Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Heleen

Geschreven op: Zaterdag 8 December 2018 om 10:31
Ongepast of beledigend?

Regelmatig gaat het op de site over antidepressiva. Wil ff mijn verhaal delen ter informatie. Ik slik paroxetine tegen angstklachten en voelde me de laatste weken weer heel onzeker. Besproken met psycholoog en we gaan daar zeker mee verder, maar opeens dacht ik aan mijn medicijnen. Apotheken hebben nogal eens de neiging om andere (goedkopere) merken te geven en inderdaad ik heb een ander merk paroxetine gekregen. Na veel gedoe met apotheek weer mijn oude merk gekregen en ik voel me weer veel beter!! Je denkt paroxetine is paroxetine, maar nee dus. Het ene merk werkt dus wel en het andere niet. Heel verwarrend. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Nano op Zaterdag 8 December 2018 om 11:28 Ongepaste reactie?

Zit daar verschil in dan? Ik heb nu ook een andere doosje gekregen gewoon een witte apothekers doosje kan het zijn dat het een ander is?


Geschreven door: Heleen op Zaterdag 8 December 2018 om 14:57 Ongepaste reactie?

Ik wil niemand in verwarring brengen, maar misschien overleggen met apotheek. Officieel moeten ze het zeggen als ze iets anders geven.


Geschreven door: Suus op Zondag 9 December 2018 om 11:41 Ongepaste reactie?

Ik zie dat het van een ander merk is. Hoop dat Ik er geen klachten van krijg.


Geschreven door: Desiree op Zondag 9 December 2018 om 14:04 Ongepaste reactie?

Hallo Heleen,

Ja, klopt helemaal. Ik slikte altijd paroxetine van Mylan, maar ze proberen me vaak die van Aurobindo mee te geven. Slechte ervaring mee. Alleen heeft Mylan nu al een tijd serieuze leveringsproblemen, dus zit ik nu al enkele maanden op de ťchte paroxetine, Seroxat, van GSK. Helaas moet ik het wel betalen, VGZ vergoed het merk niet. De eerste week op dat duurdere merk was ik wel knetterduizelig, maar dat is weggetrokken.
Hoeveel mg slik je? Ik 25 mg.


Geschreven door: Heleen op Zondag 9 December 2018 om 19:49 Ongepaste reactie?

Hoi Desiree, die Aurobindo gaven ze mij ook, maar die werkt dus niet. Nu gelukkig weer mijn oude merk van Teva (dat is nieuwe naam van deze pharmaceut). Ik slik 20 Mg.


Geschreven door: Suus op Donderdag 13 December 2018 om 17:41 Ongepaste reactie?

Ik heb nu ook gekeken en zie dat ik een ander merk heb gekregen. Ik had teva en nu heb accord escitalopram slik ik.

Ik heb wel wat zicht problemen focus problemen met lezen weet niet of dat er iets mee te maken kan hebben.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)