Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Snel overprikkeld / hoofd vol

Geschreven op: Vrijdag 23 November 2018 om 09:36
Ongepast of beledigend?

Hoihoi,

Ik heb nu ruim 1,5 jaar burnout klachten. Veel van deze klachten zijn gelukkig wat meer op de achtergrond (piekeren, slechter slapen, besluiteloosheid, etc), maar een klacht waar ik flink last van blijf hebben is overprikkeling.

Na een gesprek met vrienden/therapeut, leuke dingen zoals een lunch, een film kijken of 2-3 uur computerwerk zit mijn hoofd vol. Ik kan minder goed denken, raak moe, kan me slecht concentreren en krijg hoofdpijn.

Iemand die dit herkent? Hoe ga je hiermee om en heb je nog tips om het wat dragelijker te maken? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Doke op Vrijdag 23 November 2018 om 18:44 Ongepaste reactie?

Ja ik herken dit wel. Snel te veel prikkels. Ik slaap ook nog slecht. Besluiteloosheid heb ik ook nog last van en slecht concentreren en vergeetachtig.
Na kleine dingen zoals een wat langer gesprek of een spannende of emotionele film krijg ik ook klachten, is dan al een teveel aan prikkels.
Ga me dan erg gespannen voelen, benauwd op de borst, steen in mijn maag, soms te hoog ademen, trillen, enz.

Probeer mijn grenzen in de gaten te houden en dat is lastig, omdat soms kleine dingen al te veel zijn.
En vaker nee zeggen. Ontspanningsoefeningen doen en regelmatig wandelen in het bos.
Maar ik vind het ook niet makkelijk allemaal. Vooral niet omdat het best lang duurt. En mijn huisarts nu ook al begint met dat er misschien wat anders aan de hand is dan een burnout. Nou, nou. (en wat dan?...)


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)