Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Desiree

Geschreven op: Dinsdag 25 Juni 2019 om 22:52
Ongepast of beledigend?

Ik vraag me af hoe het met de anderen gaat. (De oudere garde van een jaar geleden)
Langere tijd niet meer hier gekeken omdat het naar omstandigheden prima ging. Maar sinds vandaag ben ik weer ingekakt. Ik denk omdat de temperatuur van vandaag me teveel was, plus omdat ik met deze hitte lichamelijke klachten krijg die lijken op paniekaanvallen (denk aan zweten, het heel warm hebben, benauwd ademhalen, hartkloppingen, darmklachten) en die me na een tijdje dus weer echt bang maken.
Ik ben bang voor zulke terugvallen. Bang om weer net zo te worden zoals vorig jaar. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anneloes op Woensdag 26 Juni 2019 om 13:10 Ongepaste reactie?


Desiree,

ik ben red. nieuw hier op dit forum en ken jouw voorgeschiedenis dus niet.
Wel herken ik alle klachten die jij beschrijft , (ook) icm met deze hitte, kan er heel slecht tegen. Met als ondertoon dit is helemaal niet goed voor mij..

Dus ja, waar is de kip en waar het ei...ik hoop dat dit tijdelijk is voor jou en geen terugval.
Begrijp ik dat jij n jaar geleden ook dit soort klachten had?
Als je dat niet terug wil halen, begrijp ik.

Sterkte, gr Anneloes
Geschreven door: Desiree op Woensdag 26 Juni 2019 om 23:09 Ongepaste reactie?

Hallo Anneloes,

Ja, volgens mijn psychiatrisch verpleegkundige ben ik gisteren overprikkeld geraakt. Ik was naar het buitenbad gegaan en daar bleek het veel drukker dan ik had gedacht. Er is nog geen zomervakantie, dus ik verwachtte dat het er best rustig was... Toch 2 uur gebleven, want het water was wel erg lekker. Maar daarna viel de warmte heel erg op me en kreeg ik daar last van, wat me weer angstig maakte en dan kom ik in het bekende kringetje terecht. (Ik heb ook al jaren een angst- en paniekstoornis, als ik lichamelijk iets geks voel dan schiet ik sowieso al snel in paniekmodus.)

Mijn oude draad is deze. Ik had echt een zware burn out, was een vreselijke periode waar ik helaas een trauma aan heb overgehouden. http://www.overspannen.nl/lotgenoten/toonbericht.asp?M_ID=48407&whichpage=1


Geschreven door: Dennis1985 op Donderdag 27 Juni 2019 om 10:53 Ongepaste reactie?

Arme Desiree en Anneloes.. Wat is het toch akelig dat we zo''n dingen mee moeten maken terwijl we gewoon plezier van het leven willen ervaren.

Desiree mag ik jou vragen of jij na overprikkeling ook moeite met tv kijken hebt?

Ik ben sinds 2 maanden overspannen geraakt en heb voornamelijk last van cognitieve problemen. Ik kan geen tv of computer meer verdragen (heel ingrijpend daar ik in m''n vrije tijd graag spellen speel(de))
Daarnaast concentratieproblemen.

Ik heb me helemaal teruggetrokken sociaal en met alle kracht rond ik komende week m''n laatst stageweek af (ben 33 jaar maar nog voltijds mbo gedaan)

Vanmiddag 2de afspraak met de psycholoog. Ik heb z''n hulp hard nodig want ik merk dat ik neerslachtig wordt omdat ik niks meer heb om me op te verheugen. En ik heb irrationele paniek.


Geschreven door: L op Donderdag 27 Juni 2019 om 21:56 Ongepaste reactie?

Hey desire, ik ben er ook nog steeds. Van 2,5 jaar geleden. Ik vind dat je dan nog best snel bent opgeknapt. Als je nu al naar het buitenland durft met een paniekstoornis en een burnout. Slechte dagen kunnne er altijd nog tussen zitten he


Geschreven door: Desiree op Zaterdag 29 Juni 2019 om 00:34 Ongepaste reactie?

Dennis, ik kijk als ik iets overprikkelends heb gedaan sowieso een uur geen tv of ander beeldscherm. Ik herken het ook dat ik in het begin geen tv of muziek kon verdragen. Dat heeft echt wel wat maanden geduurd eer ik weer een kwartiertje naar muziek kon luisteren. En ik heb ook maandenlang op tv alleen maar naar suffe kinderseries gekeken omdat ik de spanning van volwassenen-tv niet meer kon verdragen. De concentratie was ook een ramp. Mijn hobby is en was lezen, maar boeken voor volwassenen kon ik ook al niet meer aan. Dus naast kinderseries op tv begon ik maar weer met het lezen van kinderboeken. Het gaf in ieder geval afleiding en ik kon me erop concentreren.
Op een gegeven moment lukte het naar buiten gaan steeds wat beter en ging ik veel wandelen. Als ik maar de deur uit was, want toen vond ik het thuis te spannend.
Een psycholoog is echt geweldig. Omdat ik al jaren daar de deuren platloop bij de ggz heb ik er al heel wat gehad en van iedere therapeut leerde ik weer iets nieuws.
Daarnaast ook een goede psychiater. Ik heb er nu een die al meteen vond dat de dosering van mijn antidepressiva te laag was. Het is wel een stugge man en niet de populairste van de instelling, maar hij weet heel veel af van medicatie en door hem ben ik in ieder geval al op durven hogen.

L, echt opgeknapt durf ik mezelf nog niet te noemen. Vanmiddag stond ik weer eens ouderwets te huilen in het openbaar, in de Albert Heijn, omdat een oude bekende heel lief vroeg hoe het nu met me ging. Ik ben nog niet de oude, maar of je die na een fikse burn-out nog kan en wil worden betwijfel ik.


Geschreven door: Desiree op Woensdag 17 Juli 2019 om 14:13 Ongepaste reactie?

Ook een tipje. Ik hou van wandelen door de natuur. Dat is echt ontspannend.
Tot gistermiddag. Ik ben een klein stukje buiten een looppad geweest om iets beter te bekijken en eenmaal thuis liep er opeens een nimf van een teek over mijn hand! Op de badkamer me helemaal uitgekleed, alle hoeken en gaten gecontroleerd en helaas, een volwassen exemplaar zat vast, onder mijn bil!! smiley smiley
De teek is eruitgehaald, op tijd. Ik heb (nog) geen rode kring. Maar mijn angst knalt er even goed uit.


Geschreven door: Anneloes op Woensdag 17 Juli 2019 om 20:57 Ongepaste reactie?


Desiree,

mijn zus had laatst 5 (!) teken op haar lichaam na een wandeling. Weliswaar kleintjes, maar ze zaten er. Zij heeft uit voorzorg een a.b kuur gekregen, aangeraden door de h.a., dan hoef je je geen zorgen meer te maken.
Mits je moeite hebt met a.b nemen, msch toch een goede tip?

Sterkte, Anneloes.


Geschreven door: Desiree op Donderdag 18 Juli 2019 om 12:44 Ongepaste reactie?

H Anneloes,

Hier krijg je pas ab als je symptomen van Lyme krijgt. Dus de bekende kring bijvoorbeeld. Ik ben gisteren naar de ha geweest en die wist me voor die dag te kalmeren, maar ondertussen is er weer van alles in mijn hoofd gekomen van verhalen over mensen met chronische Lyme... En ik heb eens gekeken naar de soort ab. Meestal Doxycycline. Ik schrik van de zwaarte van de kuur en de bijwerkingen. Ik zit ook nog met een behoorlijke fobie voor misselijkheid en overgeven. En welke bijwerking krijg je vaak bij ab? Dat dus. smiley Ik heb ooit een kuur gehad, Amoxicilline, daar werd ik met de dag beroerder van. Toen moest ik de kuur ook voortijdig afbreken omdat de bijwerkingen nog erger werden dan de kwaal. Gadverdamme, het was echt smerig spul. Die geur ook als ik het in water opgelost had en in een keer moest opdrinken. Mijn urine en zweet roken er zelfs naar.

Desiree


Geschreven door: Anneloes op Donderdag 18 Juli 2019 om 17:24 Ongepaste reactie?Desiree,

dat vind ik vreemd. De h.a van mijn zus kwam zelf met het voorstel om n a.b kuur preventief te nemen, daarmee voorkom je Lyme. Heb ik ook idd ergens

Ik heb het zelf overigens ook helemaal niet op a.b., vanwege mn pds.
De hele ellende waar ik nu in zit is begonnen nadat ik afgelopen jaarwisse-
ling n blaasontsteking kreeg ( heel lang niet gehad) waardoor ik wel a.b moest nemen.

Langzaam maar zeker ging het bergafwaarts met me, het leek wel of die ontst./kuur n trigger was die me in deze overspannenheid duwde. Of wrsch
de bekende druppel..

Ik snap dus heel goed dat jij bep. niet happig bent op a.b gezien je fobin.
Mijn zus zat er ook bepaald niet op te wachten maar heeft het zekere voor het onzekere genomen. Ze heeft er probiotica bij genomen en geen last gehad ( maar is wel n sterkere dame dan haar zus...moi..).

Moeilijke keuze voor je...sterkte ermee , denk er toch eens over.

Lieve groet Anneloes


Geschreven door: Anneloes op Donderdag 18 Juli 2019 om 17:25 Ongepaste reactie?...ergens gelezen...


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden gendexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patint zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)