Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Magda

Geschreven op: Vrijdag 5 Juli 2019 om 18:10
Ongepast of beledigend?

Hoi.
Ben sinds vorig naar eind van oktober ziek. Ben eerst blijven werken en aangepast werk tot 6 uur op een dag. Steeds vaker heb ik een week dat ik niks kan. Totaal geen energie en niet lekker in mijn vel. Kan varieren van duizelingen tot misselijk en niets om je heen kan verdragen hartkloppingen hoge bloeddruk ect. Soms heb ik ok goede dagen en dan denk ik dat het over is. Maar helaas. Nu alweer meer als een week last van onrustig gevoel en lig vandaag al de hele dag op bed. Vind het erg zwaar niet alleen voor mij maar ook voor mijn gezin. Heb hulp bij welbewegen fysio voor burn out en psygoloog. Wat moet ik doen bij slechte dagen? Wie heeft er voor mij tips. .
Gr Magda 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dennis1985 op Maandag 8 Juli 2019 om 22:37 Ongepaste reactie?

Hoi Magda, misschien is het moeilijk om specifiek tips te geven op moeilijke dagen.
Ikzelf heb sinds 7 mei last van burn out klachten. Tot die dag was ik mezelf met al m''n dromen en activiteiten.

Ik heb het met slaapmedicatie en begrip op stage uiteindelijk net voor elkaar gekregen om 8 weken lang 40u stage te blijven lopen.

Dat heet ik kan nu voor het eerst pas tot rust komen. Ik ben op het moment een schim van de persoon die ik was. Vooral het overprikkeld raken en vermoeidheid spelen mij parten in m''n dagelijks leven. In combinatie met concentratieproblemen.

Inmiddels loopt er bij mij ook vanalles zoals een consult bij de neuroloog waar nog de mri uitslag van terug moet komen. De vorige onderzoeken waren allemaal in orde. Daarnaast ook fysio waar ik jacobson leer om te ontspannen en psycholoog wekelijks waar ik net aan het traject begin om gedachten en emoties weer in grip te krijgen.

Ik zou zelf niet echt weten wat ik kan zeggen om je te helpen. Probeer uit te zoeken welke activiteiten jou rust geven, bijv wandelen of liggen in de tuin.

Ikzelf met bijv met liggen in de tuin me rust geeft en dat bijv als ik me ineens heel akelig en of onrustig voel wat ik bijv krijg als ik teveel aan de pc heb gezeten dat dan wandelen het beste werkt en erna in de tuin.

Leg je vragen ook voor bij de fysio en psycholoog, vooral hun moeten jou gaan begeleiden uit dit dal.

Je zal hier wel eens iets van steun kunnen vinden, ik heb voornamelijk gekeken wat anderen meemaakte en hoe het bij hun verder ging. Het forum is niet dermate actief dat je kan verwachten dat je hier heel snel antwoorden krijgt.

Probeer lichamelijke klachten uit te sluiten en wanneer dat de diagnose burn out of overspannen gesteld kan/ mag worden probeer deze dan te accepteren. En ja het gaat moeilijk worden.. Maar uiteindelijk moeten we er een uitweg uit zien te vinden.


Geschreven door: Tessa op Dinsdag 9 Juli 2019 om 20:01 Ongepaste reactie?

Hi Magda,

Ik snap je frustratie en als niemand reageert op je hulpkreet, is dat extra vervelend.

Ik heb niet gereageerd omdat ik zelf ruim 4 jaar onderweg ben en het voor mij erg confronterend is om aan die begin periode te denken. Daarnaast ben ik vrijgezel en weet ik niet hoe het met een gezin moet zijn om dit door te maken.

De slechte dagen en wat je kunt doen, het is voornamelijk het over je heen laten komen. Niet er tegen vechten en heel lief zijn voor jezelf en luisteren naar je behoeften. Dat is een proces dat voor iedereen verschillend is. Op je goede dagen ook weinig doen, beperk sociale gelegenheden, zoek de buitenlucht op als je het aan kan en slaap wanneer dat lukt. Het is heel goed dat je hulp gezocht hebt, dat heeft mij zeker geholpen. Er zijn ook alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur wat ik als zeer prettig ervaren heb.

Heel veel sterkte in deze periode.


Geschreven door: Magda op Dinsdag 9 Juli 2019 om 21:55 Ongepaste reactie?

Dank jullie wel voor jullie reactie. Vind het ook erg zwaar en moeilijk. Hoop dat jullie dit niet meer overkomen gaat. Vandaav weer naar de fysio geweest en was er erg blij mee. Nu morgen naar de psygoloog. Klinkt raar ben het echt nodig. Alleen gaat het niet lukken.


Geschreven door: Dennis1985 op Dinsdag 9 Juli 2019 om 23:47 Ongepaste reactie?

Hoi magda. Ook ik heb het gevoel dat het alleen niet zou lukken. Ik denk dat dit komt door het gevoel geen grip meer op je leven te hebben wat tot bepaalde hoogte ook zo is. Want immers dat wat je ooit allemaal deed lukt niet meer en je hebt veel los moeten laten om jezelf rust te gunnen.

Het overspannen/burn out proces is zeer divers en het wordt echt tijd dat er meer aandacht en acceptatie komt vanuit de maatschappij. Het is wachten tot de nieuwe generatie dit probleem op de voorgrond zet. Want veel mensen tussen de 20 en 40 zijn gwn stuk aan het lopen op deze problematiek.

Weet dat er een uitweg is en dat het uiteindelijk beter wordt. Ik heb dagen die echt leuk/fijn zijn maar ook dagen waarop ik het gevoel heb dat niks lukte.

Ook ik heb begeleiding van een psycholoog en dit helpt gewoon om de dingen in perspectief te gaan zien en de problematiek begeleid aan te gaan pakken.

Ook ik zit pas vooraan in het proces, 2 maanden bewust van overspannen te zijn. Geheel geÔsoleerd geworden. En nu langzaam weer uit het dal klimmen. Ik heb geen kinderen maar wel een relatie. Het is moeilijk omdat er in de relatie nog maar weinig ruimte is voor andere zaken dan de overspannenheid.

Een kleine tip die ik kan geven nog, ik heb het nog niet heel veel kunnen uittesten in de praktijk maar kreeg hem ook toevertrouwd is het ''voelen, denken en doen'' principe. Als het klopt kun je maar 1 van die dingen tegelijk in je hersenen verwerken. Dus als je je akelig voelt bijvoorbeeld door gedachtes of een gevoel dat je ervaart, zou je een ''doe'' activiteit kunnen doen om de kracht van die ellende die je voelt op dat moment te verminderen.

Zoals ik zei ik heb het nog niet goed kunnen uittesten. Voornamelijk omdat ik heel erg voorzichtig ben met me blootstellen aan teveel prikkels. Ik heb me heel akelig gevoeld door dissociatie en wil dit heel graag niet meer voelen.

Maar ik ging bijv bij dat gevoel eerst rust zoeken op de bank en in tuin en omdat dit niet direct hielp jacobson therapie in paar minuten uitgevoerd en daarna direct gaan wandelen. Tijdens het wandelen werd ik rustiger.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)