Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Pol

Geschreven op: Zondag 19 Mei 2019 om 15:55
Ongepast of beledigend?

Daten tijdens herstel van burnout, heeft iemand hier ervaring mee?

Ik ben op de goede weg, echter zijn er nog dagen dat ineens die vermoeidheid over me heen valt en ik weer op de bank lig en zeeeer gedoseerd m''n dagen vul.
Sowieso leef ik heel gedoseerd, proberen om de dag sociale contacten te hebben en tussendoor meerdere dagen achter elkaar gewoon tijd met mezelf doorbrengen, huishouden, knutselen, lezen.

Nu is het zo dat ik morgen mijn tweede afspraakje heb en ik merk dat ik gespannen ben. Doodnormaal natuurlijk! Maar ik merk dat ik er de welbekende stress van krijg omdat ik nog gevoelig ben voor spanning. Ik ben een uur gaan wandelen vanmorgen en vanavond weer yoga, zodat ik de fysieke tegenhanger heb.
Echter kan ik het niet helpen dat het gevoel me besluipt dat ik weg moet lopen van deze spanning. Ik heb vrijdag een bruiloftsfeest gehad waar ik verdacht snel van hersteld ben, vorige mnd na vrijgezellenfeest heb ik twee dagen op de bank gelegen met huilbuien en nu zit heb ik het gevoel dat ik alles aankan. Ik wijt dit herstel aan de spanning en ben bang voor de terugslag na morgen. Daarnaast weet de jongen nog niet dat ik herstellende ben van een burnout, dat is vorige keer niet ter sprake gekomen.

Afijn, ik loop me dus een beetje op te naaien hierdoor. Aan de ene kant wil ik er van weglopen, maar aan de andere kant ben ik nu 33 jaar en na 3 jaar burnout wil ik ook wel graag verder.

Heeft iemand ervaring met zo''n soort situatie? Groetjes, Pol  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Ff zo op Dinsdag 21 Mei 2019 om 07:29 Ongepaste reactie?

Hoi Pol,

Ja, ik heb ervaring. Niet helemaal zoals jij maar toch. Toen ik nog zolang overspannen was ben ik verliefd geworden. Het leek heel veel energie te geven. Het contact met deze man was alleen een situatie die niet handig was, omdat we allebei een relatie hebben. Ondanks dat het voelde als soulmate maar ook als vriendschap die dieper ging dan we ooit met een ander meegemaakt hadden, hebben wij elkaar losgelaten. Hietna ben ik mede door het liefdesverdriet, echt ingestort en ook depressief geraakt. Je stofjes zijn al in de war, de vraag is dus of je het risico wil nemen nu het lijkt of je net wat aan het herstellen bent.
Toch snap ik je overweging ook. Wie zegt hoeveel tijd je nog nodig hebt? Kijk hoe het voor jou te handelen is en als het erg veel onrust in je lijf geeft, let dan goed op je herstel daarna. Blijf leven met de rem erop, ook als je door spanning/ verliefdheid meer energie voelt. Gaat het niet goed? Kies dan voor jezelf en je rust.

Veel wijsheid en hopelijk veel plezier,

Groetjes Ffzo


Geschreven door: Summer op Woensdag 22 Mei 2019 om 13:20 Ongepaste reactie?

Hi,

Ja ik heb ook wel gedate. Het gaf me energie, maar ook spanning en als het mis liep kwam het wel extra hard aan of gaf een terugval. Belangrijkste is denk dat je goed naar je lichaam luistert en jezelf op nummer 1 zet.

Speel open kaart met degene en geef goed aan wat wel en niet gaat. Dan weet degene ook waar die aan toe is en kan rekening houden met dingen. Het kan heel veel positieve energie geven als je je grens maar in de gaten houdt.

Ik denk dat je het ook zelf moet ervaren. Ik ga voorlopig niet meer daten. Eerst mijn eigen leven op orde en dan weer energie voor anderen. Maar snap je frustratie wel, had ik ook. Je wil verder na zoín lange tijd.

Hoop dat je er iets aan hebt : )

Ik heb trouwens ook dat ik de ene keer sneller herstel dan de andere keer van een activiteit. Maak je hier niet te druk over dat hoort bij het hele proces. Het is iets raars, waar je geen controle over hebt. Proberen te accepteren. Alleen maar fijn dat dingen soms beter gaan.


Geschreven door: Pol op Woensdag 22 Mei 2019 om 18:32 Ongepaste reactie?

Dank jullie wel voor jullie reacties! smiley Fijn om te lezen, er is niet veel over te vinden op internet en verliefd zijn vond ik altijd al lastig, maar nu al helemaal!

Wat je zegt Ffzo, die rem er op blijven houden, dat ga ik echt heel bewust doen, maar het is wel lastig. Ik denk zelfs dat ik hem echt leuk vind en dat brengt spanning mee, zoals Summer ook zei. Het is leuke spanning, maar ja jeetje het blijft spanning en dat kost weer energie.
Vind het vervelend om te lezen van je ervaring Ffzo, dat is niet niks en ik hoop echt dat het nu beter gaat en dat je weer gelukkiger bent!

Anderzijds vind ik hem denk ik wel leuk en dat gebeurt niet snel. Het is ook voor het eerst in 3 jaar dat ik date, normaal roept mijn innerlijke stem altijd heel hard nee!! als iemand interesse heeft. Dus de moeite waard om te kijken waar dit naar toe gaat is het wel. Hij zoekt gelukkig niet dagelijks contact en dat vind ik erg fijn. Geeft ademruimte en rust.
Hij reageerde ook goed op m''n burnout, vroeg ook door hoe het zat enzo. Heb niet tot in detail verteld hoe en wat maar wel grote lijnen. De rest komt hij gaandeweg dan wel achter, wilde er geen zwaar verhaal van maken.

En Summer, tnx, dat je nog even aanhaalt van dat herstellen. We weten wel dat het niet is te voorspellen, maar als het mee valt vertrouw ik het vaak ook niet. Bizar toch hŤ. Ik probeer zoveel mogelijk van de goede momenten te genieten.

Jullie ook alle goeds, warmte en succes smiley
PolGeschreven door: Ffzo op Donderdag 23 Mei 2019 om 19:10 Ongepaste reactie?

Hoi Pol.

Dat klinkt goed, een begripvolle date!

Inderdaad rustig aan maar geniet er ook van. Die spanning is vooral iets van de eerste weken toch? Hoe beter je elkaar leert kennen, hoe rustiger dat weer wordt.

Qua relatie gaat het hier best aardig, hoewel het mijn man niet meevalt, een partner die al zolang in een Burnout(met depressieklachten) zit. Meestal doet hij zijn best en steunt hij me, en soms is ie het helemaal zat. Hij is ook maar een mens...


Geschreven door: Pol op Maandag 27 Mei 2019 om 09:05 Ongepaste reactie?

Hi Ffzo,

Dat kan ik heel goed begrijpen, dat het lastig is voor hem maar ook lastig voor jou. Ik hoop dat je daardoor af en toe niet overweldigd wordt door schuldgevoelens. Ook jij bent een mens, net als hij.

Ik snap je situatie hoor, niet uit eerstehand, ik ben altijd single geweest tijdens mijn burnout. Maar ik heb een broer en zijn vriendin heeft ook al jaren een burnout. Ik heb dus wel een idee van de spanning die het met zich mee brengt.

Daarnaast, hij, je man, is er gewoon nog steeds smiley Ondanks al die tijd en ondanks dat het voor jullie beide soms moeilijk is, hij is er nog steeds en dat zegt ook dat hij je niet zomaar opgeeft. En ja heel clichť, maar bovenal toch heel waar, genieten van de mooie momenten. Dat moeten we koesteren. Tussen alle pieken van emoties door.

Met mijn date staat het er erg rustig voor, hij heeft momenteel slaapproblemen en hij zegt niet te weten waar het vandaan komt. Dus weet niet wat er bij hem speelt, maar we hebben weinig contact.
Geeft mij wel weer heeerlijke rust smiley


Geschreven door: jennifer op Vrijdag 31 Mei 2019 om 19:09 Ongepaste reactie?

hej allemaal,
ik heb in mijn burnout ook een man leren kennen en het leek wel alsof ik in een heftige rollercoaster van emoties kwam.. je gaat je toch gezelliger voordoen als dat je je voelt, je gaat toch sneller over je grenzen heen omdat je iemand zo graag wilt zien, t geeft enorm veel spanning en gepieker ( bij mij dan ) en helaas na een maand daten gaf het mij ook een enorme telleurstelling.. vooral omdat je je kwetsbaarder opstelt als normaal.. ik had open kaart gespeeld over mijn situatie en daar was hij in eerste instantie heel meelevend bij.. achteraf bleek het een klootzak te zijn en heeft hij me zwaar telleurgesteld. en hier reageerde ik veel heftiger op als dat ik normaal zou doen.. kreeg hierdoor een duwtje terug. ik heb besloten om echt aan mezelf te werken voolopig en niet te daten.. hoe eerder deze burnout weg is hoe eerder ik weer het date leven kan induiken met nieuwe energie en sterker dan ooit ! x


Geschreven door: Pol op Zondag 2 Juni 2019 om 08:56 Ongepaste reactie?

Hi Jennifer,

Bedankt voor je berichtje.
Ik begrijp je goed hoor en vind het echt heel vervelend dat het zo''n klootzak bleek te zijn. Dat verdiend niemand en zeker in zo''n situatie niet.

Dat het meer energie kost en je je idd van je beste kant wil laten zien, gezellig wil doen etc. kost idd veel moeite. Ik was ook erg gespannen, sliep nog slechter, door de stress voelde ik me weer opgejaagd. Heb hem enkele keren gezien, maar hij heeft nu anderhalve week niets van zich laten horen, dus dat gaat over.
Hoewel ik me een klein beetje afgewezen voel, gaat het verder gelukkig prima. Weer lekker de rust terug, slaap weer beter.

Het enige wat me gewoon dwars zit is hoe lang het dan misschien nog moet gaan duren voor ik er weer aan toe ben om de spanning aan te kunnen. Het bekende; ''ik wŪl door maar het kŠn niet'' steekt nu weer even extra de kop op.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)