Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Geen burnout?? Wat dan wel?

Geschreven op: Dinsdag 22 Januari 2019 om 11:36
Ongepast of beledigend?

Hoihoi,

Na vele onderzoeken en testen, is het eigenlijk nog niet echt duidelijk wat er met mij aan het handje is. Ik ben nog maar 28, wordt weinig belast nu, maar ben al een kleine 2 jaar ''overspannen / burnout''. Eigenlijk hadden artsen wel verwacht dat ik binnen die periode hersteld zou zijn, gezien mijn jonge leeftijd en veel rust, dus nu vinden ze BO steeds minder aannemelijk.

Ook zaken als depressie zijn niet vastgesteld, lyme en pfeiffer zijn het ook niet. Wat kan het dan nog wel zijn?

Ik heb behalve hoofdpijn geen lichamelijke klachten. Mijn grootste klacht is dat mijn hoofd vol zit na een kleine inspanning. Informatie komt niet meer zo binnen, ik raak mentaal vermoeid en kan het niet meer zo bijbenen. Hoofdpijn wordt erger, alsof er watten in m''n hoofd zitten. Inspanning kan werk zijn, maar ook iets met vrienden, ff sporten, boodschapje etc. Ik kan dus ''alles'', maar ben na 1-2 activiteiten gewoon geleefd.

Ik weet dat hier niet veel dokters zitten :-) maar ik vroeg me af aan welke diagnoses of ''ziektebeelden'' bij jullie eerder werd gedacht? Misschien heb ik dan geen BO, maar zoiets.

Groetjes,
Saskia 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: L op Dinsdag 22 Januari 2019 om 23:50 Ongepaste reactie?

Bij mij kwamen de volgende woorden in mij op bij het lezen van jouw bericht: ADD en HSP. Bij de eerste zul je meer specifieke klachten moeten hebben denk ik. Maar ik ben geen expert


Geschreven door: Saskia op Woensdag 23 Januari 2019 om 10:54 Ongepaste reactie?

ADD en soortgelijke dingen zijn ook getest, maar dat heb ik ook niet. Voor mijn "BO" ook nooit soortgelijke klachten gehad, wat bij HSP denk ik wel het geval zou zijn.


Geschreven door: Saskia op Woensdag 23 Januari 2019 om 19:14 Ongepaste reactie?

Maar inderdaad wel logisch dat je in die richting denkt! Dacht ik zelf toen ook aan, maar had daar te weinig kenmerken voor..


Geschreven door: L op Zondag 27 Januari 2019 om 14:19 Ongepaste reactie?

Hallo, ik zit met hetzelfde. Ik zit nu al 27 maanden thuis en op dit forum. Ik ben onlangs 29 smiley ik heb het idee dat veel dokters niet eens weten wat b.o precies inhoud. Ik heb nu een soort van privť dokter. Die heeft wel vast gesteld dat ik een b.o heb. Ik ben wel getest op adhd, dat heb ik ook. Verder de klachten die je omschrijft. Bij deze klachten is het bij mij mee begonnen incl paniekaanvallen en extreme vermoeidheid. Hiervoor had ik nooit iets psygisch, en moe was ik al helemaal niet. Op dit moment zit ik weer in een diepe put. Omdat ik het veel te druk heb met de kinderen en verhuizen. Of het ooit over gaat? Ik denk dat het heeeeel lang gaat duren.
Ik denk dat je zelf het beste aanvoelt wat voor klachten je hebt, en waar het het beste bij past, maar als he geen lichamelijke klachten hebt, en slapeloosheid, doordraait in je hoofd, paniekaanvallen, misselijkheid en depri buien met veel gejank. Dan zal die b.o misschien nog niet helemaal een b.o zijn hoop ik nog voor je smiley

Owja ik ben trouwens L van de eerste reeks berichten van een jaar terug.


Geschreven door: Saskia op Maandag 4 Februari 2019 om 13:03 Ongepaste reactie?

Ha L,

Wat is een ''privť dokter''? Het is ook wel moeilijk om een BO vast te stellen. Het is (volgens oa de Psychologie Bijbel) geen officiŽle diagnose en alles wat moeilijk / niet te verklaren is, zou wel eens BO kunnen zijn. Veel BO is dus ook iets anders en andersom ook verwacht ik. De diagnose vind ik niet eens zo belangrijk, maar dat we beter worden wel! 27 maanden en voor mij dan bijna 2 jaar is toch een hele periode.. Het dieptepunt heb ik idd nooit bereikt, maar als je )6 maand overspannen bent, is het een BO, zeggen ze. ADHD kan wel veel van je overprikkeling verklaren denk ik, maar hoe dat dan zit met de vermoeidheid weet ik ook niet smiley

Pff vervelend dat het weer wat minder gaat nu! Ik herken het zeker hoor, als het weer wat drukker wordt, merk je dat meteen aan je energie en klachten. Hopelijk komt er snel weer een rustige periode voor je aan!

ben je nu met de privť dokter nog ergens aan het werken qua mogelijkheden voor herstel?


Geschreven door: L op Maandag 4 Februari 2019 om 17:48 Ongepaste reactie?

Hee saskia! Een prive dokter haha, deze vrouw is een arts met psygologische en medische achtergrond. Ze is bevoegd te prikken enz. Door de prikken in mijn nek zijn we erachter dat de bijnieren wel beter zijn geworden. Maar de hormonen in de hyphofyse nog als altijd goed ontregelt. Ik slik nu gaba, brahmi bacopa moniri. Dat zijn alternatieve pillen die iedereen mag gebruikeb, mits je geen andere medicatie gebruikt. Het ging een tijdje beter met me vergeleken met nu. Maar nu ik 20dagen achter elkaar aan het klussen ben met een deadline, en dit jaar verplicht uit de ziektewet ben gezet ging het snel bergafwaarts. Verder doe ik voor mijn paniekaanvallen een cursus online van agorafobie.be ik kan bijna alles weer. Alleen op een slechte dag is even boodschappen doen het moelijkst i.v.m kassapaniek haha. Ik raad je aan om wat reasearch te doen saskia. Er zijn best veel mogelijkheden om beter te worden. En dat hoeft niet altijd bij een dokter die je aan de ad zet, en door de mangel haalt. Mijn motto is geworden als de pijn bijv in mn hoofd, of vlekken voor mn ogen, of brandende benen niet binnen 2/3 maanden weg is bezoek ik wel een andere dokter smiley sucses met je herstel!!


Geschreven door: J op Dinsdag 26 Februari 2019 om 20:02 Ongepaste reactie?

Cfs/ME is mogelijk alhoewel ik niet voor die diagnose zou gaan


Geschreven door: Nina op Vrijdag 1 Maart 2019 om 19:43 Ongepaste reactie?

Hey Saskia,

Wat rot om te lezen dat het nog niet zo goed gaat met je. Ik zit inmiddels al 1,5 jaar in een burnout. Om me heen hoor ik veel mensen die langer dan ik in een burnout zitten, helaas. Ik baal zelf ook dat het herstel niet opschiet, en ik twijfel soms of ik niet gewoon ''gek'' ben, op een slechte dag.
Maar ik ben er nu ook achter dat ik al 1,5 jaar een vit D tekort heb, Nu sinds 1 maand een stootkuur vit D gekregen en ik voel veel meer energie, al merk ik dat mn lichamelijk/geestelijk herstel niet net zo snel gaan. Alsof ik nog lichamelijk moet wennen aan meer doen en geestelijk raak ik juist weer meer overprikkeld omdat ik door meer energie hebben meer doe.
Ik weet niet of je iets aan mijn antwoord hebt trouwens. Ik weet niet meer wat mijn punt was, haha. Maar vertrouw op jezelf en anderen kunnen wel vanalles vinden maar het is jouw lichaam en leven! Jij weet zelf het beste hoe het met je gaat! Ik wens je veel sterkte!
Groetjes, Nina


Geschreven door: Saskia op Donderdag 14 Maart 2019 om 16:43 Ongepaste reactie?

@L Ha! Dat klussen hakt er natuurlijk flink in. Hoe is het nu met de verbouwing? Rust weer in zicht? Ik heb zelf nog niet veel qua medicijnen geprobeerd. Wat doen de gaba.... voor je / voor welke klachten slik je dat? Er zijn inderdaad zoveel mogelijkheden, maar ze claimen allemaal te werken voor burnout. Vind het zelf dan lastig om iets te vinden wat echt werkt. Geloof zeker wel in het alternatieve, maar ook daar zijn er zoveel kwakzalvers / dingen die niet volledig te onderbouwen zijn smiley

@J Klopt, is ook wel eens opgegooid. Maar die diagnose wordt lang niet overal erkend (zoals bij het UWV en de verzekering) en is niet behandelbaar. Dat is wat ik zo lees een beeetje de diagnose als niks is gevonden en je er dus maar mee moet leren dealen.. Lijkt me dus geen fijne om te krijgen.

@Nina Hee Nina! Jaa echt dat herken ik. Soms denk ik beeld ik me dit allemaal in of hoe krijg ik het uit m''n hoofd? Maar de klachten zijn er toch echt, dus gek zijn we zeker niet smiley Soms is het gewoon even fijn van je af te schrijven! Ik zou ook graag iets vinden voor de overprikkeling. Uiteindelijk komen we er wel uit. Rustig aan en niet meteen te veel hooi op de vork nemen. Heb ik me al eens in vergist toen het weer wat beter ging. Bekende valkuil he.


Geschreven door: L op Woensdag 20 Maart 2019 om 20:06 Ongepaste reactie?

Hey Saskia, die gaba is goed voor de neurotransmitters. Google se maar eens. En die brahmi is een natuurlijk ad, en gewoon online te bestellen. Bij die kruidenpillen brahmi heb ik wel veel baat bij. Ik neem er ook nog steeds 1 voor het slapen. Ik merk dan meteen dat ik rustiger word en mín gedachtes niet zo snel meer kunnen. De grote drukte is hier eindelijk wat voorbij. Ik was meteen weer 5kg afgevallen, en heb mín klachten als slaap, jank, en duizeligheid meteen weer terug. Nu onderhand weer wat gewicht erbij en weer uit mín dip komen door te wandelen en mediteren, en mín hoofd bij het nu proberen te houden. Ik hoop dat het met jou ook wat beter is,


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)