet uit wb de lichamelijke klachten; ook (veel) jongeren op dit forum kampen met lich. klachten zoals je kunt lezen. Het verschil is alleen dat zij meer toekomst hebben dan wij en dat maakt best verdrietig...

Ik herken wat je schrijft, in je hoofd wil je van alles doen maar je lichaam werkt constant tegen. Het is dan moeilijk te geloven, laat staan te accepte-
ren, dat deze overspannenheid ergens in je hoofd is ontstaan. Omdat je te lang/te vaak over je grenzen bent gegaan, want je denkt (wil) het allemaal aan te kunnen. Achteraf weet je dat je signalen hebt genegeerd.

Vanmid. was ik bij de accupuncturist, die vertelde dat mensen met een b.o zich vaak eerst mentaal herstellem (min of meer) maar dat het lichaam dat pas later doet. Dat lijkt bij jou, en bij mij ook wel, het geval te zijn; ik wil echt graag van alles doen, vooral leuke dingen, maar moet voortdurend doseren
Heel frustrerend...soms denk ik, doe het gewoon en dan zie ik wel. Maar de tol is dan zo hoog...

Mag ik vragen wat bij jou de aanleiding(en) is geweest en gebruik jij mom. helemaal geen medicatie meer?

Jij ook veel sterkte, hartelijke griet,
Anneloes


Geschreven door: Anneloes op Woensdag 28 Augustus 2019 om 21:03 Ongepaste reactie?


eh groet natuurlijk...

Anneloes


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 30 Augustus 2019 om 10:35 Ongepaste reactie?


Dag Jenny,

hoe gaat het nu met je?

Als je niet wil reageren ook prima hoor.

Wil nog even aan je vragen of jij ook last hebt (gehad) van je gewicht?
Ik maak msch mensen hier n beetje gek met die vraag, maar ik maak me daar zorgen over. Ben weliswaar niet veel afgevallen maar krijg het er niet bij en was al dun. Wat ik ook eet, er komt geen gram bij. Als ik 3 ons erbij heb ben ik al blij, maar die zijn er de volg. dag net zo hard weer af.
Heb al sinds haar/dag gevoelige darmen (pds) en ja, die stress en slechte nachten erbij...pffffff

Dank als je wilt reageren,
Grtjs Anneloes.


Geschreven door: Anneloes op Maandag 2 September 2019 om 11:08 Ongepaste reactie?


Dag Jenny.

Hoe gaat het met je?
Ik moest vanmorgen bij opstaan aan je denken. was na de toiletgang en t ontbijt alweer doodmoe. Veel pijn, slechte nacht gehad, heftige kuitkramp..
Hoop wat van je te horen,

Sterkte Anneloes


Geschreven door: Jenny op Vrijdag 6 September 2019 om 17:16 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes, was een paar dagen echt niet lekker dus geen fut om
hier war te schrijven. De aanleiding voor mijn BO is waarschijnlijk het stoppen met werken, trage schildklier, mijn zus die ernstig ziek werd, 2 vriendinnen die overlijden, mijn kat die ik
Moest laten inslapen en nog wat dingen.. ook heel lang over mijn grenzen heengegaan, nooit nee zeggen en maar doorgaan. Het kon allemaal niet op en toen kwam de man met de hamer. Doodmoe, geen energie,
overprikkeld hoofd,zag overal tegenop. Slecht slapen en maar malen en piekeren. Ben alleen dus dat is ook niet ideaal. Als het langer duurt dat je je niet goed voelt, blijven mensen weg. Van mijn gewicht heb ik geen last,
Blijft hetzelfde alleen wel last van mijn darmen. Ik slik nu nog 3 x 0,5 Mg lorezepam en thyrax voor mijn schildklier en.vit b12 en D3.
Heb citalopram en sertraline gehad (ad) maar zag geen verbetering dus afgebouwd tot ergernis van de psychiater die wel
Verbetering zag. Moet vertrouwen houden dat het langzaam
wat beter gaat worden al is dat soms moeilijk te geloven.
Hoe gaat het nu met jou? Als we bij elkaar in de buurt zouden wonen, zouden we eens kunnen afspreken. De meeste mensen weten niet hoe je je voelt en lotgenoten begrijpen elkaar. Nou fijne avond nog en groetjes van mij .


Geschreven door: Anneloes op Zondag 8 September 2019 om 10:55 Ongepaste reactie?


Dag Jenny.

Wat een rotz...h, die man met de hamer..
Met mij gaat het mentaal wel beter, dat houd tevens in dat ik opstandiger ben en vaak kwaad op mijn lichaam. Klinkt raar, maar ik wil dat het (meer) functioneert zoals ik dat wil. Minder pijn en minder last van mn darmen svp
Maar zo werkt dat blijkbaar niet en al helemaal niet op onze leeftijd...pfff...

Ken jij dat ook, wakker worden en het gevoel dat je hele lijf verstijfd is?
Maakt me dan toch wel bang, terwijl ik verder de angst red. onder contrle heb. En idd die r..darmen, mag ik vragen wat jouw specifieke klachten zijn wdb? En de schildklier, is dat door deze situatie of heb je dat al langer?

Ik slik oxazepam voor het slapen en behoorlijk wat suppl. : magnesium ( zou ook goed voor jou zijn), vit D (1 ampul p/mnd), B12, D3/K2 dr., Biotin ( haren/nagels) en Omega 3. Eigenlijk ook nog poeders v/d darmen maar daar ben ik wat huiverig voor.

Verder de nodigd therapeuten/psychologe, eigenlijk teveel dus ga wat af- bouwen wb de -peuten. Maar ja, je probeert alles uit om je beter te gaan voelen. Wat mij uiteindelijk mentaal wat gesterkt heeft weet ik niet, wrsch combinatie van een en ander.

Ook merk ik meer acceptatie, althans, probeer ik. Dit is wat het is nu en hopelijk wordt het beter . En daar pas je je leven dan op aan, ook actief.
Neig mijn leeftijd nogal te vergeten...

Wat naar voor je dat mensen weg blijven, zeker als je alleen bent.
Wat niet wil zeggen Jenny dat je partner je altijd goed begrijpt hoor, ik blijf aan het uitleggen, pffff.....

Tja, ik woon in het verre zuiden, bijna het buitenland voor de rest v. Ned...
Lang verhaal, veel zul je er niet aan hebben maar als je wil reageren graag.

Sterkte en liefs,
Anneloes


Geschreven door: Jenny op Zondag 8 September 2019 om 19:42 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes,
Als ik wakker wordt ben ik vaak snel onrustig. Denk dan aan de dag die komen gaat. Wat ga ik doen? Wel wat last van onderrug stijf gevoel. Daar heb ik fysio voor. Darmen rommelen erg en soms verstopt en soms hollen.,trage schildklier heb ik al langer hoor. Alleen door 2 x wisseling medicatie hiervoor een beetje van slag af.
Hoeveel magnesium slik je per dag? Ik slik vit b12 smelttabletten, vit d3, en overdag 2 x 0,5 Mg lorezepam. Soms visolie capsules omega 3-6. Kom ook 1 x per 2 weken bij de psycholoog. Heb ook al wat therapeuten gehad en diverse behandelingen EMDR, maar heeft eigenlijk niet veel opgeleverd.
Oh jij woont in het verre zuiden, ik in het hoge noorden Haha.,
Ja dat accepteren is nog een dingetje dat probeer ik wel maar blijft moeilijk.
Ik wil zo graag iets van mijn oude leventje terug, waar ik zo van genoot.
Maar ja geduld en stapje voor stapje moet het beter worden.
Fijne avond, sterkte en liefs terug.Jenny


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden gendexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patint zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)