Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Lou

Geschreven op: Donderdag 28 Februari 2019 om 22:29
Ongepast of beledigend?

Soms denk ik echt dat ik aan het doordraaien ben. Gewoon van gekkigheid niet meer weten hoe je je moet voelen, alsof je op een andere wereld leeft en buiten alles en iedereen staat en bovenal buiten jezelf. Piekeren tot de max, angstig, paniekerig en heel erg in mezelf gekeerd. Eten omdat het moet, bewegen omdat het moet, maar zit helemaal in me eigen bubbel heb gene idee waar ik mee bezig ben of het überhaupt ooit nog beter word???? Voelt alsof mijn eigen leven keihard op me af komt. Voel me zo vervreemd van alles en iedereen. Al anderhalf jaar geen libido, zware vermoeidheid, prikkelbaar, niet mezelf, veel en snel huilen, alles zwaar vinden. En nu op hrt dieptepunt geen idee wie ik nog ben of waar ik het zoeken moet. Ik doe alles praktisch stomgezegd “perfect” maar zit nog in me oude denkpatroon. Hoe kom ik hieruit... 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Gijsbert22 op Maandag 4 Maart 2019 om 09:40 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ben ik toch niet de enige met die klachten. Ik heb dat helaas ook. Gek van jezelf worden, paniek en angst aanvallen , in je zelf keren.
Bij mij komt dat door jaren lang te veel stress , mede door persoonlijkheidsstoornis . Sinds 1,5 jaar thuis door burn-out. Mn lichaam en geest zijn totaal op. Soms denk ik ook dat ik een depressie hebt.
Je zegt dat je alles perfect wil doen . Heb je toevallig ook geen persoonlijkheids stoornis ( OCPS) ? Misschien kan je dit googelen en herken je je hierin ?!
Ik heb zelf de stap genomen om me vrijwillig te laten opnemen bij STERK ggz in Meerlo . Over 3 maanden kan ik daar terecht . Dit is voor angst en paniek klachten , depressies , persoonlijkheidsstoornissen etc etc .

Misschien is dat ook iets voor jou ? Je hebt echt dezelfde klachten als ik ( angst, huilbuien , in mezelf keren, extreem vermoeid)

Veel sterkte


Geschreven door: Lou op Dinsdag 5 Maart 2019 om 22:47 Ongepaste reactie?

Aaargh, wat vervelend om te horen dat jij met dezelfde klachten kampt. En ja ik heb er het en en ander over opgezocht en denk dat ik dit ook heel sterk heb.
Ik wil inderdaad alles “perfect” doen, de perfecte burn out patiënt zijn. Slaat echt totaal nergens op. Alhoewel ik echt heel weinig kan hoor, hetgeen wat ik dan nog kan moet perfect.
En spannend dat je je laat opnemen.. ik weet niet of ik daar aan toe ben of dat ik dat wil. Ik ben zo enorm vermoeid dat ik me dan afvraag of een opname niet teveel inpact op me heeft en teveel prikkels geeft.... ik wens je heel veel sterkte toe.


Geschreven door: Angelique op Donderdag 7 Maart 2019 om 12:52 Ongepaste reactie?

Hee hee!

Ik herken je verhaal heel erg hoor Lou. Ik ben ook extreem vermoeid en doe idd ook alles wat zou moeten om eruit te komen.. mijn coach zei dat je dan alweer komt van wandel ik omdat het moet?(denk dat t goed voor je is) of wandel je omdat je gevoel zegt dat je daar zin in hebt?
Ik weet totaal niet waar ik zin in heb. Ik werk nu niet meer omdst het echt niet gaat. Gister de hele dag op de bank gezeten en gedacht waar heb ik zin in? Maar er kwam geen antwoord.
Ik herken ook je lage libido.. heb het met mn vriend te doen terwijl normaal mijn libido heel hoog is.
Tevens herken ik je paniekaanvallen. Hoe zien die er bij jou uit? En wanneer krijg je die?
Ik voel ook alsof ik in een andere wereld leef en idd ook totaal mezelf niet. Gewoon echt heel raar..
Ik ben zo net ook even gaan tekenen.. toch even met je hoofd ergens anders alleen ben ik nu weer doooodmoe.


Geschreven door: Lou op Maandag 11 Maart 2019 om 10:59 Ongepaste reactie?

Hee Angelique!

Naar is het he. Hoelang zit je al thuis?
Ik krijg de paniekaanvallen soms snachts, maar ook als het bijv. Heel druk is thuis overdag. Ik woon nog thuis.
Ik probeer me daarom zoveel mogelijk terug te trekken wanneer het kan.
En indd herken ik heel erg wat je zegt; ik wandel omdat ik denk dat het helpt bij me herstel, zin heb ik er totaaaaal niet in. Mijn psycholoog hamert er wel op dat ik desondanks moet blijven wandelen omdat het helpt. Maar je moet jezelf dan ook weer niet te hard gaan forceren zovan; ik ga een uur flink doorstappen. Gewoon kleine stukjes en focus je echt op alleen om je heen. Ik heb hier na ruim 6 maanden nog steeds moeite mee. Ik ben ook echt super moe, heb last van oorsuizen waar ik echt helemaal gek van word. Als ik in de spiegel kijk herken ik mezelf niet “echt”. Ik weet dat ik Hern ben maar herken mezelf niet. Me lichaam voelt ook raar aan. Soms denk ik echt dat ik gek word. Maar probeer me voor te houden dat dit allemaal tijdelijk is..smiley ik zit vaak in een waas waardoor alles langs me heen gaat. Ik probeer echt veel te rusten, slapen, liggen, wandelen. Goed eten. Magnesium en visolie slikken elke dag. Lezen doe ik niet want kan me niet focussen. Ik vind het echt heel erg klote.. sterkte !


Geschreven door: Angelique op Maandag 11 Maart 2019 om 11:50 Ongepaste reactie?

Hee!

Ja het is erg klote... en je komt er echt uit! Ik snap je heel goed en idd goed dat je wandelt. Ik heb 4 jaar terug al eens eerder een burnout gehad. Hier ben ik toen ook uitgekomen toen zat ik heel erg diep toen woonde ik ook thuis en dat is vaak ook lastig hoor omdat je altijd prikkels hebt.
Nu woon ik bij mn vriend en ben ik eigenlijk de hele dag wel alleen. Hij werkt 6 dagen. Ik ben nu 1 maand dat ik mij hb ziekgemeld op werk. Alleen wrl dat ik een paar uurtjes elke keer werkte maar dat is sinnds vorige week ook over omdat ik het niet meer trok!!
Dus dit is mijn 2e week echt volledig thuis. Ik merk voorak echt dat de mega moeheid overheerst. Ik weet natuurlijk al veel van destijds dus gelukkig zijn mn paniekaanvallen ook wel weg en is het puur moeheid nu.
Zit jij op school of werkte je?
Wat ik ook doe is tekenen of een simpele tekenserie kijken. Dan ben je geestelijk toch ergens anders mee bezig zonder dat het inspanning kost.
Maar goed dat je wandelt! Vaak word je hoofd dan leeg ookal voelt dat misscchien niet zo!


Geschreven door: Lou op Maandag 11 Maart 2019 om 18:31 Ongepaste reactie?

Hee Angelique!

Wat naar dat je het weer moet meemaken.. smiley wel enigsins fijn dat het nu echt pure moeheid is en indd niet die ellendige paniekaanvallen ook nog eens..
Ik werkte 32 uur per week en ging daarnaast naar school. Dat heb ik allebei nog enigzins normaal af kunnen ronden en zit dus nu thuis. Als ik dus ergens weer aan begin begin ik soort van helemaal opnieuw. Dat vond ik wel ergens fijn. Wat ik alleen heel erg haat van mijzelf is dat ik er alles aan doe om zsm hieruit te komen. Ik gun mezelf geen schrijntje tijd. Wil me goed voelen. Wetende dat me hersenen gewoon op zijn, en me lichaam ook. Maar ik blijf maar dingen doen in de hoop dat het beter word. Heel erg dwangmatig de controle willen behouden.. ik leid ook aan Depersonalisatie ik zit constant in me hoofd waardoor ik erg verveeemd ben van me lichaam. Eigenlijk veroorzaakt dat de angst en paniek. Heb jij nog tops? Hoe ben je er 4 jaar geleden uitgekomen? Heel veel sterkte voor nu en goed dat je je grenzen binnen je werk hebt aangegeven!!


Geschreven door: Angelique op Dinsdag 12 Maart 2019 om 07:54 Ongepaste reactie?

Goeiemirgen,

Wat fijn dat je in iedergeval dat hebt kunnen afronden! Jaa het zijn bepaalde patronen vaak die je hebt. Ik ben erg gevoelig voor negatieve dingen/prikkels en cijfer mijzelf snel weg waardoor ik gewoon gevoleig ben voor een burnout. Helaas hd ik nu al lange tijd de klachten genegeerd.. stom! Maar het is nou eenmaal zo dat je er gevoelig voor bent en dat zal altijd blijven.
Ik weet ook echt dat je eruit komt. Vaak duurt het alleen langer als jr wilt... ik herken je verhaal hoor ik doe ook van alles als ik op de bank lig voel ik mij maar nutteloos.. maar wat mij destijds heeft geholpen is vooral inspsnning afwisselen met ontspanning.
Dus na wandelen neem je bijv. een uur rust of ga je tekenen scchilderen iets simpels waar je toch geestelijke afleiding hebt. (We zitten nou eenmaal in ons hoofd). Probeer ook echht je gevoelens en emoties te accepteren. Wij mogen ergens blij zijn dat ons lichaam deze signalen afgeeft. Laat je emoties gewoon toe..
Ik had destijds ook een ontspanningsoefening die ik elke dag moest doen. Dit zorgde ervoor na een tijd dat ik minder last kreeg van paniekaavallen.

Dus vooral neem je rust, zoek veel geestelijke afleiding, wissel inspanning met ontspanning af want je moet nou eenmaal rustig aan doen. Doe waar jij zin in hebt.
Denk aan simpele activiteiten, wandelen, fietsen, tekenen, schilderen, tuinieren, puzzelen, mediteren of een ontspanningsoefeninng etc etc. Zorg goed voor je lichaam en verwen jezelf smiley


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)