Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Marvin

Geschreven op: Zaterdag 9 Maart 2019 om 20:31
Ongepast of beledigend?

hallo,

ik wil graag me verhaal doen omdat ik merk dat ik stagneer in mijn herstel van burn out. Momenteel kramp ik nu al 12 maanden met mijn burn out en de zonneschijn aan de eind van de tunnel heb ik nog niet gevonden. Echter ben ik benieuwd of er meer mensen zijn die krampen met een burn out maar dan voornamelijk het aparte/nare malaisegevoel waar je dag in dag uit mee te maken hebt. het vermoeidheid is al een stukje minder. ik kan dit moeilijk accepteren omdat dit mijn leven beheers. het is zo''n apart gevoel dat het niet te beschrijven is in woorden. ik noem het vaak voorstadium van griep of juist herstel fase van een kater. Graag zou ik met iemand in contact komen die dit gevoel ook ervaart en hoe hij of zei hier mee omgaat. Marvin
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Lou op Maandag 11 Maart 2019 om 10:50 Ongepaste reactie?

Bedoel je het afwezige, wazige gevoel?
Kan je het wat uitgebreider omschrijven

Groetjes Lou


Geschreven door: Jk op Maandag 11 Maart 2019 om 12:16 Ongepaste reactie?

Ik heb het burnout gevoel ook wel eens beschreven als wakker worden met een kater-gevoel. Een soort zombiestaat waarin je traag, sloom bent en een beetje zweeft ofzo.


Geschreven door: Lou op Maandag 11 Maart 2019 om 18:25 Ongepaste reactie?

Kan je misschien leiden aan dissociatie?
Ik leid aan DP namelijk. Dit geeft mij het gevoel alsof ik zweef, heeel traag ben, niet echt besta ofzo?
Is een beschermingsmechanisme van je hersenen die je afschermen voor teveel prikkels. Het kan ook zijn dat het door angst in stand houd.


Geschreven door: Marvin op Dinsdag 12 Maart 2019 om 14:03 Ongepaste reactie?

Hallo lou,

ik zal proberen om het gevoel beter te omschrijven.
Het is net als of je middags heb geslapen dan lijkt net of je melatonine gehalte nog erg hoog aanwezig is waardoor je een waasgevoel ervaart. dat gevoel heb ik de hele dag, echter is ook zo dat mijn hersenen de snelheid van mijn waarneming niet aankunnen. het is een soort trans waar in je zit. het is zo frustrerend dat ik het niet goed en duidelijk kan beschrijven dat mensen niet vaak snappen hoe ik me voel. een griep heeft iedereen is makkelijk te beschrijven en mensen snappen wat je dan voelt. maar dit is zo uniek en vreemd dat mensen het niet kunnen plaatsten.
misschien dat jij je wel hierin kan vinden. zo ja hoe ga je hier mee om. ik kan het de ene dag beter verdragen dan de andere dan en als ik me dan niet goed voel raak ik lichtelijk in paniek.

Gr Marvin


Geschreven door: Marvin op Dinsdag 12 Maart 2019 om 14:07 Ongepaste reactie?

JK het lijkt er wel op wat jij beschrijft hoe ga jij hier mee om. heb je dit elke dag of zijn er situaties waarbij jij het erger ervaart of helemaal niet. kan jij nog wel normaal functioneren met dat gevoel ik ben namelijk totaal niet meer de persoon wie ik was. gr marvin


Geschreven door: Jk op Donderdag 14 Maart 2019 om 16:35 Ongepaste reactie?

Ik heb dit meestal wel eigenlijk. Vaak word ik dan zo wakker en wordt het erger naarmate ik iets ga doen (of dat nou ff werken is, een vriend zien, je noemt ''t). Voor mij hangt het dus wel samen met vermoeidheid (mentaal). Is dat bij jou ook? Herken je verhaal zeker. Voel me ook niet meer de sociale persoon die ik altijd was. Veel dingen zoals werken, sociale dingen doe/kan ik daarom ook nog maar in beperkte mate.


Geschreven door: wendy op Zaterdag 23 Maart 2019 om 19:36 Ongepaste reactie?

ik heb dat ook gehad en ben op een reset jezelfreis gegaan, dat heeft mij ontzettend geholpen. groetjes


Geschreven door: Marvin op Dinsdag 26 Maart 2019 om 12:18 Ongepaste reactie?

Hey wendy,

hoe heb je precies die reset je reis doorlopen. heb je hierin nog wat tip. ik heb mijn hele levens style al omgegooid maar het heeft nog het gewenste resultaat. ik heb me inmiddels al weer ingeschreven bij de gezonde zaak om intensieve begeleiding te krijgen.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)