Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Paula

Geschreven op: Zaterdag 29 Juni 2019 om 21:04
Ongepast of beledigend?

Beste lotgenoten. Al langere tijd blijk ik overbelast te zijn. Eigenlijk is het knap dat ik nog steeds actief overeind sta. Maar de weekenden bestaan vooral uit bijtanken op de bank. Eerst ging het om meerdere dutjes van een half uur lang. Nu gaat het om meedere keren van 1 uur tot 1 1/2 uur. Ik krijg dus steeds minder van mijn weekend mee. Ik ga er ook niet speciaal voor liggen maar val gewoon in slaap onder het tv kijken, boek lezen, spelen op mijn mobiel of werken achter mijn laptop. Is dit goed om te doen? Of moet ik blijven tegenstribbelen? Zijn er lotgenoten die zich hierin herkennen en weten hoe dit afloopt? Nog 1 weekje en dan heb ik een lange vakantie. Ik hoop dan uit te rusten maar wil de vakantiepret van anderen ook niet verder en door telkens te gaan liggen slapen... 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dennis1985 op Zaterdag 29 Juni 2019 om 21:12 Ongepaste reactie?

Als je behoefte hebt aan rust dan zou ik die gwn nemen. Ik ga na komende week als ik eindelijk m''n verplichte stage achter me heb en als 33 jarige alsnog een mbo diploma krijg ook ''s middags slapen.

Mijn strategie is om zo m''n lichaam van voldoende herstelrust te voorzien na het oplopen van overspannen/burn out klachten.


Geschreven door: Tessa op Maandag 1 Juli 2019 om 19:04 Ongepaste reactie?

Hi Paula,

Eťn van de redenen waarom we overspannen/burnout raken, is dat we niet luisteren naar ons lichaam. Als jouw lichaam en geest aan geven dat het slaap nodig heeft zoals ik bij jou lees, zou ik vooral gewoon gaan slapen!! En niet uitstellen tot je in slaap valt tijdens je bezigheden, ga tussendoor gewoon lekker naar bed! Plan dat eens in.
En ik kan begrijpen dat je er voor de anderen wil zijn tijdens jullie vakantie, en hoewel ik makkelijk praten heb zonder gezin, lijkt het me boven alles te verkiezen om een vakantie veel te slapen en afwezig(er) te zijn dan het hele komende jaar.
Misschien door nu de rust te pakken, kun je erger voorkomen : ) Succes met je laatste weekje werken.
Tessa


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)