Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sin

Geschreven op: Dinsdag 9 April 2019 om 16:00
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,

Ik vraag mij af of er hier mensen zijn die langdurig thuis zitten en ervaring hebben met het UWV. Ik ben nog niet op gesprek geweest sinds ik ziek ben gemeld begin juli 2018(ben wel regelmatig gebeld). Vanmorgen belden ze me dat ik de 23ste april verwacht wordt voor een gesprek om het eerste jaars beoordelingsgesprek te krijgen.

Wat ik me af vraag is of iemand ervaring heeft met zulke gesprekken, wat ik kan verwachten, of er uitzonderingen zijn van mensen die wťl nog langer dan een jaar in de ziektewet mochten blijven.
Ervaring van mijn schoonzus die in dezelfde situatie zat, is dat ze zeggen dat je bedlegerig iod moet zijn, echt ernstig ziek, willen ze je in de ziektewet laten. Tegen haar werd doodleuk gezegd dat ze makkelijk fulltime als parkeerwachter aan de slag kon gaan (ik weet dat dit hun handleiding is, politiek en regering en zulks en dat ze dat mogen hanteren).

Nou, kort gezegd ben ik sinds dit telefoontje behoorlijk overstuur, zeker omdat ik dit telefoontje pas verwachtte in juni. Ze zei dat ze met termijnen werken ofzo, het besprokene is niet echt blijven hangen.

Nu ben ik nog lang niet in staat om weer te gaan werken. In juli was het nl. een terugval, ik ben al vier en een half jaar bezig om er bovenop te komen. De eerste keer mocht ik niet thuisblijven van werkgever en de bedrijfsarts vond dat ik me aanstelde. Nu ik eindelijk rust heb, komt het gevoel dat het de goede kant op begint te gaan, en nu komt de angst om de hoek zetten dat ik weer fulltime aan de slag moet.
Uiteraard heb ik nog wel WW, zo''n 14 maanden en ik pak desnoods daar zo lang mijn rust nog van als het zo zal lopen, maar liever raak ik die nog niet aan. Dat voelt al als een tikkende tijdbom.

Nou goed, mocht iemand me al kunnen vertellen hoe het in zo''n gesprek er aan toe gaat ben ik al blij. Tips zijn welkom natuurlijk.

En voor iedereen, hang in there
smiley 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Nina op Dinsdag 9 April 2019 om 18:06 Ongepaste reactie?

Hoi Sin,

Ik heb enkele maanden geleden zo''n eerstejaars gesprek gehad, ik heb geloof ik geluk gehad want ik ben ingeschat op 24 uur. Dat betekent dat ik nog steeds in de ziektewet zit gelukkig, maar op papier zou ik 24 uur moeten kunnen werken Ik heb 16 uur per week geprobeerd en dat was maar veel te veel. Ik zit nu op 13 uur per week werken en dat hou ik wel vol. Ik krijg nog wel de volledige uitkering, ik weet niet of dat normaal is. Ik zit bij een groot bedrijf dat de Ziektewet heeft afgekocht dus het bedrijf waar ik eerst werkte betaalt mij nog steeds.

Mijn tip is om te zeggen dat het slecht gaat en te huilen heel erg te huilen zoals je normaal op je ergste dag bent en dan hopen dat zij ook vinden dat je ziek bent. Het is een beetje flauw maar maar het schijnt dat ik echt een hele redelijke beoordelaar had waardoor ik niet zo dramatisch hoefde te doen maar gewoon de waarheid kon vertellen. Alleen zij zei al dat ieder ander waarschijnlijk mij beter had gemeld.

Verder is het nuttig om hele concrete voorbeelden te hebben, als je 15 min naar de supermarkt bent geweest moet je daarna 1 uur slapen bijvoorbeeld. En hoeveel moeite kost koken nadat je iets hebt gedaan op een dag. Mijn huis is bijv een chaos, omdat ik weinig energie heb, dat heb ik ook gezegd, het lukt me al niet om af te wassen soms, laat staan werken smiley

Mij heeft het wel geholpen te weten dat ik dit gesprek heb gehad (en 24 uur zou moeten kunnen werken) om mijn belastbaarheid meer te gaan toetsen. daar heb ik nu wel veel aan omdat ik nu kan zeggen dat ik weet dat ik 13 uur per week aan kan maar 16 uur (nog) niet omdat ik het wel geprobeerd heb. ik weet niet hoe jij dat zelf doet maar ik zat voorheen thuis en had 3 uur per week vrijwilligerswerk. Alsnog vind ik het raar dat er gewoon een willekeurig getal wordt genoemd qua belastbare uren, want waarom ze 24 uur en geen 25 of 23 heeft gezegd is natuurlijk complete willekeur. Vooral omdat ik op het moment van t gesprek 3 uur per week werkte.

Ik wens je heel veel succes met het gesprek. Ik hoop dat je iets aan mijn tip hebt en dat het uwv redelijk is voor je, en zo niet idd gewoon in de ww blijven zolang als nodig. Sterkte! Groetjes, Nina


Geschreven door: Sin op Dinsdag 9 April 2019 om 20:05 Ongepaste reactie?

Hi Nina,

Bedankt voor je reactie! Ja ik heb zeker veel aan je bericht, zeker ook omdat heel je situatie zo herkenbaar is.
Ik ben inmiddels gekalmeerd en probeer me er mee te verzoenen dat ik idd in de ww terecht zal komen.
Bij mij is het soortgelijk aan jouw situatie. Ik doe 4 uur per week vrijwilligerswerk, wat voor mij betekent dat ik de dag er voor geen interactie met mensen moet hebben want dat werkt uitputtend en de dag er na lig ik meestal veel of hele dag op de bank. Gelukkig is dat steeds beter aan het worden, maar wel nog heel erg wisselvallig.

Ik denk dat het mij niet veel moeite zal kosten om daar te huilen, zal ook wel een slechte nacht vooraf hebben en dan ben ik toch al wiebelig. Wat je zegt, het klinkt flauw, maar ik was ook al van plan om daar nogal overstuur te raken, wel aan te kaarten dat ik probeer, maar dat alles nog zo''n moeite kost. Het was voor mij een opluchting om te lezen dat jij hetzelfde zei. Daar ik echt geen aansteller ben, maar in deze situatie moet ik niet proberen me groot houden. En helaas is het vaak ook echt nog wel zo dat ik na boodschappen moet gaan liggen om bij te komen en idd, huishouden en de afwas! Heb het precies zo.

Ik ben ziek uit dienst getreden bij het bedrijf waar ik ziek werd, dus het zal voor mij makkelijker zijn om het werken nog even uit te stellen door mijn sollicitaties goed te kiezen. Ik vind het eng dat als ik nu moet gaan werken dat mijn sociale leven, die momenteel al niet veel voorstelt, helemaal in duigen valt en het dan weer enkel gaat om het werken en mezelf op de been te houden, weer die survival stand. Hoe ervaar jij dat nu? Merk je daar veel van, of is het juist dat het met die 13 uur beter in balans is omdat je zegt dat je dat aan kan? Ben blij voor jou dat je die vooruitgang hebt!

Misschien dat ze die 24 uur gekozen hebben omdat ze toch hopen dat je meteen 3 dagen gaat werken, of ze zo proberen je te motiveren dat te gaan doen. Dat ze liever denken bij zichzelf beter een beetje te veel, dan dat ze je te veel ruimte laten.

Nogmaals bedankt voor je bericht, doet me goed smiley ik hoop dat ik net zo''n meelevende dame krijg als jij.
Voor jou ook veel sterkte! Groetjes, Sin


Geschreven door: L op Donderdag 11 April 2019 om 11:54 Ongepaste reactie?

Hallo, ik heb niet zo n goede ervaring met de uwv. Na 1 jaar thuiszitten ging het iets beter allemaal. Toen ik op gesprek moest kwamen alle klachten weer terug. En ja hoor... ik werd goedgekeurd en moest aan de slag. Ik had nog recht op 3 maanden ww dat is inmiddels nu een bijstand. Ik zit nu 28 maanden thuis waarvan een jaar in de bijstand, en ik heb hier veel financiele problemen door gekregen. Zo erg dat ik echt weer wil gaan werken, maar ik ben nog steeds zo kapot! Dus een tip van mij. Zorg xat je je ziektewet niet kwijtraakt!


Geschreven door: Sin op Donderdag 11 April 2019 om 21:07 Ongepaste reactie?

Hi L,
Ik vind het echt ontzettend vervelend om te horen dat het je zo tegen zit! Het is toch vreselijk dat ze onterecht oordelen, zeker als je maar zo kort in de ww kan zitten!
Ik ga er alles aan doen, maar ja, ik betwijfel na verschillende verhalen en nu ook jouw reactie, of het me gaat lukken. Gelukkig heb ik de mazzel dat ik 14 maanden ww heb.
Ik wens je heel veel sterkte toe, ik hoop echt dat je situatie spoedig in positieve zin voor je zal veranderen.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)