Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ines

Geschreven op: Vrijdag 4 Januari 2019 om 22:36
Ongepast of beledigend?

Ik denk dat ik overspannen ben, wat nu? Een bevestiging van de huisarts of een psycholoog heb ik nog niet, maar ik ben er eigenlijk wel vrij zeker van dat er sprake van is.(br)
Ik herken namelijk ontzettend veel van wat hier geschreven wordt. Momenteel zit ik in het eerste jaar van een (nieuwe) studie (had hiervoor een tussenjaar), maar al sinds het begin van deze studie heb ik last van enorme stressklachten: hartkloppingen, huilbuien, desinteresse, me niet kunnen concentreren en zelfs helemaal geblokkeerd voelen ook al moet iets de volgende dag af. Daarnaast heb ik een kort lontje, ben ik snel moe (maar slaap ik regelmatig slecht ondanks deze vermoeidheid, heel raar) en voel ik me heel snel overprikkeld, zelfs na simpele activiteiten. Even naar de stad gaan bijvoorbeeld is eigenlijk al teveel voor me. Of met vrienden afspreken zelfs, ook al word ik daar juist weer blij van (heel tegenstrijdig). Zelfs nu het vakantie is, is mijn energiepeil erg laag, al zijn de stressklachten wel wat verminderd en voel ik me over het algemeen blijer. Ik kan weer een beetje genieten van het leven. Immers hoef ik niet aan schoolopdrachten te werken. Maar de hartkloppingen, het slechte slapen, het lage energiepeil en de angsten zijn niet verdwenen. Het liefst blijf ik de hele dag binnen.(br)
Ik ben al bij diverse mensen op de universiteit langsgeweest, maar echt helpen konden ze me niet. Ik ga binnenkort dus naar de huisarts, maar ik ben zo bang dat de huisarts of praktijkpsycholoog mijn klachten niet serieus neemt. Hebben meer mensen dit gevoel?(br)
Ik wil gewoon eens gehoord worden en ťcht geholpen worden. Daarnaast ben ik bang dat ik financiŽle problemen krijg in het geval ik zou moeten stoppen met mijn studie. Dan krijg ik immers geen studielening meer. Terug naar mijn ouders is geen optie. Weet iemand wat hierbij verstandig is en wat de mogelijkheden zijn?(br)
Wat ik absoluut erbij moet vermelden, is dat ik een vrij moeilijke jeugd heb gehad. Ik ben namelijk transgender en pas een aantal jaar geleden viel alles op z''n plaats en ben ik als mezelf gaan leven. De jaren voor mijn coming-out heb ik echter als een levende hel ervaren en ik denk er absoluut niet graag aan terug. Sterker nog, ik ervaar al die jaren als een groot trauma. In het jaar tussen zelfacceptatie en coming-out kwam alles bij elkaar en heb ik sowieso burnoutklachten (en depressieve klachten) ervaren, erger dan nu. Wat het nog erger maakt is dat ik op de basisschool flink gepest werd, is ook niet niks natuurlijk.(br)
Ik vind het enge gedachte dat dit oude zeer nog steeds invloed kan hebben op mijn psyche van vandaag de dag, dat dit zo is gok ik tenminste. Ik vind het namelijk wel heel toevallig allemaal. Maar welke psycholoog is er tegenwoordig op de hoogte van transgenderproblematiek? Ik heb al meerdere professionals in mijn leven gesproken die er eigenlijk bar weinig vanaf weten, terwijl die kennis nou juist zo cruciaal is, willen ze me goed kunnen helpen. Veel mensen schijnen zich niet te beseffen dat jarenlang jezelf verbergen mentaal ontzettend slopend is. Daardoor vind ik het ook wel moeilijk de stap te zetten naar een psycholoog te gaan. Klinkt misschien dom, maar zo is het nu wel. (br)
Enfin, graag hoor ik wat mensen te zeggen hebben op mijn verhaal. Tips en adviezen zijn altijd welkom.(br)
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Loes op Vrijdag 4 Januari 2019 om 22:51 Ongepaste reactie?

Jouw bericht gelezen. Is zeker niet niks. Je hebt geen makkelijk leven gehad. En waarom zou de huisarts jou niet serieus nemen? Heb je dit al eerder met je huisarts mee gemaakt? Geen tips of adviezen. Alleen 1 ding, zoek hulp. Heel veel succes en sterkte


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)