Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mir

Geschreven op: Donderdag 11 Juli 2019 om 17:40
Ongepast of beledigend?

Hoi allemaal,

Ik lees al een poosje mee hier. Heb er ook een hoop steun aan het idee dat je niet de enige bent die zich ellendig voelt. Ik zit nu erg te piekeren over de vakantie en ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en/of ideeŽn. Wij hebben een vakantie gepland staan naar ItaliŽ bijna 1300 km rijden ...
Eigenlijk zie ik het helemaal niet zitten zover van huis. Maar ik heb ook een man en 3 kids die het al niet makkelijk hebben met mij op het moment. Tips zijn heel erg welkom!! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Dennis1985 op Donderdag 11 Juli 2019 om 21:41 Ongepaste reactie?

Hoi Mir,

Ik zou proberen wel te gaan. Afhankelijk van je klachten natuurlijk. Waar heb je het meeste last van?

Eventueel zou je kunnen overwegen oxazepam of temazepam te halen bij de huisarts voor eventueel rustig te worden en of als slaapondersteuning. Ik raad ze niet voor lange duur aan omdat het verslavend is en ze enkel de klachten maskeren en niet oplossen. Ikzelf heb 5 weken lang elke avond 10mg temazepam geslikt. Nu sinds een week niet meer omdat het doel was het diploma te halen.

Het zou jammer zijn als jullie niet samen als gezin kunnen gaan maar je zal wel rekening moeten houden met je klachten.


Geschreven door: Mir op Donderdag 11 Juli 2019 om 23:44 Ongepaste reactie?

Hoi Dennis,

Dank voor je reactie!
Ik heb het meeste last van moeheid, erg snel overprikkeld en zodra ik maar iets in mijn lichaam voel word ik erg gespannen.
Ik zit nu vanaf mei thuis dus mijn wereldje is erg klein geworden. Denk vooral daarom dat ik het zo moeilijk vind.
Vorige week ging het best aardig en ben ik ook een paar keer alleen even naar de winkels e.d. gegaan maar deze week kom ik weer liever mijn deur niet uit.

Ik slik al 20 ad (paroxetine) en sinds mei heb ik het ondersteuning TranxŤne. De 1e 3 weken 3 per dag nu zit ik op zo''n 3 per week.
Dus er is wel enige vooruitgang gelukkig.

Groetjes Mir


Geschreven door: Mir op Donderdag 11 Juli 2019 om 23:45 Ongepaste reactie?

Ad moet 20 jaar zijn


Geschreven door: Dennis1985 op Vrijdag 12 Juli 2019 om 10:31 Ongepaste reactie?

Dat is zo''n beetje precies mezelf smiley smiley

Ik ben ook moe en voornamelijk geestelijk maar dit werkt door op m''n lichaam en dagelijks kunnen.
Ook snel overprikkeld. En als dat gebeurd ga ik vanalles voelen wat dan spanning en onrust oproept.

En ik heb verminderd cognitief vermogen of ik denk dat dit zo is.

Ik heb nu hulp van een psycholoog. Heb jij er ook een en wat is je diagnose nu? Heb je burn out of overspannen erbij gekregen? smiley

Ik zou in ieder geval je angst en zorgen bespreken met je man.


Geschreven door: Mir op Vrijdag 12 Juli 2019 om 10:42 Ongepaste reactie?

Ik heb jaren een angst en paniekstoornis gehad, na ongeveer 20 psychologen eindelijk de juiste. Het is 10 jaar lang echt supergoed gegaan.
Ik heb nog geen etiket &
128521; gekregen maar voor mij is het vrij duidelijk dat ik of heel flink overspannen ben of een burn-out heb.
Sta sinds mei op de wachtlijst bij psych en heb de 25e eindelijk mijn intake. Ondertussen wel naar die ggz medewerker bij de huisarts geweest maar daar heb ik niet zoveel aan.
Onrust, spanning, opgejaagd gevoel en angst pfff word er dol van.
Kan er goed met mijn man over praten. Die zegt 3 weken thuis zitten met z''n alle is hem ook niet. Daar ben ik het ook mee eens. En het plekje waar we heen gaan trekt me ook wel, maar die reis &
129314;


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 12 Juli 2019 om 11:15 Ongepaste reactie?


Mir,

Precies hetzelfde probleem hier, ik durf ook niet op vakantie. Zelfs niet naar onze eigen vak.huis in het buitenland waar ik me altijd zo prettig voel. Het gevoel van veiligheid is helemaal weg, hier thuis ook, en de reis..ik moet er
niet aan denken nu..wat dat betreft veel herkenning bij jou.

Ook ik heb al jaren een angststoornis die ik red. onder de knie had zonder paniekaanvallen of med. Maar door de overspannenheid is dat uitgemond in (ook) een paniekstoornis, vlgs de psychiater. Sinds 7wk slik ik citalopram
druppels, langzaam opgevoerd, nu 8 dr = 20 mg. En word er horendol van,
allerlei bijwerkingen waarbij ik vooral angst heb voor het langzame verlies v gewicht ( ben al dun en red. op leeftijd). Heb zojuist de psych. hierover in-
gesproken omdat ik weer in paniek raakte vanmorgen op de weegschaal.

Dit verhaal staat ook onder andere topics, wordt dus Ďn beetje afgezaagd.
( zit nu ongeveer 4/5 mnd in deze b.o).
Toch reageer ik op jouw verhaal, zowel voor de herkenning als in de hoop dat jij iets herkent in mijn angsten. Had/heb jij ook veel licham. klachten en herken jij het gewichtsverlies?

Ik zou het fijn vinden als jij wil reageren maar begrijp als je daar niet veel zin in hebt, het is al zwaar genoeg voor je. Ik voel me af/toe beetje schuldig als ik weer reageer hier, ben zo egocentrisch..

Ik hoop dat jij wel de kracht vind om op vak. te gaan met man/kids, msch doet het jou juist wel goed.
Veel sterkte met die keuze.

Groet Anneloes.
Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 12 Juli 2019 om 11:19 Ongepaste reactie?


...slik ook geregeld wat oxazepam bij de a.d...

Gr Anneloes


Geschreven door: Mir op Vrijdag 12 Juli 2019 om 11:39 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes,

Dank voor je reactie! Je klachten hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn om te reageren toch... we worstelen allemaal met onszelf anders lazen we hier niet.

Ik ben de 1e maand 10 kg afgevallen omdat ik het eten bijna niet naar binnen kreeg. Maar in mijn geval is dat niet zo''n punt kan wel een paar kilo''s missen. Nu gaat het op en neer op slechte dagen krijg ik weinig binnen.

Ik ben vooral doodsbang dat ik het aan mijn hart heb of dat ik flauwval.

Is jou vakantiehuis ver rijden?
Ik vind eigenlijk dat ik het aan mijn gezin verplicht ben om te gaan. Het probleem is je bent niet zo weer thuis als het niet gaat.

Slik je die citalopram om te kalmeren? Heb je er wel baat bij of alleen de narigheid? Oxazepam had bij mij geen effect.

Groetjes Mir


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 12 Juli 2019 om 14:11 Ongepaste reactie?


Bedankt voor je reactie Mir.

Die citalopram is bedoeld om de angst/paniek/depresieve klachten te verminderen. Het heeft iets te maken met de opname van serotonine, dat zou bij ons te weinig zijn..?

Op dit moment ervaar ik vnl de narigheid ervan ; maag/darm klachten m.n, slecht slapen, paniekgevoelens, hartkloppingen, gewichtsverlies...zoals gezegd ben ik m.n over dat laatste geregeld panisch. Ik was al niet zwaar maar haal nu nauwelijks de 50 kg terwijl ik goed eet ( nou ja, meer proppen omdat ik niet nog meer wil afvallen). Ben in totaal Ďmaarí 2 kg afgevallen maar dat is al teveel op mijn gewicht. Ik weet dat er enorm veel spanning in mijn lijf zit maar hoe krijg je die in gdsnm weg?
De oxazepam gebruik ik als de spanning te veel wordt en dat is geregeld.

Ons vak.huis is 1100 km rijden, zie dat nu echt niet zitten...

Ik hoop echt dat het jou wel lukt om weg te gaan met man & kids, wat kan je gebeuren ( zeggen ze tegen mij..) Gemakkelijk gezegd he...

Sterkte met alles, want dat is heel veel..

Lieve groet Anneloes
/


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 12 Juli 2019 om 14:14 Ongepaste reactie?..en probeer je niet te veel zorgen te maken over je hart/flauwvallen.
Heel herkenbaar, mín ECG afgelopen wk was prima en dat zal bij jou ook zo zijn, zeker weten.

Gr AnneloesPagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)