Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Bram

Geschreven op: Vrijdag 12 Juli 2019 om 14:34
Ongepast of beledigend?

Hoi allemaal.

Ik heb nu 8 maanden een burn out en begin er v9or mijn gevoel langzaam uit te komen
Had erg last van een wazig gevoel, kon totaal niet tegen licht en mijn geheugen was al helemaal slecht. Elke dag was een hel en was blij als ik naar bed kon.

Nu lijkt het allemaal wat beter te gaan maar blijf toch met wat klachten zitten.

Ik heb nog steeds het 8dee dst mijn geheugen echt enorm slecht is. Voel mij vaak een soort van ziek. En erg onrustig.

Hoop onderhand in de laatste fase te komen. Maar blijf ook vaak twijfelen of ik wel op de ju8ste weg en om beter te worden.

Zijn er mensen die dit herkennen en hoe gaan jullie hiermee om.

Gr
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dennis1985 op Vrijdag 12 Juli 2019 om 15:43 Ongepaste reactie?

Hoi bram. Herkenbaar zeker. Ik zit er sinds kort in. 2 maanden.
Heb jij ook voornamelijk geetelijke klachten? Ik kan namelijk bijv gwn sporten.

Ik heb geestelijke klachten in de vorm van angst en paniek. Onrustig maar dat wordt je vanzelf door angst en negatieve gedachten.
Slecht slapen nog vaker. Omdat ik nu ''vrij'' ben wel geen slaapmedicatie meer.

Mbt geheugen/cognitie merk ik het volgende.
Zaken in m''n geheugen heb ik wel toegang tot, dus bijv herinneringen of aangeleerde gedrag en technieken. Bijv autorijden geen probleem.
Maar ik merk dat wanneer ik bijv werk verricht ik hoofdpijn krijg in m''n achterhoofd. Moeite heb met dingen tegelijk te doen.
Ik raak snel overprikkeld. Moeite hierdoor met lang werken en bijv tv of computer. Schermen zijn hel.

Allemaal klachten met cognitie. Fysieke zaken zijn geen probleem.

Hoe merk jij het probleem op met jou geheugen? Is dat bijv moeite met nieuwe zaken aanleren of ook echt herinneringen of aangeleerde vaardigheden?


Geschreven door: Bram op Zaterdag 13 Juli 2019 om 11:49 Ongepaste reactie?

Hoi Dennis.

Fysiek is er bij mij ook niks aan de hand. Het enige wat is echt merk ik dat ik veel loop de gapen en snel uitgeput ben.
Maar hardlopen en sporten is geen enkel probleem.

Ik merk dat mijn algemene kennis prima is maar dat ik eigenlijk niet echt kan herinneren wat ik bijv. 2 dagen geleden gedaan heb. Pas als iemand een geheugensteuntje geeft dan weet ik het weer. Het voelt eigenlijk alsof je de avond ervoor te veel hebt gedronken en alsof het allemaal een beetje een vage herinnering is. Ook merk ik dat mijn spanningsboog erg kort is.
Naarmate ik meer op mijn telefoon op voor tv zit word het erger bij mij. Maar als ik in de buitenlucht ben voel ik mij daarna wel wat beter. Toch gaan d8e geheugenklachten vooralsnog niet weg.

Gr. Bram


Geschreven door: Dennis1985 op Zaterdag 13 Juli 2019 om 13:30 Ongepaste reactie?

Ja erg herkenbaar. Die tv, computer en telefoon is voor mij ook vermoeiend. Buitenlucht doet me goed.

Zal nog langer tijd nodig hebben denk ik.. smiley


Geschreven door: Annemarie op Zaterdag 13 Juli 2019 om 23:44 Ongepaste reactie?

Mochten jullie bij een psycholoog lopen, laat je dan vooral uitleggen hoe een burn-out globaal ontstaat en verloopt (‘neuro-wise’). Ik kan dit zelf niet goed uitleggen. Maar dit heeft me enorm geholpen met de acceptatie van het ontstaan en de (niet-) ontwikkelingen erna. Zoals dat je brein in een bepaalde fase alleen maar herstelt door beweging (wandelen, sporten, tuinieren). Dus blijf dat vooral doen. Pas later is er weer ruimte voor cognitieve ontwikkelingen (inzicht verkrijgen, leermomenten, leerdoelen etc). Bij mij zijn ‘ze’ waarschijnlijk te snel beginnen met het cognitieve gedeelte wat alleen maar frustratie/verdriet en angsten opleverde/oplevert.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)