Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Rur

Geschreven op: Maandag 17 December 2018 om 11:28
Ongepast of beledigend?

Moon, hoe gaat het met je?

Rur 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Charlot op Maandag 17 December 2018 om 13:26 Ongepaste reactie?

Zou ik ook wel eens willen weten.
Vind het zo raar om niets meer van haar te vernemen.
Ik hoop natuurlijk dat het goed met haar gaat.
Maar dat zou ze dan toch ook wel kunnen laten weten.

Groetjes Charlot.


Geschreven door: Han op Maandag 17 December 2018 om 14:39 Ongepaste reactie?

Moon, Charlot en Doorbijter, hoe gaat t met jullie?

Hier nu een dip op t moment.
Blijft allemaal nogal wisselend bij mij. Soms even wat beter en dan weer een terugval.
Nu bijna 3 jaar aan het herstel aan t werken.
En soms komen de ontspanningsoefeningen me ook de strot uit.


Geschreven door: Doorbijter op Maandag 17 December 2018 om 16:43 Ongepaste reactie?

Hoi allen,

Toevallig dat ik deze week af en toe even op dit forum heb gekeken. Sinds tijden weer eens. Ik ben met name druk met afbouw en ontwenning van de lorazepam. Dit ging in de zomer niet zo goed waarna weer een opname volgde en weer een flinke ophoging. Ik heb het gevoel dat de echte BO wel achter me ligt. Wel blijft t heel erg oppassen met de energie ennecht voldoende rust pakken.

Afbouw gaat nog wel een tijd duren net echt wel ellendige perioden, maar zolang ik na een tijdje weer stabiel ben weet ik dat de klachten echt door de afbouw komen.

Aan werk denken ik nog niet hoor.

Ben ook benieuwd hoe t met Mooi is, maar ik verwacht wel goed. En charlot hoe gaat t net jou?


Geschreven door: Suus op Maandag 17 December 2018 om 16:46 Ongepaste reactie?

Hoi Doorbijter,

Heb je draadje gelezen en volg je ook. Hoe lang zit jij al in je burn out?

Ik heb het gevoel dat je er eeuwig inzit. En wat voor medicatie heb je geslikt en voor hoelang?


Geschreven door: Doorbijter op Dinsdag 18 December 2018 om 08:43 Ongepaste reactie?

hoi Suus,

Ik ben inmiddels ruim 4 jaar onderweg, waarvan de eerste 16 maanden overspannen en daarna flink in de BO. Een half jaar echt de hel op aarde, alhoewel, de eerste maanden kon t met pam redelijk opgevangen worden. Het eerste half jaar BO werd bij mij dus alleen maar ellendiger, met uiteindelijk een opname. Vanaf dat moment begon mijn herstel. Met 9 maanden na de opname een flinke terugval. Begin dit jaar allerlei medicatie gaan afbouwen, op eigen houtje, en dat ging mis. Uiteindelijk zomer weer een opname om stabiel te worden en medicatie op te starten. En sindsdien kan ik eigenlijk echt zeggen dat ik alleen nog klachten heb van de ontwenning van de lorazepam. Bende afgelopen 3 maanden afgebouwd van 3 naar 2 en dus nog een lange weg te gaan. En t blijft doseren met energie, je blijft voor altijd kwetsbaar.

Ik slik een minimale hoeveelheid ad en ap om te slapen. Hebbdeze eigenlijk niet nodig, maar we gaan eerst de pam afbouwen. Deze gekregen tijdens mn opname omdat ik daar weer niet sliep. Verder slik ik ad voor rust in mn hoofd. Ook gekregen tijdens de laatste opname. Een andere ad slikte ik voor de opname en dus mee gestopt, die was ook voor rust in mn hoofd. Moet zeggen dat beide (sertraline en lexapro) echt een steun in de rug zijn. Maar wel 20 kg aangekomen, das dan weer minder. En dus nog de lorazeoam. Echt een wondermiddel dat mij er doorheen heeft gesleept. Alleen dat afbouwen, das echt wel een dingetje en gaat nog een hel worden.

Mag ik vragen hoe jij in de BO bent gekomen, hoe lang je er album zit ed.....

Charlot,
Hoe gaat het met jou

Handbal,
T blijft een struggle, denken echt dat we altijd heel erg goed op onze energie moeten Letten. Dat doe ik ook echt. Dus na een drukke dag een dag rust. Wel knap dat je werkt, dat kan ik dus echt nog niet


Geschreven door: Han op Dinsdag 18 December 2018 om 11:47 Ongepaste reactie?

Hoi Doorbijter, wat een gevecht met die afbouw zeg. Maar ik ken dat ook, het heeft mij ook veel tijd gekost om af te bouwen. Hebben ze jouw afbouw niet omgezet naar Diazepam? Dat schijnt wat makkelijker te zijn? Dat is bij mij gebeurd, maar was ook niet makkelijk trouwens.
Doorbijter veel sterkte met de afbouw!
Ik ben niet aan het werken hoor, maar aan het werken aan mijn herstel. Dat is nog veel harder werken.


Geschreven door: Doorbijter op Dinsdag 18 December 2018 om 13:40 Ongepaste reactie?

han,
Ik ga tzt overstappen op diazepam. Weet alleen nog niet precies bij welke hoeveelheid. Komt ook omdat ik x 10 wil omzetten en mijn psychiater maar x 5. Mag ik vragen bij hoeveel jij hebt omgezet en in hoeveel. En wat was er zo zwaar aan


Geschreven door: Han op Dinsdag 18 December 2018 om 17:06 Ongepaste reactie?

De precieze hoeveelheid weet ik niet meer. Moest daar eerst mee stabiliseren. Ik dacht 10 Mg Diazepam. En dan tabletjes van 2 Mg en daar heel rustig aan mee afbouwen, met kwartjes per week er af.
De klachten leken op burnoutklachten; misselijk, maagpijn, niet tegen licht en geluid kunnen, migraine, maagzuur, spiertrekkingen, zwarte vlekken en wazig zien, spierpijn, duizelig, angst en paniek, benauwd op de borst, niet kunnen slapen, enz. Burnout en afbouwen van benzo’s is een slechte combinatie. Een benzo kan even helpen in een noodsituatie, maar geen maanden of langer, want dan heb je grote kans op bijwerkingen, rebound en ontwenningsverschijnselen die niet leuk zijn. Zeker niet wanneer je probeert te herstellen van een burnout.


Geschreven door: Suus op Dinsdag 18 December 2018 om 18:03 Ongepaste reactie?

Bij mij word er gezegd dat ik een depressie en angststoornis heb. Maar ik zie het niet zo. Ik had altijd eerst 1,5 jaar spanningsklachten voordat ik een angststoornis (hypochondrie) heb ontwikkeld door alle lichamelijke klachten.
Heb 6 jaar een narcistische partner die mijn leven isoleerde en langzaamaan mijn eigen leven afpakte door mij beetje bij beetje in zijn machy kreeg. Altijd ruzie en gezeik 5 jaar lang afzien elke keer als ik weg wilde stalkte hij me en zocht me op bv op werk etc en belde 100x achter elkaar. Uiteindelijk is het me gelukt van hem af te komen doordat ik compleet ingestort ben ik kon niet meer. Moest aleeen maar huilen en was doodmoe kreeg paniekaanval op werk etc. Op werk was de werkdruk ook erg hoog en altijd stress. Dus ik had privé stress en werk stress. Hartkloppingen heel veel duizelig moe moe moe vergeetachtig geïrriteerd etc. Toen nog niet naar de dokter. Heb nog lang doorgelopen. De klachten zijn altijd gebleven werd soms minder als ik ff rust had genomen maar de snelle hartslag was er continu. Ik schrok van alles en iedereen. Benauwd ademhaling was veel te snel. Maanden doorgegaan. Totdat ik zo misselijk werd en moest overgeven nauwelijks kon eten en kilo’s afviel. Naar de dokter gegaan. Bloed geprikt was ok. Echo buik en gastroscopie was ok.

Doorgestuurd naar psycholoog oxazepam slik ik nu bijna 3 maanden. En AD al 4 weken.


Geschreven door: Moon op Woensdag 19 December 2018 om 22:34 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Ik werd getipt dat er naar mij gevraagd werd en dat doet me goed smiley
Hier gaat het gelukkig wel beter maar nog regelmatig kleine terugvallen ik moet eerlijk bekennen dat er geen week voorbij gaat dat ik geen lora of oxa slik ...
Mijn hoofd wil wel maar ik merk dat ik nog vaak over mijn grensen ga,en dat merk ik dan door de klachten die ik krijg zoals misselijk,druk op oren,druk op borst,trillen en emotioneel...
Ook speelt bij mijn de overgang een grote rol mee.
Nu ook weer echt effe teveel hooi op mijn vork en dat moet ik nu bezuren.
Vanaf juni ben ik mijn baan kwijt na 2 jaar ziektewet mogen ze je nou eenmaal ontslaan,ik baal daar van maar begrijp het ook wel weer...
Ik slik nog steeds mijn AD en loop ook nog steeds bij ggz.
Dat ik al een tijd niet actief ben op deze site heeft er mee te maken dat heel veel van de oude lotgenoten er af waren en er steeds nieuwe mensen waren waar ik niks mee had ... (niet lullig bedoeld hoor )maar hun zaten in de begin fase ..
Wel leuk om weer effe bij te praten en te horen hoe het met jullie gaat...
Heel veel liefs moon


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)