Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Myriam

Geschreven op: Woensdag 24 April 2019 om 08:39
Ongepast of beledigend?

Hey iedereen,

Ik ben 31 en sinds 8weken nu thuis voor een burnout. Ik had een fantastische job sinds september hiervoor (eigenlijk de job waar ik lang op heb gewacht) maar ik wou steeds beter en beter zijn, en dan nog eens een master (online) erbij genomen en dat was er allemaal teveel aan. Sinds januari futloos en ongemotiveerd, slechte concentratie, en dan mega stressaanvallen wanneer ik taken voor mijn master moest doen. Ook een week vakantie gehad maar hier kon ik totaal niet ontspannen, en hierna krijg ik ook nog eens slapeloze nachten.

Nu 8 weken thuis, met veel onrust, futloosheid en zot piekergedrag. Ik heb vaak ook zitten denken dat dit depressie is ook. Ik sta ondertussen op medicatie ook om te slapen (gelukkig maar) maar de dagen blijven hels en kan me helemaal niet aan een structuur houden. Ik vind nergens eens ontspanning en dat is echt vreselijk gevoel smiley ben ook bij psycholoog gegaan maar heb nu een andere gezocht want met de eerste klikte het niet. Ik heb ook totaal de hoop verloren dat de psycholoog me gaat helpen. Ik hoop nu dat de medicatie aanslaat eigenlijk, is mijn laatste hoop precies ..
herkenbaar voor jullie ? wat kan er nog helpen ?
Bedankt smiley 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Jeroen op Maandag 29 April 2019 om 11:51 Ongepaste reactie?

Hoi myriam

Ik ben 30 en zit nu 7 maanden thuis met een burn out. Ik herken een aantal zaken wel van jouw burnout. Ook het enorm piekeren onrustig zijn. En nog heel wat andere symptomen. Ik had hier bijvoorbeeld ook erg last van duizeligheid, niet na kunnen denken en last van kortetermijns geheugen.
Mocht je hier wat in herkennen kunnen we elkaar misschien wel verder helpen.

Laat maar weten als je daar behoefte aan hebt.

Ps. Het duurt lang maar het word echt beter


Geschreven door: Anneloes op Maandag 29 April 2019 om 12:27 Ongepaste reactie?


Jeroen,

dit is puur eigenbelang, maar welke symptomen heb/had jij dan nog meer?
Herkenning helpt in me deze situatie, duizeligheid ken ik ook.
Dank je,
Anneloes


Geschreven door: Hoi anneloes. op Maandag 29 April 2019 om 16:03 Ongepaste reactie?

Mijn voornaamste klachten waren toch wel de duizeligheid. Ik zag het allemaal niet zo scherp meer. Een soort van waas waar je in leeft.net of je buiten jezelf staat. Daarnaast continue een soort druk op mijn hoofd. Vergat de kleinste dingen. Als ik naar de supermarkt liep vergat ik altijd wel iets mee te nemen.
Zijn er klachten die jij ondervind waar je over twijfelt?


Geschreven door: Burnouters.nl op Vrijdag 3 Mei 2019 om 08:39 Ongepaste reactie?

Hi Myriam,

Herkenbaar allemaal. Wat mij heel erg heeft geholpen is structuur, gelukstofjes en professionele hulp hoe ik kon omgaan met mijn innerlijke demonen. Elke dag voelde als een kwelling. Geen energie om Łberhaupt iets te gaan doen. Ik heb alles uit de agenda gehaald en ben weer gaan opbouwen met dingen die me energie geven. Door niets meer te moeten kwam ik in een reset terecht. Op mijn website http://www.burnouters vertel ik je meer over mijn zoektocht, wellicht kun je er wat mee smiley -Roderick


Geschreven door: Paula op Zondag 5 Mei 2019 om 00:55 Ongepaste reactie?

Hoi Myriam,
Wat jij schrijft is erg herkenbaar en een stukje geruststelling voor me. Ook ik ben in september begonnen met een baan waar ik al jaren naar uit keek. Ik wilde er alles aan doen om er een succes van te maken. Helaas verliep de start niet vlekkeloos en kwam mijn baan en zelfvertrouwen onder druk te staan. Tegelijkertijd was ik ook bezig met een opleiding die ik tot een goed einde willen brengen. Ik heb nooit kunnen accepteren dat ik rust moest nemen (en misschien nog wel moet nemen)nemen) omdat ik anders waarschijnlijk tegen een burn-out aan zou lopen (ook volgens poh waarbij ik hulp zocht om mij stil te zetten maar die het opgaf). Gelukkig is er meer rust wedergekeerd toen ik mijn opleiding met een diploma afronde. Al merk ik dat ik nog steeds snel weer in de problemen zit. Onrust, verkrampte spieren, ziektes, concentratieproblemen heel veel problemen met mijn kortetermijn geheugen. Ik ben bijna 29 maar lijk soms wel dement. Het maakt me allemaal onzeker en ik stel mezelf constant teleur omdat ik niets echt goed op de rit kan houden. Als ik eindelijk mijn huis eens spik en San heb is het de week erna weer dweilen met de kraan open, soms heb ik ook geen schone kleding meer om aan te trekken en regelmatig ligt er een diepvriespizza of boterham met soep klaar als avondeten en plannen om dit te veranderen komen gewoon niet van de grond omdat ik futloos en moe ben. Hoewel ik vaak hoor dat ik rust zou moeten nemen en nog steeds tegen dit advies blijf ingaan vind ik het erg knap dat jij wel op de rem hebt getrapt. Dat is toch stap 1 zeggen ze.


Geschreven door: Myriam op Dinsdag 7 Mei 2019 om 22:50 Ongepaste reactie?

Hey iedereen,

merci voor de lieve steunende berichten !

@ Jeroen : je zegt dat het lang duurt maar betert. Wat heeft er bij jou dan geholpen ? Ik zit nu bij een psycholoog die cognitieve gedragstherapie toepast maar heb net gelezen over EMDR techniek en zou dat eens willen uitproberen.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)