Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jeroen

Geschreven op: Zaterdag 27 April 2019 om 14:36
Ongepast of beledigend?

Hoi allemaal.

Ik heb nu bijna een jaar een burn out en ondervind hier voornamelijk geestelijke klachten van. Vanaf het begin af aan kreeg ik stelen in mijn hoofd. Was erg onrustig en alles draaide om mij heen alsof ik niet zelf in de wereld was.een soort van buiten mijn eigen lichaam.

Loop hiervoor ook bij een psycholoog (die een paniekstoornis constateerde)en het gaat al wel een stuk beter met mij. Het is alleen nog erg vaak dat ik gewoon niet kan nadenken 3n erg veel vergeet. Hebben ook 3 maanden geleden eentweeling gehad en ondanks dat het echt een geschenk is l, blijft het wel erg druk. Hebben meer mensen last van geheugen nadenken etc. Heb echt vaak gedacht aan een sport van tumor in mijn hoofd of dementie. Ben naar neuroloog geweest en die v09rAg nog geen grote problemen.

Zijn er meer.mensen met deze symptomen?

Gr. Jeroen
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Cynthia op Maandag 29 April 2019 om 18:13 Ongepaste reactie?

Hi Jeroen,

Allereerst gefeliciteerd met je kids smiley Een geschenk, absoluut, maar ook heel zwaar, zeker nu.
Ik herken je klachten wel en denk dat menigeen hier kan beamen dat denken zeer moeilijk is in het begin. Ik kon destijds geen 1 plus 1 optellen. Mijn moeder probeerde me af te leiden met gesprekjes over bijvoorbeeld koken of boodschappen doen en dan zei ik halverwege haar verhaal dat ik echt geen idee had waar ze het over had. Het kwam gewoon niet aan, kon me echt niet focussen. Alsof ze een andere taal sprak.

Die duizeligheid had ik ook, soms gewoon als ik mijn hoofd omdraaide al of door veel details (zoals in een winkel) moeten verwerken. Het kwam bij mij door hyperventilatie, daar heb ik lang mee gelopen voor ik daar achter kwam. Misschien dat je kunt kijken of het voor jou ook zo is. Verder ben je gewoon helemaal uit balans, dus misschien is het niet zo gek dat het er bij komt.

En de paniek hoort bij een burnout, het is niet dat je een aparte stoornis hebt (opgedaan). Wel heel goed dat je hulp hebt gezocht! Probeer dagelijks een momentje voor jezelf te pakken - weet niet of dat lukt met 2 fresh babies - en misschien even ademhalingsoefeningen doen, of mindfulness app downloaden. Even tot jezelf komen.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Neem het dag voor dag smiley en veel sterkte.
Groetjes, Cynthia


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)