Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Desiree, deel 2

Geschreven op: Zondag 13 Januari 2019 om 14:55
Ongepast of beledigend?

Hoi iedereen,
(Nieuw draadje aangemaakt omdat ik de vorige wel vol genoeg vind zo.)

Helphelp. Nu ben ik wel behoorlijk teruggevallen! smiley smiley smiley
De benauwdheid en neiging tot hyperventilatie is terug en ik heb ook weer paniekaanvalletjes. Zit weer huilend op mijn vaste plekje op de bank. En ik twijfel weer aan de antidepressiva, die volgens de huisarts echt niet kan stoppen met werken en van haar mag ik ook niet ophogen. Soms wil ik echt dat ik op zo''n hoge dosis zit dat ik maar gewoon niks meer voel. Geen angst meer, maar ook niet meer echt vrolijk of (teveel informatie alert) helemaal geen gevoel meer "daar beneden". Het maakt me niet uit, ik wil me gewoon niet meer zo voelen. smiley 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Loes op Zondag 13 Januari 2019 om 17:11 Ongepaste reactie?

Ik voel me op het moment ook niet geweldig. Dit klote gevoel moet stoppen. Ik hou me dan vast aan de gedachte, dat het straks echt weer beter gaat. Niet nu, misschien ook niet morgen. Maar het komt weer goed. Hou vol. Hou moed.


Geschreven door: Mia op Zondag 13 Januari 2019 om 17:32 Ongepaste reactie?

Hoi Desiree, ik weet niet welke ad je slikt en hoelang. Ik slik zelf Fevarin. Dit is mij ooit voor geschreven en werkte prima. Totdat de generike medicijnen op de markt kwamen. Kreeg dan van de ene en dan weer van de andere fabrikant. Ik merkte wel degelijk verschil in werking maar stond er niet bij stil waardoor dit kwam. Ik sta er nu op om de origenele Fevarin te krijgen. Misschien een tip om dit eens in de gaten tehouden. Heb je al eens op vit. B12 laten prikken ? Sterkte, ik hoop dat je je snel weer beter zal voelen.


Geschreven door: Desiree op Dinsdag 15 Januari 2019 om 12:59 Ongepaste reactie?

Hallo,

Mijn huisarts vind het niet nodig om me te laten bloedprikken. (Niet dat ik dat erg vind, want ik ben echt fobisch voor prikken.) Het is spanning... Het is een burn out. En dat in combinatie met mijn al jaren aanwezige angststoornissen (paniekstoornis en ook wel hypochondrisch, dus ik let al overdreven op lichamelijke klachten. En bij een burn out komen aardig veel lichamelijke klachten kijken heb ik al gemerkt, allemaal klachten waarbij ik denk "Oei, wat is dit?! Is het ernstig? Tuurlijk is het ernstig!" dus de paniek wakker ik zelf wel aan) maakt het nog wat vervelender.
Ik slik 25 mg Paroxetine. Ben inderdaad een hele tijd geleden naar een ander merk moeten gaan. Omdat ''mijn'' merk niet leverbaar is en dat kan nog wel een hele tijd duren. Van Mylan naar GSK, maar daar was ik binnen 2 weken aan gewend. Ik had alleen tijdelijk last van nog meer geeuwen en duizeligheid. GSK is wel duur, vergoeden doet de verzekering niet. Ik betaal liever meer voor iets wat werkt dan dat ik het goedkoopste gratis krijg en het vervolgens slechter werkt (Aurobindo bijvoorbeeld...)

Ik krijg echt de schijt van mijn burn out. Letterlijk en figuurlijk.


Geschreven door: Elvira op Dinsdag 15 Januari 2019 om 13:14 Ongepaste reactie?

Helemaal herkenbaar. Ik gebruik geen medicijnen, maar leef nu op veel rust, meditatie en yoga. Van moment tot moment. Zodra ik merk dat ik getriggerd wordt, ga ik iets doen wat gedaan moet worden. Afhankelijk van me energie, plant water geven, blokje om, muziek luisteren. Iets waarvan ik weet wat ik vroeger van genoot. Werk niet altijd, maar hoe vaker ik het doe hoe sneller dat ik me herpak. Ik probeer nu met een dagboek te bekijken wat me triggers zijn. Onthou je gevoel zegt niets over wie en hoe je ben. Je bent hier en je mag er zijn. Je bent alle mooi op je eigen manier. Luister naar je lichaam en spiegel je eigen handelen, zodat je jezelf beter begrijp. Hou vol en sterkte.


Geschreven door: Desiree op Zondag 20 Januari 2019 om 14:30 Ongepaste reactie?

Herkent iemand dat? Gisteren een dag met veel drukke mensen in huis. Mam was jarig en haar zussen kwamen op bezoek, nu is dat nogal een hyperactieve familie en ik ben gisteren regelmatig buiten geweest of even weg.
En vandaag voel ik me dus opgejaagd. Alsof ik vanalles moet, maar ik moet helemaal niks.


Geschreven door: Desiree op Dinsdag 22 Januari 2019 om 21:40 Ongepaste reactie?

En toen had ik weer griep/buikgriep. Mijn immuunsysteem ligt op haar gat. Het heerst hier ook heel erg.


Geschreven door: Desiree op Maandag 4 Februari 2019 om 11:10 Ongepaste reactie?

Bah, het ging de laatste weken zo goed en sinds gisteren is het weer knudde. Opeens schoot me de gedachte door mijn kop dat er iets ergs met mijn ouders zou gebeuren, daar werd ik angstig van en sindsdien ben ik ook weer bang voor een paniekaanval.


Geschreven door: Désiree op Zaterdag 2 Maart 2019 om 12:49 Ongepaste reactie?

Ik zit nu al met hartkloppingen omdat ik niet weet wat ik de komende dagen moet doen. Carnaval... Voor de burnout vond ik het geweldig, ondanks de paniekstoornis. Maar nu is het me teveel.
Daarnaast is de maand aangebroken waarin vorig jaar mijn burnout begon. En daar heb ik het ook moeilijk mee. Ik had gehoopt dat ik na een jaar wel weer beter was, maar dat is dus niet het geval.


Geschreven door: Simone op Zondag 3 Maart 2019 om 01:12 Ongepaste reactie?

Hoi Désiree,

Ik herken me in je laatste bericht. Ik heb op het moment dat ik dit typ last van hartkloppingen en voel me angstig. Als je me een jaar geleden had gezien (en de jaren daarvoor) dan was ik nu lekker het hele weekend aan het feesten: carnaval. ''Het mooiste feestje van het jaar'' zei ik altijd. Nu kan ik het niet eens opbrengen om de optocht te kijken.. teveel prikkels, teveel gedoe.

Hoe ben jij het afgelopen jaar doorgekomen?


Geschreven door: Desiree op Vrijdag 5 April 2019 om 11:45 Ongepaste reactie?

Hoi Simone, mocht je het nog lezen want dit draadje is al erg ver naar onderen gezakt.

Hoe ik het afgelopen jaar doorgekomen ben? Gesprekken met de psychologe, toch naar dagbesteding van de GGZ gaan (ook al deed ik stukken minder, het is fijn om daar te zijn en er is altijd iemand die je wil aanhoren als je er behoefte aan hebt) Verder vooral afleiding zoeken, ik had en heb nog altijd veel aan natuurdocumentaires. Stukjes wandelen in de natuur is ook heel fijn. Het knuffelen met een dier, ik heb zelf een te leuk konijn, maar als ik ergens in de wei schaapjes of paarden zie staan dan kan ik ook blijven staan kijken en als ze zich dan laten aaien ben ik helemaal blij.
Verder lees ik veel. In het begin van de burn-out begon ik maar weer met kinderboeken. Jip en Janneke bijvoorbeeld. Nu kan ik alweer iets meer spannende verhalen aan. Ik ben opnieuw fan geworden van Harry Potter.
En Animal Crossing spelen, op de tablet.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)