Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sarah

Geschreven op: Donderdag 25 April 2019 om 14:18
Ongepast of beledigend?

Ik weet het even niet meer allemaal, ik ben zo onzeker en down de laatste dagen. Afgelopen dinsdag schrok ik me een hoedje, had witte ontlasting ( 2 maanden daarvoor heb ik een hele heftige pijn aanval gehad en tussendoor nog paar x wat milder ). Ik gelijk naar de huisarts, we dachten allebei galstenen, vandaag mocht ik al voor een echo maar geen steentjes te zien. Mijn ontlasting is inmiddels weer normaal, dus ze denken dat hij mijn lichaam al heeft verlaten. Maar buiten dat om, blijf ik zo enorm down, bezorgd om alles wat ik voel in mijn lichaam, mijn maagstreek blijft pijn doen, last van mijn rug, gewrichten zijn pijnlijk. Is dit nou allemaal spanning en stress.. Heb al weer een aantal paniekaanvallen gehad en Google kijk ik hele dagen op ( Ben me heel bewust dat ik dat juist niet moet doen, maar lukt me gewoon niet )
Lotgenootjes die dit ook doormaken?  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: rood op Zondag 28 April 2019 om 17:52 Ongepaste reactie?

Hallo, Sarah

Ik heb idd ook al 2/3 jaar last van mn maagstreek. Met UPS en downs. Maar eigenlijk is het er altijd wel. Het lijkt erop dat ik nu ook meer moet opletten met wat ik eet, omdat ik in een echte stressweek opeens 2/3 keer per ochtend moet. En het heeft er nooit meer echt normaal uit gezien, maar een druk op de maag, misselijkheid, een soort spierpijn en de rug, het hoort er allemaal bij. Al voelt het als een maagzweer smiley en nierproblemen smiley


Geschreven door: Sarah op Zondag 28 April 2019 om 22:15 Ongepaste reactie?

Hoi Rood,

Klopt ja, ik heb ook steeds dat soort klachten bij mijn maag. Hebben ze bij jouw verder nog onderzoeken gedaan vanwege je klachten? En waar heb jij last van je rug?


Geschreven door: L op Zondag 28 April 2019 om 22:26 Ongepaste reactie?

Hallo Sarah (beetje verwarrend maar rood was de code die ik moest typen)

Maarde nee ik heb geen onderzoeken gehad. Ik ben in het begin ook 3x naar de gewone dokter geweest. Die zeggen alleen maar dat er niks is, en mijn alternatieve dokter heeft me wel geprikt enzo. Maar komt ook niet echt iets uit. Ik geef gewoon alles de schuld aan de burn-out. Omdat ik er ook wel periodes wat minder last van heb. Ik heb nu al een aantal weken mijn misselijkheid van 2 jaar gelden ook weer terug. Terwijl ik daar al maanden geen last van heb. Zo gaat het bij mij op en af met de klachten. Dan heb ik ze weer een aantal weken/maanden en dan weer niet. Maar mijn tip is wel, ben er niet teveel met je hoofd bij, de klachten. Niet steeds eraan denken.
En mn rug is voornamelijk mn onderrug en tussen mn schouderbladen. Meestal alleen mn onderrug. En als dat erg word zit het zelfs in mn lies opeens. Ik denk dat het gewoon onbewust aangespannen word omdat je alert bent met je hele lichaam. Probeer elke dag mindfullness te doen.


Geschreven door: Anneloes op Maandag 29 April 2019 om 10:47 Ongepaste reactie?


Dag Sarah en Rood.

Mag ik jullie vragen of jullie ook gewichtsverlies hebben bij deze klachten?
Ik herken de symptomen, heb ook branderigheid, maar maak me ergen zorgen als er weer n paar ons vanaf is. Rationeel snap ik dat dat door de spanningen komt, maar emotioneel blijft het n obsessie ( ben al niet zo zwaar). Die verd... burnout ook..

Dank jullie,
Anneloes


Geschreven door: Sarah op Maandag 29 April 2019 om 11:08 Ongepaste reactie?

Hoi L,

Ok en naar wat voor soort alternatieve dokter ga je? Heb je verder zelf geen angst of paniekaanvallen? Klopt wat je zegt, hoe meer ik er ook aan denk en met mijn hoofd bezig ben ermee hoe meer last van de klachten lijkt het. Lukt het jouw nog wel om te werken? Heb je de diagnose burj out gekregen van je huisarts en verder nog hulp gehad? Ik zelf de diagnose nog niet gehad, maar ben al een aantal keer thuis gekomen van mijn werk en ingestort. Heb net een nieuwe baan, die ik echt heel leuk vind. Dus erg bang deze kwijt te raken, omdat het ook nog geen vast contract betreft.

Groetjes Sarah


Geschreven door: Sarah op Maandag 29 April 2019 om 11:10 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes,

Voor mijn gevoel ben ik wel wat afgevallen de afgelopen weken, maar ik weet niet precies hoeveel. Ik heb jouw berichtjes bij de anderen ook gelezen en je hebt ook veel last van je maag heb ik begrepen?

Groetjes Sarah


Geschreven door: Anneloes op Maandag 29 April 2019 om 12:23 Ongepaste reactie?


Hi Sarah.

Niet alleen de maagstreek, ook de buik. Iedere ochtend behoorlijk pijn/ krampen, door de dag heen zeurend zowel maag als buik. Ik heb PDS maar mom. is die veel heftiger dan normaal. En die maag is, sinds laatste 2/3 mnd nieuw voor me; die reageert zelfs als ik water drink, bizar..

Msch allemaal wel logisch gezien de situatie (BO/overspannen), maar vind het loodzwaar om te handlen. Ook angst en paniekaanvallen, gek genoeg nu zonder hartkloppingen. Zoals gezegd blijft gewicht n obsessie...jij weet dus niet hoeveel je afgevallen bent? Kan t niet laten om te vragen, sorry.
Maar wrsch maak jij je daar niet zo druk om?

Thnxs, Anneloes.


Geschreven door: Sarah op Maandag 29 April 2019 om 15:28 Ongepaste reactie?

Hoi Anneloes,

Ik heb 3 jaar terug een uitputtingsdepressie gehad en toen is er bij mij ook de diagnose PDS gegeven. Daar heb ik nu soms last van in combi met mijn maag, maar het meest heb ik last van mijn maag de laatste 2 maanden. Mijn maag geeft vooral een soort branderig gevoel, eten gaat me dan ook regelmatig tegenstaan en ben bang om te eten om dan weer last te krijgen. Hebben ze bij jouw iets van onderzoeken gedaan? Denk dat we wanneer er sprake is van angst ergens onszelf op gaan focussen. Zo ga ik bijvoorbeeld nu iedere ochtend met hartkloppingen naar het toilet met de angst weer ontkleurde ontlasting te hebben en denk dat jij dat met je gewicht hebt. Ik denk dat ik zo een 2 tot 3 kilo ben afgevallen. Heb jij trouwens ook laat van je rug en zo ja waar in je rug?

Groetjes Sarah


Geschreven door: Anneloes op Maandag 29 April 2019 om 16:45 Ongepaste reactie?

Sarah,

Alles wat je beschrijft in je laatste reactie herken ik, incl. de angst wat tref ik aan in het toilet . Omdat daar heftige krampen aan vooraf gaan en ik daar ernstige conclusies aan verbind. PDS heb ik al jaren, maar niet zo heftig als nu. Ook het eten staat me vaak tegen, m.n s avonds het warme eten want ik heb dan al zon vol gevoel. Ja, vol van wat ? Regelmatig 1 of meerdere huilbuien overdag, down, futloos..

De enige onderzoeken die ik heb gehad zijn bloed en KNO arts. Vwg keel-
klachten, keel ok, zou van maagzuur kunnen komen zei hij. Andere ondz zie ik als een berg tegen op ( endescopin), al heb ik wel n afspraak bij n internist staan. Om te praten wmb...ook amgst dus.

Pijn i/d rug ken ik ook, toevallig vandaag ook last van. Kan hele onderrug zijn, kan ook op 1 plek voorkomen bv rechts onderkant. Of hoger soms.

Jij zegt een uitputtingsdepressie gehad te hebben, ging dat ook met veel lichamelijke klachten gepaard? Is dat hetzelfde als overspannenheid/BO?
Wat heeft jou toendertijd uitgeput, als je dat al wil vertellen?

In mijn geval heeft dat oa te maken gehad met het ziekteproces van mijn dementerende moeder, dat heeft mij (te) veel emotionele stress bezorgd.
Daardoor, incl toch al niet zon hoge draagkracht, ging ik te vaak over mn grenzen. En n goed jaar daarna verloren we onze hond, ons maatje.
Voor veel mensen is dit behapbaar, bij anderen kan dit achteraf opbreken.

Heb jij medicatie of probeer jij het zonder?
Sterkte met alles,..

Gr Anneloes.

Geschreven door: Sarah op Maandag 29 April 2019 om 18:50 Ongepaste reactie?

Hey Anneloes,

Dat heb ik ook regelmatig met het eten, heb bij mezelf wel het gevoel dit erger te hebben op een slechte dag. Ik focus me dan op alles wat ik voel en voel dan ook vanalles.

Ik heb vooral hoog in mijn rug last, tussen mijn schouderbladen moet wel zeggen dat het daar ook erg gespannen is.

De uitputtingsdepressie is gekomen door het hebben van een hele slechte relatie, zoontje de eerste 2 jaar alleen opvoeden en begonnen aan een HBO studie. Toen mijn nieuwe partner in beeld kwam kreeg ik rust en kwam echt alles er uit. Had heel veel buikpijn, toen vooral mijn onderbuik. Zelfs een keer op de SEH terecht gekomen ermee. Heb het gevoel dat het nu wel anders is, omdat ik al een aantal keer ben ingestort. Dus meer het burn out idee voor mezelf.

Ik heb oxamzepan voor wanneer ik een paniekaanval heb, maar nog niet genomen. Durf het ook niet zo goed, weet niet waarom..

Dankjewel, jij ook veel sterkte.

Groetjes Sarah


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden gendexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patint zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)