Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Essie85

Geschreven op: Woensdag 28 November 2018 om 13:13
Ongepast of beledigend?

Hallo Allemaal,

Sinds 4 mnd zit ik thuis met een BO.
Ik heb heel veel lichamelijke klachten die ze verwijten aan stress.
Wat ik zelf erg lastig kan geloven...
last van mijn darmen.... heftige steken aan de rechterzijde van mij buik.
Onregelmatige ontlasting. Pijnlijke rechter flank zeurend vanaf de ribben naar beneden... ene moment wel andere niet vooral in de nacht en ochtend wanneer ik wakker word.
Kan ook niet meer op mijn rechter zij liggen... het trekt door naar mijn rug en rechter schouder.

Heb een echo van mijn bovenbuik gehad, daar kwam niks uit.
Bloedonderzoeken 3 x waar ook niks uit kwam
Ontlasting onderzoek gehad en ook daar kwam niks uit.

Pfff ben een beetje ten einde raad....
herkent iemand deze klachten misschien?
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Ojee op Woensdag 28 November 2018 om 13:40 Ongepaste reactie?

Hallo Essie,
Geloof je wel dat je BO hebt?
Stress doet rare dingen met je en als je dan gaat stressen over pijntjes, en trillerjes, en slecht zicht, en duizeligheid, dan wordt het erger, want stressklachten + stress = meer stress.
Alleen jij kan die cirkel doorbreken en niet door meer en meer onderzoek te laten doen want dan zit je weer steeds in spanning over de uitslag en als het ‘goed’ is (niks is) ga je weer een volgend onderzoek willen. Wat je bij BO nodig hebt is rust en acceptatie. Dat is ongeveer het tegenovergestelde van wat je jezelf tot nu toe gegeven hebt ....

Ja ... dat is moeilijk


Geschreven door: Suus op Woensdag 28 November 2018 om 15:25 Ongepaste reactie?

Hoi

Ik heb ook echo bovenhuis gehad en een gastroscopie en bloedonderzoek. Maar kwam niks uit. Was extreem angstig en bang dat ik wat had. Nog steeds wel klachten maar weet niet waar het vandaan komt. Idd angst enzo

Eerst maagklachten nu denk ik weer dat het mijn darmen zijn pfff vermoeiend. Heb moeite met mijn ontlasting kan aan de antidepressivum schijnt dat je daar constipatie van kan krijgen.


Geschreven door: Demi op Woensdag 28 November 2018 om 20:01 Ongepaste reactie?

Hallo Essie,

Ik herken mij heel erg in jou klachten.
Heb al heel lang last gehad van mijn zijflank, vond het ook niet fijn om er op te liggen, heb ook heel veel onderzoeken gehad en wat een angst...
Hoop dat je iets hebt aan mijn reactie.

Groetjes Demo


Geschreven door: Essie op Woensdag 28 November 2018 om 23:20 Ongepaste reactie?

@Ojee, bedankt voor je reactie.
Ik lees je verhaal en je hebt zo gelijk... ik heb me er inderdaad niet bij neergelegd dat het een BO is.... en geloof het niet idd, ik heb me nooit gerealiseerd dat een BO met zoveel lichamelijke pijn samen ging... denk dat mijn volgende stap idd acceptatie moet zijn dat het zo is. Dit is een eye opener dankjewel!!

@suus & Demi
Pfff ja soms zit ik met mn handen in mn haar en vraag ik me af of ik er ooit weer uit kom :/ .... die angst ik ken mijzelf helemaal niet zo... ben een hypochonder aan het worden... nouja worden ik ben het zo onderhand.
@ Demi je schrijft dat je ook lang last gehad hebt van je flank... ben je er nu helemaal vanaf? Straalt ook door naar mijn rug enz vanaf mn ribben echt heel naar.... het is het eerste waar ik mee geconfronteerd word als ik wakker word :/ en meteen vliegt dan de angst er weer in.... het stelt me wel een beetje gerust dat ik niet de enige ben met deze vage en ongrijpbare klachten.... hoe gaat het nu met jullie? Merken jullie wel eens tijgende lijn dat het steeds wat beter gaat?!
Dankjulliewel iig voor de reactie!

Groetjes Essie


Geschreven door: Ojee op Donderdag 29 November 2018 om 10:58 Ongepaste reactie?

Hoi Essie,
Ik denk dat heel veel zo niet alle BO-ers dat hebben: niet geloven dat je BO bent ....
Toen ik nét helemaal knockout was gegaan dacht ik ook als ik me even OK voelde (als ik opstond, als ik niks gedaan had nog en in de zon koffiedronk) dat er mischien wel niks was... Terwijl ik het op een ander niveau bést wist.

Raar hoor. Maar nu ik een stapje verder ben, eindelijk, zie ik wel waarom ze zeggen dat stap 1 accepteren is. En je zal vast ook metken dat er vele stadia van accepteren zijn.
Voor mij hielp heel erg dat ik direct wist waar de oorzaak lag, maar dat is niet voor iedereen zó duidelijk. Zonder schuldgevoel deze weg gaan, héél langzaam gaan, je tempo bepaald door wat je echt kan (niets), de stresshormonen uit laten werken, niet kunnen rusten en moeten rusten. Leten stilzitten, je overgeven: leren luisteren naar je lichaam, en beterschap niet kunnen bespoedigen maar wel kunnen vertragen door het te willen bespoedigen. Geduld ...
Als je eenmaal BO bent dan ben je al heel lang kampioen kop in het zand, en kampioen doorzetten en doorgaan, altijd maar doorgaan. Relaxen lukt al lang niet meer want die stresshormonen blijven stromen want de kraan is kapot.

Ik weet ook niet waar je die acceptatie moet vinden, het zit ergens in jezelf, houd jezelf niet voor de gek. Beoordeel wat een ander zegt met je gevoel: klopt dat voor mij? Geen adviezen opvolgen die niet goed voelen. Zoek naar de weg die jou past.

Er zijn grofweg 2 grote richtingen, met vele verschillende visies. Je hebt de mainstream die BO indeelt als psychisch, de lichamelijke klachten zijn gesomatiseerde psychische klachten. En je hebt de kleinere richting die het omgekeerd ziet: BO is een lichamelijk probleem, en evt. Psychische klachten komen daaruit voort.
Het is begrijpelijk dat de behandeling nogal verschilt.

Heel goed gaan luisteren naar je lijf, een lijf dat al best lang gegild heeft zonder dat het gehoord werd ...

Vergeet niet om je heen te kijken op je ad, er is echt veel leuks onderweg, steeds meer, of misschien steeds meer omdat je beter gaat zien


Geschreven door: Suus op Zondag 2 December 2018 om 11:40 Ongepaste reactie?

Essie:
Ik ken dat gevoel met je handen in het haar te zitten. Ik heb dat wanhopige dagelijks wel. Ik denk ook dat ik teveel gefocust ben op mezelf en mijn klachten. Ik zit ook thuis en ik werk niet. Liefst ga ik lekker werken enzo maar ik weet dat ik dat totaal niet aankan. Nog niet.
Het lukt me nu amper motivatie te krijgen om een kleine wandeling te maken buiten. Ben snel moe en snel weer in de put door de klachten die ik ervaar.

Ik merk wel kleine verbeteringen ten op dichte van hoe het was. Huisarts heeft mij namelijk doorgestuurd naar de crisisdienst van altrecht omdat ik gewoon compleet mezelf kwijt raakte door alle lichamelijke klachten die hij omschreef als psychisch. Terwijl ik het lichamelijk erg voel. Gelukkig merk ik kleine muizenstapjes vooruit. Ik neem wel heeeeeee veel rust ik lig de hele dag op de bank en voor de tv met weinig prikkels. Af en toe iemand op bezoek.

Sterkte voor ons allen!


Geschreven door: Oxa op Zondag 2 December 2018 om 12:19 Ongepaste reactie?

Ik vind het wel jammer dat de lichamelijke klachten als psychisch worden afgedaan door hulpverleners. Je lichaam en hersenen zijn uit balans. Je bent overbelast en hoeft helemaal geen psychische problemen te hebben.
Dat je bijvoorbeeld misschien meer je grenzen moet gaan stellen na je herstel, betekent niet dat je een psychisch probleem hebt.


Geschreven door: Oxa op Zondag 2 December 2018 om 12:41 Ongepaste reactie?

Ik heb door al deze klachten wel een angstoornis aangewakkerd. Ik denk namelijk steeds dat ik een ernstige ziekte heb. Ik was helemaal ervan overtuigd dat het iets ernstigs moest zijn gezien ik zoveeel afgevallen was geen eetlust had buikpijn maagpijn kotsen niet slapen angst paniek hartkloppingen benauwd van alles en nog wat.

Gelukkig zijn grotendeels van de klachten veel minder geworden. Alleen de eetlust wilt maar niet terug keren waardoor ik weer denk ik iets ernstigs heb. Het is een vicieuze cirkel waarin ik zit. Heb mezelf geestelijk ook nog erger overbelast met de angst en slecht eten en slapen. Ben er moe en zwak. Het is ook wel ergens psychisch ik voel het wel allemaal lichamelijk maar ze zeggen dat het een psychische oorzaak heeft.


Geschreven door: Sius op Zondag 2 December 2018 om 12:44 Ongepaste reactie?

Ik heb per ongeluk je naam oxa gebruikt bij vorig bericht. Zo zie je maar ik heb dat gewoon totaal niet door haha


Geschreven door: Oxa op Zondag 2 December 2018 om 12:51 Ongepaste reactie?

Het is logisch dat je denkt dat je een ernstige ziekte hebt met alle burnout klachten. Als je wat meer tot rust komt gaan de klachten vanzelf weg (langzaamaan), ook de angstklachten (dat is dan niet meteen een angststoornis). En dan veranderen vanzelf ook je gedachten daarover.
Je krijgt dan weer wat meer energie en je kunt je heel langzaam aan weer wat blijer voelen. En weer genieten van dingen. Maar dat duurt wel even, zeker als je een ernstige burnout hebt. En helemaal als het niet goed behandeld wordt of je raakt verstrikt in allerlei medicijnen, die weer bijwerkingen of ontwenningsverschijnselen geven.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)