Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

KALMERINGSMIDDELEN

Geschreven op: Dinsdag 27 November 2018 om 13:08
Ongepast of beledigend?

Hallo iedereen!

Ik gebruik nu ongv 8 weken oxazepam 30mg per dag. Hoe lang hebben jullie kalmeringsmiddelen geslikt? En hoe was het afbouwen?

Ik ben begonnen aan de antidepressivum dus durf nu niet af te bouwen.  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Kalmeringsmidellen op Dinsdag 27 November 2018 om 15:42 Ongepaste reactie?

Niemand?


Geschreven door: Caramel op Woensdag 28 November 2018 om 14:29 Ongepaste reactie?

Hey,

Heb ze zelf maar heel kort gebruikt maar normaal gesproken ondersteund je h.a. je hierin en geeft je een afbouw schema. Toen ik stopte met de pammetjes ging ik over op de valeriaan, een homeopatische rustgever. Zou dit even gaan overleggen met degene die ook je a.d. voorschreef.

smiley


Geschreven door: Kalmeringsmiddelen op Zaterdag 1 December 2018 om 12:36 Ongepaste reactie?

Niet een idee? Krijg mijn huisarts nu niet te pakken. Ik heb nu 1 pilletje afgebouwd al 3 dagen. Weet alleen niet hoe lang ik dit moet afbouwen voordat ik de 2e pil kn afbouwen. Ik heb 7 weken 3 maal daags gebruikt. Totaal 30 Mg per dag.
Ik zit ju de laatse drie dagen op 20 Mg per dag.


Geschreven door: Oxazepam naar Diazepam afbouwen op Zaterdag 1 December 2018 om 13:06 Ongepaste reactie?

Ik heb Oxazepam omgezet naar Diazepam. En toen iedere 14 dagen een kwart pilletje eraf.
Ik moest dit heel rustig aan doen, omdat ik erg gevoelig ben voor die medicijnen en dus veel last kreeg van ontwenningsverschijnselen. Dus dat heeft wel een half jaar geduurd. Ze hadden de Diazepam in verhouding te hoog omgerekend. Dus daarom duurde het mede ook zo lang.
Ik zou i.i.g. geval adviseren het rustig aan te doen.
Het lastige is dat ontwenningsverschijnselen van benzodiazepines lijken op burnout klachten.
Sterkte.


Geschreven door: Kalmeringsmiddelen op Zaterdag 1 December 2018 om 18:13 Ongepaste reactie?

Heb je lang oxa gebruikt dat het over is gezet naar diazepam.


Geschreven door: Oxa op Zaterdag 1 December 2018 om 18:25 Ongepaste reactie?

Dat was ruim 5 maanden, 3 of 4 tabletten van 10 mg per dag.


Geschreven door: Kalmeringsmiddelen op Zaterdag 1 December 2018 om 20:17 Ongepaste reactie?

Na zo lange periode werken ze niet meer. Althans ik merk na 8 weken niks meer van oxazepam vandaar dat ik ze wil afbouwen. Denk je dat een hele tablet teveel is? Ik had wel last van zweten en warm en koud geen eetlust


Geschreven door: Oxa op Zaterdag 1 December 2018 om 21:17 Ongepaste reactie?

Hebben ze jou wel die 8 weken rust gegeven?
GGZ wilde mij steeds meer geven omdat t mij ook niet hielp. Ik bleef gespannen. Maar ik wilde ook niet nog meer pillen en er juist weer vanaf.
En toen kreeg ik allerlei klachten. Misschien ben je er minder gevoelig voor, dan gaat afbouwen makkelijker. Als je denkt er klachten door te krijgen zou ik met halfjes per week of zelfs kwartjes afbouwen. Maar iedereen heeft een ander gestel, dus dat moet je zelf uitproberen.


Geschreven door: Kalmeringsmidellen op Zondag 2 December 2018 om 09:37 Ongepaste reactie?

Het heeft me in het begin wel goed rustig gekregen. Maar na een week of 5 merkte ik weinig van oxa. Het werkt bijna niet lijkt het wel.
Als ik het innam werd ik rustig van en kon iets meer ontspannen.

Mij werd ook geadviseerd om dan 20mg per keer te nemen. Maar dat heb ik ook niet gedaan. Ik slik ook antidepressivum.

Ik heb laatse dagen wel last van warmte opwellingen en koud. En geen eetlust. Maar dat weinige eetlust heb in al heel lang. Vraag me af of het versterkt word doordat ik ben gaan minderen.

Ik ben nu al 5 dagen 10mg minder aan het slikken. Moet ik weer halve gaan slikken? Of zal ik dit nog volhouden.


Geschreven door: Oxa op Zondag 2 December 2018 om 10:36 Ongepaste reactie?

Zo te lezen heb je niet veel last van ontwenningsverschijnselen. Dan zou ik zo doorgaaan. Merk je toch dat er allerlei klachten komen zou ik wat rustiger afbouwen. Je was volgens mij ook begonnen met een antidepressivum en dat kan de eerste weken ook extra klachten geven.
Na 14 dagen werkt de Oxazepam al niet meer en zou je al meer in moeten nemen. Zit je al meteen in de verslavende werking ervan. Het zijn helemaal niet zo’n fijne medicijnen die pammetjes. Maar goed soms heb je ze “even” nodig. Helaas komen veel mensen er dan niet meer vanaf.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)