Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Terugvallen

Geschreven op: Zondag 18 November 2018 om 12:39
Ongepast of beledigend?

Al enige tijd had ik het gevoel het gaat de goede kant op. Wat meer energie en beweging en dingen doen.
En nu toch weer een flinke terugval. Door de stress nu in mijn leven erg snel weer uit balans. Voel me gespannen en onrustig, spierpijn, misselijk, nog slechter slapen, enz. Al die klachten weer. Ik schrik daar dan van.
Probeer weer ontspanning te vinden, wat niet goed lukt. En probeer het te accepteren. Hoopte eigenlijk dat ik me ook weer wat sterker zou gaan voelen, zodat ik minder uit balans zou raken door stress. Maar ik raak er door van slag. Voel me zo kwetsbaar op deze manier.
Zijn er mensen die zich wel sterk en krachtig voelen na het instorten door een burnout? Of zal deze kwetsbaarheid altijd blijven? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Sin op Zondag 18 November 2018 om 18:50 Ongepaste reactie?

Hi smiley

Helaas werkt het voor mij net zo, terugvallen, dipjes en dan telkens weer onzeker worden. Weer alles even inperken, rust nemen, weinig prikkels. Even een aantal dagen flink *** en dan gaat het langzaamaan weer wat beter. Met hele kleine stapjes, want ik durf dan ook niet zoveel. Kan ook niet, want daar ben ik dan al snel te moe voor. Dat neemt gerust weken in beslag.
Ik vind het super moeilijk, iedere keer weer, toevallig zit ik nu ook weer in zo''n opbouw fase smiley Ik merk dat ik dan strenger ben voor mezelf en mijn gedachten somberder zijn.
Wat ontzettend helpt (voor mij), al is het maar voor een dagdeel, is wandelen in de natuur. Dikke jas aan, naar buiten, veel naar boven kijken en rustig, mindful lopen.
En blijven denken; het wordt weer beter.
Want het was beter, dus het zal ook weer beter worden.

De kans is zeer aanwezig dat je altijd kwetsbaarder zult blijven dan voorheen, maar dat hoeft niet een slecht iets te zijn smiley Ik weet niet of je hulp hebt, ik kan een psychotherapeut zeker aanraden. Die helpt je patronen te doorbreken waardoor je terug valt en kan je ook goed helpen om te gaan met stress.

En schroom niet om voor jezelf te kiezen. Jij bent je zelf het dierbaarst.


Geschreven door: Suus op Maandag 19 November 2018 om 09:02 Ongepaste reactie?

Word je dagelijks misselijk of is het bij vlagen? Ik ben ook steeds misselijk en maak me daar echt zorgen om


Geschreven door: Lisa op Maandag 19 November 2018 om 10:43 Ongepaste reactie?

Hoi Suus,
Ik word ook misselijk maar nu veel minder dan eerst. Als ik misselijk wor interpreteer ik dat nu als bij een grens te zijn. Dan stop ik dus zo snel mogelijk met wat ik doe en neem rust. Als het thuis is: echt direct. Als ik buiten loop binnen 5 minuten van huis loo ik rustig door naar huis. Is het verder weg dan zoek ik een bankje ...
Het helpt enorm! Het leert me mn grenzen te herkennen en het voorkomt dat ik er over heen ga en ik er dagen last van heb. Dus ergens ben ik mijn lichaam dankbaar voor het seintje. Misselijk = oranje stoplicht.

En wat dat terugvallen betreft: ja dat ken ik, en het begint vaak met een hypergevoel ... dat herken ik nu maar het is heel moeilijk op zoín moment niet door te draven.
En steeds denk ik weer: dat overkimt me niet weer ...

Nu al een paar weken alles in toom weten te houden, en dat voelt erg goed. Maar ik weet ook: die dips horen erbij: misschien kŠn je ze niet altijd voorkomen?


Geschreven door: Doke op Maandag 19 November 2018 om 16:33 Ongepaste reactie?

Sin en anderen dank voor jullie reactie.
Nee de terugvallen kun je niet altijd voorkomen. Soms krijg je weer te maken met veel stress van buitenaf en daar ben ik dan (nog) niet tegen gewapend. Stress van buitenaf kun je niet voorkomen, maar ik hoop er wat beter mee om te kunnen gaan, i.i.g. niet zoveel klachten te krijgen. Want alles kan nog zo zwaar vallen, dat ik helemaal van slag raak. En dan ook bang word voor een erge terugval. En die angst is dan ook weer niet handig.
Maar goed bijvoorbeeld het overlijden van een geliefde geeft ook stress en kost energie. En voor mij een terugval. Daar heb je dan maar mee om te gaan, (tijdens je herstelperiode van burnout.)
En soms kan ik ook geen aanleiding vinden waarom ik me zo onrustig voel. Lijkt uit het niets te ontstaan.

Het misselijk zijn bij mij is alleen bij de terugvallen Suus. In het begin van mijn burnout had ik daar ook dagelijks last van maanden aan een stuk en ook maagpijn.
En dat is gelukkig vanzelf weggegaan.


Geschreven door: Suus op Maandag 19 November 2018 om 19:10 Ongepaste reactie?

Jeetje zeg. Heb je echt maandenlang last van misselijkheid gehad? Ik krijg mezelf ook niet toe om te eten door de misselijkheid. Hoe kan ik er beter mee omgaan? Ik vind het zo moeilijk. Ben bang dat het toch iets lichamelijk is. Heb al maagonderzoek gehad en bovenhuis echo maar niks te vinden. Ik vind het zo zwaar dat ik hierdoor nauwelijks eet en daar word ik zo ongelukkig van


Geschreven door: Doke op Maandag 19 November 2018 om 19:43 Ongepaste reactie?

Suus, ik kon ook nauwelijks eten. Ik heb toen bij de aptheek Fresubin medische drinkvoeding laten halen. Want ik viel kiloís af. Binnen een paar maanden 12 kilo. Die drankjes kreeg ik dan wel weg en daar zitten alle vitamines en voedingstoffen in.
De maagpijn is wel een jaar gebleven. Ook onderzoeken gehad en niets gevonden. Achteraf dacht ik dat het misschien verkramping van het middenrif was? Heb ook allerlei soorten maagpijnpillen en maagzuurremmers, enz. gehad en die hielpen geen van alle.


Geschreven door: Suus op Dinsdag 20 November 2018 om 08:59 Ongepaste reactie?

Ja heb ook die drankjes gedronken probeer nu wat vast voedsel binnen te krijgen. Bv gepureerde groente en fruitshakes. Ikben ook veel afgevallen. Weeg nu nog 49 kilo ik ben 1.62. Moest je ook overgeven?


Geschreven door: Suud op Dinsdag 20 November 2018 om 09:06 Ongepaste reactie?

Ik heb ook allerlei maagzuur remmers gehad maar vind de misselijkheid het vervelendst. Hoe lang had je last van misselijkheid en hoe is hebbik jou over gegaan?


Geschreven door: Doke op Dinsdag 20 November 2018 om 09:24 Ongepaste reactie?

Ik vond er geen grip op te krijgen, op al die klachten. Ik denk dat de tijd en wat meer ontspannen raken en wat meer energie krijgen, heel langzaam aan alles verbeterde. Door ontspanningsoefeningen, wandelen, enz.
Eerst ging de misselijkheid weg en pas veel later de maagpijn.
Dat heeft echt maanden en maanden geduurd en nu heb ik het nog makkelijk bij stress en terugvallen.
Nee ik hoefde niet over te geven. Maar ik maakte me wel erg druk over al die klachten en dat geeft ook geen rust. Dus het proberen te accepteren en er rustig onder te blijven, en te zeggen "het gaat weer over" helpt.
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vond het ook echt een lijdensweg.


Geschreven door: Suus op Dinsdag 20 November 2018 om 13:13 Ongepaste reactie?

Ja ik zit hier nog ook al 1,5 maand in. Het is zo moeilijk om het los te laten. Door de misselijkheid kan ik niet eten en gevoel dat mijn maag op slot zit. Ik ga met een dieetiste aan de slag om te kijken of ze iets met het gewicht kunnen om het op te hogen want de kiloís vliegen eraf. Ik maak me er wel enorm zorgen over. Ik kan het niet van me afzetten. Heb ook totaal geen energie. Ik weet het gewoon niet meer.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)