Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Wit

Geschreven op: Zondag 30 December 2018 om 20:04
Ongepast of beledigend?

Hallo ,
Ben al bijna een week op internet aan het zoeken na informatie over het helpen van mijn partner..
Hoop dat ik hier advies kan krijgen.
Onze omgeving en ik zaten al een aantal maanden over mijn partner in , hij kreeg steeds minder zin om ergens heen te gaan, verjaardagen gingen we nauwelijks nog heen en sloot zich steeds meer af. Ook kon hij haast alleen maar slapen wanneer hij thuis was en lag dan ook hele weekenden op de bank..
Gelukkig ging het in onze relatie wel goed en was hij niet wisselvallig of chagrijnig.
2 weken geleden begon het ons ( familie en vrienden) dat hij er slechter uit begon te zien en zijn ogen en uitstraling is dof. Week geleden zomaar uit het niets zei hij dat hij relatie wil beŽindigen, dat hij nog wel van mij houdt en de relatie echt nog goed is maar dat het een gevoel is. Kinderen van 8 en 15 overstuur en huilen maar hij blijft gewoon op de bank zitten en reageert of knuffelt niet.
Hij heeft het qua werk veel te druk ,heeft overlijden van zijn vader niet verwerkt en kan sowieso niet praten over zijn gevoel, het is altijd goed met hem.
We zitten met zijn allen ontzettend over hem in maar hij ontkent dat hij hulp nodig heeft.
Wie weet hoe we kunnen helpen voordat het hele gezin uit elkaar ligt doordat hij bij zijn standpunt blijft dat hij wil scheiden. ( ondertussen krijg ik wel kus wanneer ik lig te slapen of wanneer hij naar zijn werk gaat)
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Caramel op Maandag 31 December 2018 om 08:25 Ongepaste reactie?

Hallo Wit,

Wat ontzettend naar voor jullie. Wij hier zijn natuurlijk alleen maar ervaringsdeskundige, sommige zitten er nog midden in andere zijn al ver in hun herstel. Wat ik uit eigen ervaring kan zeggen is dat hoe graag jij je partner ook wilt helpen hij het zelf moet willen en doen. Heb je helemaal geen gesprek gehad met hem? een burnout hoeft niet per definitie werk gerelateerd te zijn. Misschien loopt hij al lange tijd met zijn gevoelens te dubben, daarbij een overlijden, drukke baan en niet kunnen praten is een goede cocktail voor een overwerkt brein.

Je kan er alleen maar voor hem zijn, als hij geen prater is, zal hij het ook niet worden. Hij is een binnenvetter dat is ook de reden dat je het ineens oud of the blue hoorde. Maar wat als dit echt is wat hij wil, heb je daar ook over na gedacht? Heeft hij aangegeven wat hij wil of juist niet? wat is zijn plan?

smiley


Geschreven door: Hoi op Maandag 31 December 2018 om 10:30 Ongepaste reactie?

Ik denk dat jij / jullie eerst naar de huisarts toe moeten gaan.
Je weet eigenlijk niet wat er aan de hand is, misschien overspannen maar wie weet is er wel iets heel anders aan de hand. Daar moet eerst duidelijkheid over zijn. Heel veel succes, geen leuke start van een nieuw jaar.


Geschreven door: Blauw op Maandag 31 December 2018 om 11:07 Ongepaste reactie?

Hallo wit,
Ik ben het eens met Hoi dat je eerst een diagnose moet laten stellen.
En verder is een heel belangrijke Ďregelí bij Burnout (en ik neem aan idem bij overspanning) : neem geen belangrijke besluiten! Stel die uit tot je ze weer allemaal op een rijtje hebt.
Zie ook dit filmpje ...

https://csrcentrum.nl/algemeen/blog/kijken-wat-moet-je-doen-als-je-burnout-bent


Geschreven door: Wit op Maandag 31 December 2018 om 13:29 Ongepaste reactie?

Dankjewel al voor de reacties.
Heb er zeker ook bij stil gestaan dat dit idd al een tijdje bij hem kan spelen en ik dit dan ook moet accepteren. Huisarts zal ik hem nooit heen krijgen dat vindt hij flauwekul dat mensen met problemen daarheen gaan.
Het is voor mij nu het belangrijkste om er voor de kinderen te zijn en hun te troosten. Vind alleen de keuze moeilijk om of de handdoek in de ring te gooien of er voor te vechten.


Geschreven door: Els op Donderdag 3 Januari 2019 om 13:22 Ongepaste reactie?

Wat een moeilijke situatie Wit. Ik denk persoonlijk, en als buitenstaander die niet de hele situatie kent, dat het zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn altijd de moeite waard is om voor jullie relatie te vechten.
Scheiden kan je helaas niet altijd voorkomen, maar heeft wel enorme impact op kinderen.
Lastig is hier dat je partner zo met van alles in de knoop zit, dat hij niets wil en ook geen hulp accepteert. Is er iemand in jullie familie of vriendenkring met wie hij goed kan praten en waarbij hij zijn verhaal kwijt kan? En die hem wellicht als er heel veel aan de hand is, toch zover krijgt dat hij naar de huisarts gaat?
Een ander iets waar ik aan denk is om een brief aan hem te geven, waarin je opschrijft waarom je van hem houdt, wat je fijn vindt aan jullie gezin, en waarom je graag wilt vechten om dit te behouden. Als samen echt praten niet lukt, dan werkt dat misschien wel om je boodschap over te brengen bij hem.
Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat jullie er uitkomen samen!


Geschreven door: Heleen op Donderdag 3 Januari 2019 om 15:33 Ongepaste reactie?

Hoi Wit, wat ontzettend jammer dat je partner zoín vooroordeel over huisarts heeft. In het belang van je gezin, mag je best eisen dat hij hulp gaat zoeken. Hoop dat jij of iemand anders hem kan overtuigen. Er zijn naast vrouwen veel mannen die in therapie gaan. Zoek wat aansprekende voorbeelden zoals Kieft etc. Ben bang dat je man anders rare dingen gaat doen.


Geschreven door: Wit op Woensdag 9 Januari 2019 om 16:06 Ongepaste reactie?

Sinds afgelopen vrijdag woon ik nu met de kinderen bij mijn ouders in.
Onze vrienden en fam "herkennen" hem niet en hij sluit zichzelf helemaal af. Zelfs de jongste van Facebook afgegooid en hij heeft ook niets meer van zichzelf laten horen,zelfs niet hoe het met de kinderen gaat. Heb hem wel een nette app gestuurd dat het met de jongste niet goed gaat (net 8 jaar) en dat hij niet begrijpt waarom hij van Facebook is gegooid en dat we weg moesten. Ook hier reageert hij niet op terwijl ze onafscheidelijk waren...
Ook zijn beste "maatje" krijgt geen contact met hem.
Nu zijn jullie weer even op de hoogte en nu zelf nog uitzoeken voor mijzelf wat ik moet doen...&
128532;


Geschreven door: Els op Woensdag 9 Januari 2019 om 23:10 Ongepaste reactie?

Wat vreselijk voor je, een hele trieste situatie. Ik hoop dat jij voldoende mensen om je heen hebt die je helpen en steunen en waar je je verhaal bij kwijt kunt. Ik weet uit eigen ervaring (over een ander onderwerp) dat het soms ook heel fijn is om je verhaal en het uitzoeken hoe je verder moet te bespreken met een professionele buitenstaander, zoals bijvoorbeeld een praktijkondersteuner bij de huisarts. Maar ik wens je vooral enorm veel sterkte en hoop dat er snel op welke manier dan ook weer wat rust komt voor jou en je kinderen.


Geschreven door: Heleen op Donderdag 10 Januari 2019 om 15:03 Ongepaste reactie?

Misschien een open deur, maar vertel je kinderen dat het niet aan hun ligt. Papa is ziek en wordt vast weer beter, maar nu kan hij er even niet voor hun zijn


Geschreven door: Elvira op Dinsdag 15 Januari 2019 om 13:27 Ongepaste reactie?

Wat erg dat de situatie zo loopt. Jullie zijn bewust van de situatie en de invloed die het geeft. Hij niet. Hij leeft in een waas waarbij je denkt het nog te weten, maar eigelijk weet je niks. Leeft op zijn gevoel zonder te beseffen dat zijn gevoel niet is wie hij is. Ik hoop dat er een sociaal vangnet is voor jullie maar vooral voor je man. Daar hij niet functioneert zoals hij zou kunnen. En dit kan je niet alleen. In wens jullie alle sterkte en liefde en rust toe.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)