Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tessa

Geschreven op: Donderdag 13 Juni 2019 om 16:13
Ongepast of beledigend?

Hi mensen,

Een vraag of iemand bekend is met Sertraline 50mg?

Ik ben er vandaag mee begonnen, heb na 4 jaar burnout de wilskracht niet meer om sterk te zijn en door te gaan en het telkens weer opkrabbelen zag ik de zin niet meer van in. Natuurlijk vaker deze stemmingen gehad, maar het ging niet over en dus ben ik vanmorgen naar de huisarts gegaan en ze heeft me 1x per dag 50mg Sertraline voor geschreven.

Nu heb ik net mijn eerste pil op en ben ik online gaan zoeken naar reacties van mensen op dit medicijn. Misschien was dat niet zo slim, want nu zit ik te twijfelen of ik mijn vinger in m''n keel moet steken en vraag ik me af waar ik in vredesnaam aan begin!

Uiteraard weet ik dat het niet te voorspellen valt hoe het gaat vallen bij me, maar ik weet verdomme niet meer wat ik moet doen. Misschien een idee om met halfjes te beginnen, dus 25mg per dag. Dit is angst die dat wil doen, de huisarts heeft daar niets over gezegd.

Hoop dat iemand zijn ervaring wil delen smiley
Tessa 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Geschreven door: Dennis1985 op Donderdag 13 Juni 2019 om 19:57 Ongepaste reactie?

Ik had die angst eerst ook bij de oxazepam die ik een paar keer heb gepakt en bij de temazepam die ik nu sinds 2 weken elke dag neem. Helaas begint het medicijn al minder te werken en moet nog 1 week stage. Inclusief een herkansing voor mijn presentatie... De druk is weer flink opgevoerd en ik sta op de afgrond van een complete burn out.. Ik slaap nu structureel 2 uur te kort zelfs met medicatie.
Mja 4 jaar hard werken voor een diploma opgeven op de valreep. Ik heb m''n hele leven in die opleiding gestoken. Ben 33jaar..voltijds mbo gedaan..

Waarom moeten sommige mensen (zoals ik) het altijd zo zwaar hebben in het leven.. Waarom paste die beamer aansluiting niet gewoon of functioneerde de bedrijfslaptop niet gewoon....... Juist nu...


Geschreven door: Summer op Donderdag 13 Juni 2019 om 21:00 Ongepaste reactie?

Hi Tessa,

Ik ben ook al 4 jaar burn-out en herken alles wat je zegt. Ik heb 2 jaar geleden sertraline gebruikt, alleen was dat middel niet goed voor mij. Ik hield bijwerkingen. Ik slik nu escitalopram en dat heeft me enorm geholpen. Geef het een kans. Soms is het ook zoeken welk middel het best bij je paar. Bijwerkingen kunnen heel naar zijn, maar gaan over. Zo niet terug naar de huisarts en bespreek dit. Ik gebruikte de eerste 3 weken soms oxazepam vanwege de bijwerkingen.

Burn-out is slopend, steeds terug vallen en weer opkrabbelen. Helemaal niet erg als je wat extra hulp nodig hebt qua medicatie.

Heel veel sterkte Tessa en als je iets wilt weten dan hoor ik het wel : )


Geschreven door: Summer op Donderdag 13 Juni 2019 om 21:02 Ongepaste reactie?

Oja en je kan altijd met halfje beginnen en rustig opbouwen. Bel anders je huisarts nog even als je twijfelt of nog wat vragen hebt : )


Geschreven door: Anneloes op Donderdag 13 Juni 2019 om 21:36 Ongepaste reactie?


Tessa,

ik ben zelf ‘n paar wk geleden begonnen met citalopram druppels. Maar
omdat ik dezelfde weerstand tegen a.d had als jij, bouw ik het langzaam op
Ben begonnen met 1 druppel, zit nu op 2 dr. en start na ‘t wknd met 3 dr.
Uiteraard duurt het dan langer voordat je effect merkt, maar ik heb zo wel het gevoel dat ik er zelf wat contrôle over heb en alerter kan zijn op de bij-
wetkingen. Overigens gebruik ik daarbij wel wat oxazepam om te slapen en ev overdag ‘n beetje als de spanning te hoog oploopt.
Msch heb je hier wat aan,

Gr. Anneloes


Geschreven door: Tessa op Vrijdag 14 Juni 2019 om 09:07 Ongepaste reactie?

Dank jullie wel voor jullie reacties!!

Het is fijn om te horen dat anderen goed weten hoe je je voelt. Ik hoop natuurlijk dat het in 1 keer raak is met deze AD maar misschien is het idd ook wel eventjes zoeken naar de juiste medicatie. Fijne woorden Summer, dat geeft me echt weer even vertrouwen.

Ik was gisteravond al erg misselijk en heb ook erg warme handen, wat super vreemd is voor mij haha. Raaaar geslapen, mijn hoofd was echt vaag, gezweten ook. Ik heb Temazepam ingenomen, maar dat heeft amper geholpen.

Wat ik ook merk is dat ik nu geneigd ben om binnen te blijven, ik vertrouw mezelf nu niet zo. Maar ik denk niet dat het slim is om dat te doen? Gewoon een rondje lopen oid is misschien beter.

Anneloes, wat jij beschrijft klinkt zoveel fijner! Het is toch een grens die je overgaat als je de beslissing neemt om het te gaan gebruiken. Mocht de Sertraline het voor mij niet zijn, ga ik vragen of druppels voor mij ook een optie is.

Nogmaals bedankt dames : )
Tessa


Geschreven door: Anneloes op Vrijdag 14 Juni 2019 om 11:00 Ongepaste reactie?


Goedemorgen.

Tessa, dat nachtzweten herken ik ook, is iedere nacht prijs en wordt er wakker en angstig van. Kan v/d a.d. komen vlgs de psychiater, maar kan ook stress zijn die er ‘s nachts uitkomt. Slecht slapen dus..ik moet de a.d. overigens ophogen naar 3 dr., brrr... Ik gebruik verder oxazepam voor het slapen en dat help redelijk goed.
Heb jij/jullie ook dat je veel plast ‘s nachts, ik bedoel dat qua hoeveelheid?
En mijn ontlasting....vreemd op z’n zachts gezegd. Heb ik al eens eerder op dit forum gevraagd, sorry...

Geen beste ochtend vanmorgen zoals de meeste. Hopelijk bij jullie beter.

Grtjs Anneloes


Geschreven door: Summer op Vrijdag 14 Juni 2019 om 12:38 Ongepaste reactie?

Je kan je heel raar voelen door de ad. Soms ook eerst veel slechter en dan beter. Ik heb echt veel last gehad van de bijwerkingen, dat ik dacht gaat dit over? Maar ze gaan over als het middel bij je past of grotendeels, maar het duurt even. En anders zou ik om escitalopram of citalopram vragen, die zijn wat milder en kan je met druppels opbouwen, maar misschien werkt Sertraline prima voor jou : ) Ik wilde lange tijd ook geen ad gebruiken, maar nu helpt het me enorm
Ik zou wel proberen de dingen te doen die je deed en je te bedenken dat wat je voelt bijwerkingen zijn en niks engs. Makkelijker gezegd dan gedaan haha. Als je er slecht van slaapt kan je ze ook in de ochtend nemen.

4 jaar is zo lang en soms voelt het ook alsof je de enige bent.


Geschreven door: Tessa op Zaterdag 15 Juni 2019 om 09:39 Ongepaste reactie?

Goedemorgen : )

Anneloes, dat nachtzweten heb ik ook enkele jaren gehad en ik weet hoe vreselijk het is omdat je helemaal doorweekt wakker wordt met stress en angst. Bij mij is dat vanzelf verminderd en overgegaan. Dit keer kwam het door de ad denk ik want ik ben net een wandelend kacheltje op het moment.
Kwa ontlasting en plassen heb ik niet dezelfde klachten, misschien dat eens laten onderzoeken? Of misschien heb je dat al gedaan?

Summer, dank je wel, je stelt me echt gerust. Vandaag voel ik me iets minder raar, ben net ook even een boodschapje wezen doen. Gister was dat echt geen optie, was net een zombie en deed alles vertraagd. De misselijkheid is ook afgenomen gelukkig! Had jij ook weer nieuwe bijwerkingen toen je overstapte naar escitalopram?
En wat je zegt, 4 jaar is zo''n lange tijd. Ik vind het gewoon zo erg dat ik al zo''n tijd met de rem er op leef, het gevoel van stil staan, niet kunnen ontwikkelen in de bloei van m''n leven. Haha klinkt zwaar misschien, dat is gewoon wat de laatste tijd meer en meer door mijn hoofd spookte.
Ik merk nu wel dat ondanks alle vaagheid van de ad ik wel weer hoop heb dat het vanaf nu (na de gewenning dan haha) het een stuk beter zal gaan : )

Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben.
Tessa


Geschreven door: Anneloes op Zaterdag 15 Juni 2019 om 16:07 Ongepaste reactie?


Tessa,

frappant wat je zegt over wandelend kacheltje; vanmorgen werd ik wakker met ‘n heel heet gevoel in m’n lichaam ( geen transpiratie). Erg naar, snel daarna moest ik naar het toilet...zou de a.d. dit alllemaal kunnen doen?

Ik heb altijd ‘n nerveuze buik gehad (PDS), geregeld is dan ook de blaas overprikkeld. Het is alleen nu veel heftiger dan ‘normaal’ en erg moeilijk te handlen. Het feit dat ik wat ben afgevallen de laatste maanden baart me ook zorgen, er komt niets bij en ik ben al geen zwaargewicht. En zo blijf je in die cirkel zitten...blijkbaar kan b.o. ook heftig in je spijsvertering hakken.

Ja blijkbaar....net als anderen hier op het forum blijft de twijfel/angst of er niet toch iets anders a/d hand is.
Ik heb ‘n aantal onderzoeken gehad, bloed, faeces,urine,buikecho. Daar kwam niets bijzonders uit en heb het daarbij gelaten. Te veel spanning..

Mocht je iets herkennen, zou je dan willen reageren?
Ben overigens vandaag al aan 3 dr. a.d. begonnen, eigenlijk uit wanhoop.
Ik vind het ‘n kl...periode waarvan je niet weet wanneer het beter gaat. Bestond er maar zoiets als ‘n wonderpil..

Grtjs Anneloes


Geschreven door: Tessa op Zaterdag 15 Juni 2019 om 21:51 Ongepaste reactie?

Hi Anneloes,

Meid wat een dag heb jij er weer op zitten. Ik denk dat de ad idd veel van je genoemde bijwerkingen kan geven. Je bent ook nog niet zo lang geleden begonnen, dus denk dat je lichaam ook nog aan het aanpassen is. Als het voor je gevoel niet goed blijft gaan, kun je altijd nog even overleggen of een ander ad je beter past.
En wees niet te streng voor jezelf wat betreft het aantal druppels. Het belangrijkste is dat je er beter van wordt. Het is gewoon klote dat het eerst erger moet worden voor het beter wordt.

En ja ik ben echt een kacheltje, ik heb het gevoel alsof ik vuur uit mijn handen kan laten ontstaan, niet erg prettig. Maar het is een bijwerking, dus ik laat het maar over me heen komen.

Ik heb zelf nooit last van mijn darmen of buik, zo ook niet tijdens mijn burnout. Ik ben wel overtuigd dat je veel meer last kan hebben van je ''zwakke'' plekken. Probeer gezond te eten en maak je je niet te druk om je gewicht. De 1 komt aan, de ander valt af tijdens bo. Ik weet zeker dat dat weer goed komt mettertijd.

Wat je zegt over die wonderpil snap ik.. Ik heb tegen mezelf vandaag ook even duidelijk moeten zeggen dat de ad geen wondermiddel is. Ik begon al een verwachting te creëren dat vanaf nu alles tip top in orde zou zijn, maar realiseerde me gelukkig dat het een hulpmiddel is en dat ik het de tijd moet geven om te kijken hoe het me gaat helpen.

Ik hoop dat je vannacht een rustige nacht hebt Anneloes : )


Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)