Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Koos84

Geschreven op: Zaterdag 30 Maart 2019 om 17:04
Ongepast of beledigend?

Goedendag ,


Zijn er meer mensen die ADD hebben icm burn out ?

En hebben jullie tips ?

 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Astrid op Dinsdag 23 April 2019 om 11:13 Ongepaste reactie?

Ja ik! Ben al wel weer wat verder in proces en werk 20 uur wel onder mijn niveau. Maar ik heb ook de diagnose ADD. Kan je wat meer vertellen over je situatie? Groeten


Geschreven door: Jose op Woensdag 24 April 2019 om 12:52 Ongepaste reactie?

Hoi Koos,

Yes, ik kreeg tijdens mijn burn-out (zo''n 6 jaar geleden) de diagnose ADD. Mijn herstel heeft lang geduurd (zeker 2 jaar) maar inmiddels ben ik zo dankbaar voor deze periode. Ik heb super veel geleerd over mezelf, over voeding, therapie gehad bij PsyQ ADD voor volwassenen. Een jaar lang medicatie gebruikt (Ritalin, Concerta, noem het maar op..) maar dat was het niet voor mij.

Ik kwam erachter dat voeding bij mij een enorme rol speelt in mijn ADD, concentratie, energie, etc. De belangrijskte dingen die ik heb aangepast in mijn ''dieet'' zijn:

- Geen gluten eten (lees hier mijn blog hierover: http://www.mywanderingmind.nl/food/adhd-add-gluten-free/)
- Geen producten met caseine eten (zit vooral in koemelk producten) hier is ook een boek over geschreven, ben de naam kwijt maar kun je vast Googlen.
- Weinig geraffineerde suiker eten (dus wel fruit etc, maar geen koekjes, yoghurt met smaakjes, vleeswaren etc).

Ook neem ik vitaminesupplementen, zoals magnesium, calcium, zink, foliumzuur, lees hier mijn artikel hierover: http://www.mywanderingmind.nl/adhd-add/adhd-add-vitamin-supplements/

Wat mij verder enorm heeft geholpen is een 8 weekse cursus Mindfulness en ik doe veel yoga om mijn lichaam en geest tot rust te brengen.

Zit jij nog midden in je burn-out?
Mocht je willen kletsen, mag je me altijd een mailtje sturen (js.schrijver@gmail.com).

Veel sterkte met je herstel!!

Groetjes Jose


Geschreven door: Lou op Woensdag 8 Mei 2019 om 12:24 Ongepaste reactie?

Zoek LTO3 is op.

Gr Lou


Geschreven door: Anneloes op Woensdag 8 Mei 2019 om 14:30 Ongepaste reactie?Dag Josť.

Mag ik vragen, die dieet voorschriften die jij beschrijft, zijn die speciaal bedoeld voor ADHD/ADD icm burnout of zou dat mn goed zijn bij Burnout?
Ik heb geen ADHD etc maar helaas wel burnout.

Bedankt,
AnneloesGeschreven door: Anneloes op Woensdag 8 Mei 2019 om 14:35 Ongepaste reactie?


Sorry....ik vraag dat omdat ik mn veel last heb van problemen met de spijsvertering. Herkenning?

Grtjs Anneloes


Geschreven door: Ffzo op Donderdag 23 Mei 2019 om 19:14 Ongepaste reactie?

Ja, dat herken ik Anneloes.

Het is echt vreselijk geweest bij mij. Ik had veel pijn. Mijn ontlasting is nog steeds te dun maar de pijn is gelukkig over.

Ik eet geen gluten, geen lactose, geen soja. Uioteindelijk ga ik alles weer proberen te eten als ik gezonder ben, voor nu doe ik het hier prima op.

Als je twijfelt of je daar niet tegen kan, laat het dan nog niet staan voordat je onderzoeken hebt gehad, anders krijg je een valse uitslag.

Groetjes Ffzo


Geschreven door: Anneloes op Donderdag 23 Mei 2019 om 21:34 Ongepaste reactie?


Bedankt voor je reactie Ffzo.

Was de burnout bij jou gerelateerd aan ADD/ADHD omdat je hier reageert?
Of was het Ďalleení de b.o waardoor je die spijsverter.klachten kreeg en je anders ging eten? (Ik weet overigens niet of er verschil is in beleving van de klachten met of zonder ADHD).

Bloed wees uit dat ik geen glutenintolerantie heb, of dat voldoende bewijs is? Ik heb vooral Ďs morgens behoorlijke krampen, al bij wakker worden, en voel me na de toiletgang behoorlijk leeggezogen en naar, ook in mijn buik.
Ontlast. is ook behoorlijk brijig en nou ja, je weet wel wrsch... gelukkig maar 1x p/dg maar toch.
Ik ben wel bekend met PDS , maar vind het nu veel heftiger en kom geen grammetje aan wat ik heel graag wil. Moet dat proberen los te laten maaf ja, angst...

Mocht je dit herkennen zou je dan willen reageren of msch nog iets meer wilen vertellen over jouw ervaringen in deze? Alvast bedankt daarvoor,

Groet Anneloes


Geschreven door: Ff zo op Zondag 26 Mei 2019 om 15:53 Ongepaste reactie?

Ja, ook ADHD)

Stop met zoeken! Het heeft mij alleen maar zieker gemaakt. Accepteer dat je dit hebt. Het is al mooi als je (niet meer) afvalt. Een lichaam in stress verteerd minder goed. Dat is normaal.
Als het bij je past kun je een goede orthomulucair therapeut of arts zoeken om je te helpen met een dieet en eventueel natuurlijke middelen.

Succes


Geschreven door: L op Donderdag 30 Mei 2019 om 20:12 Ongepaste reactie?

Ik heb ook adhd, en al mín hele leven last van mín maag. Maar sinds de burn-out is het niet normaal. Eerste 18 maanden heel veel pijn gehad en rare ontlasting. Niks aan te doen. Als je strest gast het cortisol niveau omhoog, en de spijsvertering stopt. Dat is het antwoord. Na een behoorlijke tijd (bij mij na dik 2jaar ) gaat het vanzelf wel weer iets beter.

Verder adhd ivm burn-out. Ik vind het moelijk. Omdat je snel wilt herstellen, maar het veranderen van je vaste levensroutine wat moelijk is. En met ADD, adhd en een gezin is het toch allemaal wat moeilijker. Sws alles gewoon accepteren en mee leren leven.
Geschreven door: jennifer op Vrijdag 31 Mei 2019 om 19:16 Ongepaste reactie?

hej koos,
ik heb add en een burnout ..
idd lastig om je rust te pakken als je lastig rust vind.
meditatie heeft mij geleerd om me even tot mezelf te keren en geen aandacht te geven aan mijn drukke gedachtes..
je wilt waarschijnlijk te snel te veel.
ik ga elke dag een stukje fietsen door de duinen
heerlijke uitlaatklep voor mij
en als ik savonds in bed weer van alles door me hoofd heb gaan.. van liedjes tot gedachtes en noem maar op
begin ik te tellen en geef ik me gedachtes geen aandacht
( oefening baart kunst ) en probeer niet teveel op je telefoon te zitten
van scrollen raak je ook overprikkeld
hoop dat je hier wat aan heb dennis
x jennifer


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)