Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

L

Geschreven op: Dinsdag 11 Juni 2019 om 10:16
Ongepast of beledigend?

Hallo!
Zijn er ook lotgenoten die nog vaa het gevoel hebben dat ze elk moment in huilen kunnen uitbarsten? Ik had dat zelf heel erg in het begin, bijna de hele dag. Naar nu naar 2,5 jaar nog steeds zomaar opeens. Als iemand me vraagt hoe het gaat, of ik moet de kinderen van school halen, of een gesprek met iemand die ik niet ken. Het gevoel dat mn kaken beginnen te trekken en weer die brok in mm keel. Het bellemert mij best wel nog steeds in het dagelijks leven.  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Renee op Dinsdag 18 Juni 2019 om 23:36 Ongepaste reactie?

Beste L,

Jaren geleden ben ik zwaar depressief geweest. Voordat dat begon was emoties tonen voor mij ontzettend moeilijk. Ik verschuilde mij achter een stalen gezicht. Maar nu herken ik mezelf meer in jouw verhaal. Tijdens die periode heb ik geleerd dat mensen het okť vinden als je emoties toont. En dat het eigenlijk helemaal niet erg is als je huilt als je verdrietig bent. Het is juist ontzettend duidelijk voor anderen. En de meeste mensen accepteren het ook gewoon en zijn dan pas in staat om hun medeleven te tonen en je te troosten of een helpende hand te bieden. Uithalen werd erg belangrijk voor mij want ging ik het tegenhouden of wegstoppen en was ik eigenlijk nog niet over mijn ergste verdriet heen dan kon ik heel vaak en bij het minste geringste een traan laten gaan. Ik ben nu blij dat ik het niet meer verstop en merk dat ik het nu veel gemakkelijker maar tegelijk ook minder vaak doe. Dus ik zou je zeggen: accepteer dat je je tranen soms gewoon kwijt moet, huil dan maar eens lekker uit en je zult zien dat het je oplucht en je omgeving vaak ook nog positief reageert, als jij dit omarmt zul je het minder storend vinden en hierdoor weer steviger in je schoenen komen te staan waardoor het minder voorkomt. Succes!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)