Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anneloes

Geschreven op: Zondag 14 Juli 2019 om 19:20
Ongepast of beledigend?


Dag allemaal.

Met de deur in huis en hopelijk wekt dit geen irritatie op ( daar is ze weer).
Crisis vandaag hier, werd gek van mezelf en mín man van mij.

Ik heb maar 1 vraag ; sinds 4/5 dg heb ik de dosis citalopram opgehoogd naar 8 dr ( = 20 mgr in tabletvorm). Dit zou de max. dosis voor mij zijn vwg de leeftijd. Ik ervaar zoveel nare bijwerkingen, kan ze niet eens goed be-
schrijven. Of het alleen de bijw. zijn of ook de angsten weet ik niet, maar ik ervaar ze als horror terwijl ik ze niet eens goed kan duiden. Ook Ďs nachts.
Komt bij dat ik mom. snipverkouden ben, helpt ook niet echt.

Wie van jullie heeft dit soort ervaringen ook (gehad) met a.d., hoeft natuurl-
lijk niet persť citalopram te zijn. Slik daarbij ook wat oxazepam, haalt de toppen wat omlaag.

Zou het erg fijn vinden als jullie je ervaringen hierover willen delen, zou me helpen om over die enorme berg te klimmen.
Bedankt alvast,

Anneloes.
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anoniem op Zondag 14 Juli 2019 om 19:59 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes,

Na een vreselijk jaar van pijn en paniekaanvallen, ben ik gestart met citalopram 20 Mg in tabletvorm. Het duurde ongeveer 3 weken voordat ik vooruitgang voelde. Ik voelde me heel erg naar net als jij, maar ik voelde me zo wie zo al heel ellendig met veel gewrichtspijn, slapeloosheid,misselijk, duizelig en ook nog paniekaanvallen. Na een week of drie ging net beter. Ik ben achteraf zo blij dat ik toch gezwicht ben en aan de ad ben begonnen. Vanaf dat de ad begon te werken, werd ik weer een normaal functionerend mens i.p.v. een hoopje ellende. Vanaf toen kon ik weer werken aan mijn herstel. Ik lees hier regelmatig de aanmoediging om vooral geen ad te slikken en ik was er ook faliekant tegen, maar vind het achteraf jammer dat ik zolang in de ellende heb gezeten. Volgens mij moet je vooral goed luisteren naar de medische professionals luisteren en niet naar je angststemmetje of mensen die het niet slikken en er een mening over hebben.

Ik las in je eerdere berichtjes dat jij ook jezelf te mager vindt, dat was ik ook. Ik heb altijd al ondergewicht gehad. Door de citalopram ben ik in anderhalf jaar 8 kilo aangekomen. Niet iedereen heeft die bijwerking, ik gelukkig wel hahahahahaha.....

Kortom Anneloes, niet panieken, geef het de tijd en alles komt goed. Echt waar. Ik heb ( en samen met mij vele anderen) die hel doorstaan en jij kan dat ook. Het heeft alleen tijd nodig. Bij mij duurde het twee jaar voordat ik weer volledig aan het werk was.


Geschreven door: Pijn op Zondag 14 Juli 2019 om 20:59 Ongepaste reactie?

Hallo Anoniem,

Ik lees dat jij ook veel pijn had...dacht je ook dat je iets ernstigs had en waar had je precies pijn? Hoor graag van je.

En het zou fijn zijn Anneloes, dat jij je ook weer beter gaat voelen zoals Anoniem.

Groetjes


Geschreven door: Anneloes op Maandag 15 Juli 2019 om 11:40 Ongepaste reactie?


Dank voor jullie reactie, Anoniem en Pijn.

Ik heb me ook jarenlang verzet tegen a.d, gebruikte wel oxazepam om te slapen. Na het ziekteproces van mín moeder ( 5 jr dementie) en het over-lijden van onze hond ben ik ingestort. De boog was te lang gespannen ge-
weest.

Net als jij, Anoniem, had ik al veel klachten, m.n buik en pijnklachten door mín lijf. Uiteraard veel therapiŽn gehad, fysio, maar niets hielp afdoende.
Tja, geen a.d nemen hŤ..

Nu zit ik in Ďn rollercoaster van pijnklachten, lijkt alsof ik griep heb,, m.n in mín onderrug, bekken en benen. Vaak verkrampe kuiten en enkels in de ochtend en dan die r...buik, zo onrustig. De bekkenpijn had ik al vwg kleine scheefstand tgv operatie, maar de pijn is zoveel erger geworden. Spanning
en/of bijwerk. medicatie? Slijtage?
En ja Pijn, ben voortdurend bang dat het iets ernstigs is ook gezien mijn leeftijd. Maar de onderzoeken hebben vooralsnog niets uitgewezen, twijfel blijft helaas.

Wat goed van je Anoniem dat je zoveel bent aangekomen, mag ik Ďn paar kg van je lenen? Zou er alles voor willen geven om wat aan te komen, denk dat ik me dan ook fys. sterker zou voelen. Hoe heb je dat gedaan, kreeg je meer eetlust of..? Wat woog jij voorheen als ik mag vragen?
Op dit mom. lukt het me absoluut niet om aan te komen, balen.

Weer Ďn verhaal, weer bedankt jullie. Als Ďoudjeí doet het me goed reacties en steun van jullie te krijgen.

Liefs Annelioes.
Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)