Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Dennis1985

Geschreven op: Dinsdag 28 Mei 2019 om 15:45
Ongepast of beledigend?

3 weken geleden.. Ik lag rustig op bed voetbal te kijken. Ineens een steek in mn maag en een vreemd gevoel in mn hoofd. Ik dacht direct cva (oma was er 4 weken ervoor door overleden). Zo heftig in paniek geraakt dat ik zelfs 112 gebeld had. Uiteindelijk wees controle op uitval en dergelijke niet op een cva maar geen verder onderzoek gehad middels scan ofzo. Huisarts gooit het op overwerkt en alles en iedereen gelooft dit en probeer het zelf ook te accepteren.

Maar dan denk ik... Ik had niks van klachten voor die avond. Ik sliep wel vaker een uur korter omdat ik gewoon vroeger wakker werd en dacht dan sta maar op en ga werken.

Ik ben 33 jaar en zit op een voltijdse stage (nog 4weken tot eindgesprek en diploma).

Ik ervaar wel altijd stress in de vorm van onderzekerheid ''hoe denken collega''s over mij en m''n houding''? Want stage halen is niks anders dan gunfactor. Vroeger mn mbo4 niet gehaald wegens stage. Ik werkte tot aan die ''burn out'' klachten nog een 6de dag in het weekend naast de 40u stage. FinanciŽle problemen. Een vriendin waar ik rekening mee moet houden en m''n kat die ik pas ervoor afgegeven had omdat m''n vriendin hem niet in huis wou.

Ja ik heb een emotioneel en stress leven. Al heel lang financiŽle problemen. En ooit angstige & ontwijkende persoonlijkheidsstoornis geconstateerd 2 jaar geleden.

Maar een overspannen of burn out moet je toch aan voelen komen? Ineens op bed was ie daar.. (ik had die dag wel 3 redbull gedronken, ervoor ook met regelmaat. Maar die raak ik nooit meer aan sindsdien)

Mijn klachten zijn allemaal cognitief en psychisch. Veel angstgedachten. En niet fatsoenlijk meer kunnen nadenken. Ook tv kijken, lezen en radio luisteren is lastig 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anneloes op Woensdag 29 Mei 2019 om 11:40 Ongepaste reactie?Dennis,

als ik dit zo lees heb jij Ďn stressreactie ( hyperventilatie) gehad nav wat jij voelde in jouw hoofd. Herken ik wel.
Wrsch is het je allemaal teveel geworden en is dit het resultaat.
Heel naar voor je, ik denk dat de h.a. gelijk heeft.
Heb je nog meer fysieke klachten erbij?

Sterkte, hopelijk vind je steun op dit forum.

Gr Anneloes


Geschreven door: Dennis1985 op Woensdag 29 Mei 2019 om 15:11 Ongepaste reactie?

Hej Anneloes,

Dankje voor de reactie. Eigenlijk fysiek weinig klachten. Wel een grotere vermoeidheid de gehele dag door maar ik ben zelfs nog gwn in staat om ondanks dat lichamelijk en geestelijke vermoeide m''n sportkleding aan te trekken en 3km te joggen. Voorheen liep ik 8,5km. Gisteren ook nog 20min gezwommen.

Op het moment slaap ik beter maar wel icm oxazepam. 10 tabletten kreeg ik. Nu halverwege. Heb ook melatonine tabletten gehaald.

Dat niet slapen was echt verschrikkelijk. Maar ondanks nu ťťn week normaal slapen nog steeds cognitieve klachten. Multitasken is bijv echt niet te doen. Waar ik eerst drie dingen tegelijk deed vergeet ik nu gwn wat ik aan het doen ben. Tv kijken gaat maar een klein beetje en niet alles. Ik merk gewoon dat ik op een gegeven moment zelfs met dit bericht m''n ogen begin te knijpen. Het is teveel... En dan te bedenken dat ik voorheen hele dagen lang aan een scherm kon zitten. Ik hoop gewoon vooral dat ik weer de oude wordt. Ook mbt leuke dingen doen. Vanavond bijv uit eten maar ik kijk er een beetje tegenop.. Soms eet ik slecht.


Geschreven door: jennifer op Woensdag 29 Mei 2019 om 16:56 Ongepaste reactie?

hej dennis,
misschien heb je het ookal komen aanvoelen.. omdat je toch stres ervaarde tijdens je stage.. maar de klap kan onverwachts en dubbel zo hard aankomen als je je stres wegstopt.. ik heb zelf die klap ook heel onverwacht voor mijn gevoel gehad.. ene moment nog lekker aan het werk en andere moment compleet ingestort.. ik zou adviseren om je rust te nemen en wat ontspanning te zoeken en toch even langs de huisarts te gaan..
hoe eerder je een burn-out aanpakt hoe minder lang hij duurt.. als ik dat had geweten had ik zelf ook eerder mijn rust genomen.. succes
and keep positive X jennifer


Geschreven door: Dennis1985 op Woensdag 29 Mei 2019 om 18:02 Ongepaste reactie?

Dankje voor jullie reacties. Heel erg blij mee want op het moment is het een en al angst. Angst doordat wat eens kon niet meer gaat.

Ik begin nu ook steeds meer te merken nu ik weer wat heb kunnen slapen met de oxazepam ik nu ook de vermoeidheid ervaar. Net een stagedag van 8u achter de rug (nog 3weken volhouden) en zometeen gaan we uit eten met vriendin lief en een stelletje.
Normaal zou ik het super vinden. Lekker uit eten. Maar nu is het vooral de vermoeidheid die me gedachtes geeft om af te zeggen. Thuis te blijven. Morgen met de feestdag gaan we naar de sauna. Ook lekker ontspannen. Maar ook anders dan normaal kost het meer energie om erheen te gaan.

Wat heeft deze overspannenheid/burn out veel impact.
Er gaat trouwens toch nog een afspraak bij de neuroloog volgen. In Sittard is er een mogelijkheid om verwezen te worden nadat Maastricht weigerde. Ik begin inmiddels echt wel te geloven in de overspannen klachten maar het zal toch rust geven en helpen bij het hersteltraject wanneer andere medische problemen uitgesloten worden.

In welke vorm en hoe hebben jullie hulp gevonden met herstellen? Want wat ik tot dusver ervaar is dat er vele bedrijfjes/ stichtingen zijn die voor mijn gevoel vooral gericht zijn op winst maken uit de situaties waarin wij ons bevinden. (bijv een wellnessstudio bij iemand thuis, die een praatje met me aanging en zij vervolgens na een anderhalf uur praten een half uur massage gaf en 70euro rekende voor consult en behandeling)


Geschreven door: Dennis1985 op Donderdag 30 Mei 2019 om 02:23 Ongepaste reactie?

Deze nacht getracht geen oxazepam te nemen daar het morgen een feestdag is. Inmiddels 4x geslapen met dit medicijn in de afgelopen anderhalve week. In het afgelopen weekend ook zonder geredt. Van te voren dacht ik al dat ik eigenlijk liever thuis sliep dan bij mijn vriendin voor mezelf rust te geven. En wat denk je... Jawel.. Van 11:00 tot 00:00 niet in slaap vallen, wel merken dat de vermoeidheid er is. Dus nog maar proberen maar om 01:00 weer klaarwakker... Tobben met de gedachte om naar huis te rijden... Om 01:20 in de auto gestapt... Ik vind het verschrikkelijk. Ook voor mijn vriendin die ik midden in de nacht achter moet laten.. Ik ga vrijdag maar weer naar de huisarts.. Het wordt echt tijd dat ik nu eens acute fatsoenlijke hulp ga krijgen.. Ik trek dit niet lang meer totdat ik in depressies ga geraken... Ik houdt dit echt niet lang meer vol...


Geschreven door: jennifer op Vrijdag 31 Mei 2019 om 18:51 Ongepaste reactie?

hej dennis,
loop niet langer door met je klachten.. rust is het enigste wat jou nu gaat helpen je lichaam geeft duidelijk aan dat je dat nodig heb. ik heb zelf 3 maanden lang doorgelopen met mijn klachten en daardoor waren mijn klachten dubbel zo erg geworden. en ook eerlijk zijn naar je vriendin dat je nu even thuis wilt slapen en rust nodig heb. denk aan jezelf en luister goed naar je lijf.
ik had ook erge slaapproblemen, dipjes, vermoeidheid, en hoop lichamelijke klachten..
meditatie+medicatie+ een burnout coach heeft mij een duw de goede richting in gegeven
ik hoop dat je hier wat aan heb
als je je eenmaal eraan over gegeven heb dat je hulp nodig heb daar begint je herstel
vanaf daar kan het alleen maar beter worden
smiley


Geschreven door: Dennis1985 op Dinsdag 4 Juni 2019 om 10:26 Ongepaste reactie?

Dankje jennifer.

Mijn vriendin begrijpt volgens mij nu inderdaad dat ik meer rust nodig heb. Ik slaap nu eigenlijk nooit meer 2 nachten achter elkaar bij haar omdat ik gewoon slechter slaap. Vannacht ook met temazepam 10mg wel in slaap gevallen maar halverwege de nacht gewoon ook vaker wakker geworden en niet meer echt goed in slaap kunnen vallen. Wat mis ik dat onbezonnen slapen. Thuis gaat het wel wat beter. Daar lukt het me om met de medicatie meestal door te slapen. Van de oxazepam ben ik nu voor nog 2,5week overgegaan op temazepam. Daarna heb ik mn stage afgerond en krijg ik m''n diploma. Dit zal heel veel stress wegnemen.

Ik merk zelf wel dat het de goede kant op gaat. Zonder al te veel hulp en begeleiding. Ik voel vaker dat ik nu ook goede dagen heb waarbij ik weer wat meer kan doen bijv op stage of thuis tv of computer. Wel alles nog gedoseerd.

Ik heb eindelijk een afspraak bij de neuroloog gehad. Daar nogmaals een algehele ''cva'' controle gehad omdat ik verteld had dat ik die dinsdag 7 mei het gevoel had iets voelde vloeien in m''n hoofd. Hij heeft niks kunnen constateren van afwijkingen en de angst dat ik een bloeding had heeft ie me gerust gesteld dat dit gepaard MOET gaan met afwijkingen. Dus die angst ebt nu steeds meer weg.

Ik krijg nog een complete bloedcontrole op elk onderdeel wat je je kan voorstellen, hb, ht waardes, natrium en kalium, hormonen, schildklier en leverfuncties, witte bloedcellen, vitamines. Helemaal doorgelicht zeg maar.

Ook krijg ik fysiotherapie vanaf dinsdag waarbij de behandeling die genoemd is op de verwijzing relaxatie therapie volgens jacobson. Nekspieren. Om uit te sluiten dat dit m''n hoofdpijn veroorzaakt.

En als belangrijkste krijg ik tussen de 2 en 4 weken vanaf nu een mri scan om echt alles uit te sluiten.

Maar ik begin steeds meer in de burn out diagnose te geloven. Niet een full blown waarbij je niks meer kan dan in bed liggen maar wel een waarbij de hersenen dermate vermoeid geraakt zijn dat het lichaam de rem aantrekt en normaal functioneren niet kan. Nog 2,5 weken en dan rust.


Geschreven door: Dennis1985 op Vrijdag 7 Juni 2019 om 19:59 Ongepaste reactie?

Vandaag weer een goede dag voor het gevoel. Maar uiteindelijk voelde ik thuis emoties opkomen. Ik heb daarna besloten een stuk te gaan wandelen. En probeer die emoties te duiden. Ik kan het niet goed plaatsen..ergens lijkt het te maken hebben met het gevoel dat ik nu weer leef ofzo... Het klinkt raar maar misschien zegt mijn huidige bewuste met mezelf bezig zijn toestand dat ik de laatste tijd op automatische piloot leefde... Vreemd gevoel.. Zowieso is m''n ''burn out/overspannen'' een rollercoaster geweest en nog van vreemde gevoelens.


Geschreven door: Dennis1985 op Vrijdag 14 Juni 2019 om 18:02 Ongepaste reactie?

Bloedonderzoek 100% in orde. Lever, nieren en schildklier alles ok. Ook bloedcellen en vitamines. Ik begin steeds meer te geloven in de overspannenheid met burn out klachten... Enigste remedie... Rust


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)