Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Annelies

Geschreven op: Maandag 25 Maart 2019 om 14:40
Ongepast of beledigend?

Hallo iedereen,


Ik ben 27 en ben momenteel twee maanden thuis omwille van een burn-out. Ik had graag geweten of jullie therapie volgen, en zoja, wat precies?

Mijn nieuwe huisarts is erg behulpzaam en verwees me door naar een kinesist die gespecialiseerd is in slaapproblemen en angst. Met hem stelde ik een slaapschema op en leerde ik ademhalingstechnieken. Dit is momenteel een grote hulp voor mij.

Daarnaast verwees ze me door naar een psychiater. Ik denk dat ze me graag aan de antidepressiva wel zetten, maar voorlopig wil ik het zonder proberen. De huisarts en de psychiater willen me graag groepssessies laten volgen. Deze zouden doorgaan van 10u30 tot 16u, dit twee dagen per week, in een dagcentrum voor psychiatrische patiŽnten.

Ik heb het intakegesprek afgebeld omdat ik hier niet echt voor te vinden ben. Vooral omdat het bijna een hele dag in beslag neemt. Ik heb erg weinig energie, en veel contact met andere mensen (die ik niet ken), vraagt nu al heel veel van me. Daarnaast vind ik ook niet dat ik er zo slecht aan toe ben dat ik in psychiatrische therapie moet. Ik herken mezelf heel erg in het typische burnout verhaal: drang om me te bewijzen, geen grenzen kunnen stellen/nee durven zeggen, voortdurend stress ervaren en niet meer tot rust kunnen komen, laag zelfbeeld, etc.

Ik ben wel in behandeling bij een psycholoog. Individuele therapie lijkt me op dit moment het beste voor me.

Ik moet binnenkort terug naar de psychiate voor een evaluatie van die groepstherapie. Ben nu al heel erg aan het piekeren over het feit dat ik dit heb afgezegd.

Hoe zien jullie je behandeling van je burn-out? Zijn er mensen die wel zouden openstaan voor die dag opnames?


Alvast bedankt!  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Mattie op Dinsdag 26 Maart 2019 om 12:39 Ongepaste reactie?

Hallo Annelies,

ik loop momenteel al 1 jaar en 4 maanden thuis met burn-out klachten. echter was ik er ook op tegen om intensieve begeleiding te krijgen/volgen maar heb er toch uiteindelijk voor gekozen. Ik heb ook 9 maanden lang individueel begeleiding gehad van de psycholoog. Ik ben vorige week begonnen bij de gezonde zaak in Dodewaard. Ik kan je er nog te weinig over vertellen omdat ik pas 1 keer geweest ben. Ik zat er ook erg tegen op om met anderen en 2 dagen lang daar mee bezig te zijn. Ik had de energie en kracht niet voor om daar te zitten. Echter merk ik dat je tijdens zoon groepservaring erg veel leer en inzichten krijgt van medelotgenoten. Het alle belangrijkste is dat jij gaat doen waar jij je goed bij voelt en je moet je totaal niet schuldig voelen tegen over anderen. Het is belangrijk om je pieker gedrag onder controle te krijgen dit gaat je dan meer rust in je hoofd geven. ik vraag me altijd 3 dingen af tijdens het piekeren.
1 is het van levensbelang.
2 voel ik me er beter door
3 heb ik het nodig

ik probeer heel erg in het moment te leven, verleden is het verleden je niks aan veranderen en de toekomst ook niet je kan ook niet meer wakker worden. klink hard maar realiteit.

ik hoop dat hier wat aan hebt.

Gr mattie


Geschreven door: Sin op Dinsdag 9 April 2019 om 16:20 Ongepaste reactie?

Hi Annelies,

Ik vind het heel vervelend voor je dat je thuis zit, ik weet hoe je je voelt. Ik ben al weer een paar jaar onderweg (niet schrikken, hoeft voor jou niet zo te zijn) en het is echt zoeken wat bij je past.
Het allerbelangrijkste en het allermoeilijkste is loslaten, aardig zijn voor jezelf, jezelf niets opleggen en het echt per dag bekijken. Plan niets vooruit, go with the flow.

Ik heb heel veel baat gehad bij een psychotherapeut, vond ik echt veel prettiger dan een gewone psycholoog. Daarnaast heeft een goede hypnotherapeut mij geholpen met het loslaten van veel verdriet en woede naar oude werkgever en bedrijfsarts toe die mij allemaal hebben gekleineerd en als aansteller hebben bestempeld destijds.
Hypnotherapie klinkt zweverig, maar is het echt niet. Het is een dieper gaande manier van EMDR.

Ook heb ik acupunctuur gedaan, ook super fijn. Ik hyperventileerde, dus ook ademhalingstherapie gedaan. Nu bij de osteopaat om te kijken of dat wat is, maar merk na 2 behandelingen nog niks moet ik zeggen. Er zijn ook zaken als spirituele hulp of healings, mocht dat je aanspreken. Een coach die je bijstaat kan ook wat voor je zijn misschien.
Dagopname is niet iets wat ik overwogen heb, ben het destijds niet tegengekomen, ik had het simpelweg ook niet op kunnen brengen, veel te intensief. Nu zou ik het niet overwegen omdat ik niet goed meer om kan gaan met leed van buitenstaanders (behalve als ik het moment kies zoals op dit forum). Maar wederom, doen wat voor jou goed voelt!

Er zijn zoveel verschillende dingen die je kunt proberen, maar het allerbelangrijkste is luister naar wat jij denkt dat je nodig hebt. Wil jij iedere middag even slapen, doen! Wil jij na iedere bezigheid zoals bijvoorbeeld de was doen, of afwassen, of lunchen, weer even gaan liggen, doen! Denk je, ik ga iedere dag wandelen, maar sta je dan twee keer per week naar je kleren te kijken om ze aan te doen en kun je de energie er niet voor opbrengen, niet doen! Ik lig soms een hele dag op de bank omdat ik gewoon niks kan, maar ben dan wel trots op mezelf dat ik heb kunnen koken die dag. Dat is op zo''n dag een prestatie en de dag er na kan ik bijvoorbeeld weer wel boodschappen doen en stukje wandelen.

Dus, luister naar jezelf - en dan niet dat gemene kleine stemmetje die zegt dat je te weinig doet of niks kan!! - maar naar je behoefte luisteren. En als er mensen zijn die zeggen dat je je schouders er onder moet zetten of die je aansporen meer te doen, die even links laten liggen, zij voegen op dit moment niets toe maar kosten jou waardevolle energie.
Ok lap tekst geworden dit, maar misschien heb je er iets aan smiley

Groetjes, Sin


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)