Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anoniem

Geschreven op: Woensdag 21 November 2018 om 18:25
Ongepast of beledigend?

Hallo lotgenoten.

Het gaat erg slecht. Mn ouders vinden dat ik me aanstel, en hulp heb ik niet meer. Het enige wat ik wil is dood. Ik hoor niet op deze wereld. Ik heb mezelf net gesneden en dat nam de pijn even weg. Ik heb al verschillende zelfmoordpogingen gedaan die mislukt zijn. Ik ben gewoon helemaal op. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Miek op Woensdag 21 November 2018 om 20:39 Ongepaste reactie?

Hee Anoniem,
Een virtuele maar gemeende arm om je schouder. Vanaf deze plek kan ik niet veel voor je betekenen, maar bel 113, of naar Sensoor. Bij Sensoor kan je je verhaal keijt en daar zitten hele fijne mensen om naar je te luisteren. Als je een BO hebt Kan je echt op de bodem van een diepe put terechtkomen. Dat is voor veel mensen onbegrijpelijk, maar eerlijk gezegd, zelfs als het je zelf overkomt is het soms moeilijk te bevatten.
Voor nu: gun jezelf rust (dat helpt écht) en een luisterend oor (dat is denk ik wat jou nu ook even kan helpen)

https://www.sensoor.nl/sensoor-telefoon.html


Geschreven door: Anoniem op Woensdag 21 November 2018 om 23:57 Ongepaste reactie?

Medicatie zsm


Geschreven door: Miek op Donderdag 22 November 2018 om 10:20 Ongepaste reactie?

Beste A,
Voor medicatie (en het doen van je verhaal) moet je naar de huisarts. Daar kan je naar toe zonder toestemming van je ouders dus: ga.
Heel goed te horen dat je zelf een oplossing zit! Dat is een grote ‘stap 1’.
Doen hoor!


Geschreven door: Anoniem op Zaterdag 24 November 2018 om 19:01 Ongepaste reactie?

@Miek Bedankt voor je reactie, ik heb al meerdere keren met 113 gebeld. Maar dat neemt dat rotgevoel niet weg. Ik heb binnenkort een gesprek met mn huisarts. Hij weet ook hoe het ongeveer zit. Ik heb idd al medicatie maar ik krijg waarschijnlijk nieuwe medicatie omdat deze niet echt werken.

Xx


Geschreven door: Miek op Zaterdag 24 November 2018 om 20:07 Ongepaste reactie?

Hoi Anoniem,
Dat snap ik ... uiteindelijk moet er échte hulp komen, medicatie, therapie, of allebei. Maar net als snijden niet echt een oplossing is maar iets dat je even afleidt van de echte pijn die je voelt kan een gesprek je ook even helpen. Je moet niet onderschatten hoeveel je familie en vrienden van je houden en om je geven. Zij zijn ook machteloos of onmachtig om jou te geven wat je nodig hebt. Meer dan 30 jaar geleden heeft een goede vriend zelfmoord gepleegd. Ik denk nog vaak aan hem en krijg dan vaak nog tranen in mn ogen of over mn wangen. Op dat moment kon onze liefde hem niet bereiken en wij waren niet in staat de goede hulp te organiseren.
Ik hoop dat je stapje voor stapje uit deze ellende komt. Kleine stapjes vooruit, en helaas ook af en toe een stap(je) achteruit ... Maar je bent goed bezig, blijf aan de bel trekken bij huisarts en andere mensen. Ze willen er echt ook voor jou zijn!
Groet,
Miek


Geschreven door: Anoniem op Woensdag 28 November 2018 om 19:21 Ongepaste reactie?

Hoi Miek,

Ik ben 16 (net) en ik heb dit sinds ik eind 12 begin 13 ofzoiets. Wat heftig dat u een dierbaar iemand heeft moeten verliezen... Ik zie de toekomst nog niet helemaal zitten, maar u verhaal doet me wel wat. Ik ben gisteren naar de huisarts geweest, en die heeft me doorverwezen naar een psycholoog...
Gr Anoniem.Geschreven door: Miek op Donderdag 29 November 2018 om 09:42 Ongepaste reactie?

Hoi Anoniem,
Hartstikke goed van je! Geen andere medicatie gekregen? Is er uitgelegd waarom? Voor mij helpt het altijd als de dokter uitlegt waarom iets wel of niet goed is.
Jee, je bent al lang bezig zeg, 3 jaar(??) en dat o jouw leeftijd, dat is veel. Zijn er in die drie jaar wel periodes of momenten geweest dat het beter ging ook? Ga je al die tijd wel naar school?

Ik hoop van veel mensen dat de wachttijden voor psychologen wekenlang is. Maar misschien helpt het al als je weet dat het eraan zit te komen? Denk je dat het te lang duurt? Misschien heeft jouw huisarts ook een POH GGZ (een sociaal psychiatrisch verpleegkundige die Praktijk Ondersteuner Huisarts is). Ik heb regelmatig gesprekken met de POH en vind dat fijn.

Gun jezelf de tijd, en gun jezelf alles wat je nu echt nodig hebt. Je bent het waard!

Groet, Miek


Geschreven door: Anoniem op Zaterdag 15 December 2018 om 17:06 Ongepaste reactie?

Hoi Miek,

Nee ik heb idd geen andere medicatie gehad en de reden daarvan weet ik niet. Er zijn periodes geweest dat het wat ''''beter'''' ging maar niet voor lange tijd. Ik ga gewoon naar school waar ik veel vrienden/vriendinnen heb! Maar zodra ik alleen ben komen die gedachtes.


Geschreven door: Miek op Zaterdag 15 December 2018 om 20:10 Ongepaste reactie?

Hoi Anoniem,
Wat fijn dat je nog naar school kan en dat dat ook fijn is door je vrienden!
Als je alleen bent krijg je die gedachtes zeg je ... betekent dat dat je ze niet hebt als je het ergens naar je zin hebt? Of ‘hoor’ je ze dan niet (omdat je aandacht ergens anders is?)
Wat vind je leuk aan met je vrienden zijn? Kan je met het antwoord op deze vraag iets? (Meestal liggen de oplossingen ergens in je zelf ...)

Gaat het al (een beetje) beter met je?

Groet, Miek


Geschreven door: Anoniem op Donderdag 20 December 2018 om 23:05 Ongepaste reactie?

Hoi Miek,

Ik heb ze idd vooral als ik alleen ben, maar ik kan ze ook zomaar random krijgen als ik met mensen om me heen ben. Ik denk dat ik er opzich wel wat mee kan. Ik ben gisteren naar mn psycholoog geweest... verder gaat het nog steeds ''''slecht''''
Gr Anoniem.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)