Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mies

Geschreven op: Zondag 11 November 2018 om 22:44
Ongepast of beledigend?

Hoi lotgenoten,
Nu bijna 2 jaar burnout en bijna hersteld. Alleen merk ik dat mijn cognitie nog steeds beperkt is. Ik denk traag, vergeet nog veel, raak bij een beetje druk het overzicht kwijt en informatie kan ik moeilijk verwerken. Ik vraag me af of er mensen zijn die weten of dit ooit nog (meer) hersteld? Of zijn er mensen die ervaren dat dit nooit meer helemaal over gaat, dus blijvende schade aan je brein? Voor mij is het van belang of het ooit verbetert, ik weet anders niet of ik mijn huidige werk kan blijven doen zo... 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Cog(n)ito ergo sum op Maandag 12 November 2018 om 13:11 Ongepaste reactie?

Hoi Mies,
Goeie vraag, ik ben ook benieuwd naar het antwoord. Ik heb van veel mensen gehoord dat het helemaal goed gekomen is met ze, en daar vertrouw ik voorlopig voor mezelf ook op. Toch heb ik ook wel eens twijfels, mijn behandelaar heeft al een paar keer gewaarschuwd dat het mogelijk is dat ik cognitief niet volledig zal herstellen. Dat dat kŠn, dat dat bij sommige mensen zo is. Ik wŪl me er nu nog geen zorgen over maken: wie dan leeft dan zorgt, maar het idee doet me verdriet. Ik zou ook mijn baan niet kunnen blijven doen als de schade groot blijft, maar misschien wel met een beetje schade. Ik zit er nog midden in (9 maanden onderweg), nog niet in de buurt van oppakken van werk, maar mis ook thuis de mogelijkheid om intellectueel bezig te zijn. Van alles wat ik fijn vond kan ik nu niet, en ik zeg soms volkomen dwaze dingen. Nu hoort het er (nog) bij, maar moet er niet aan denken dat dit de nieuwe ik zou zijn die sommigen me in het vooruitzicht stellen
smiley
Ik hoop dus op antwoorden van ervaringsdeskundigen!


Geschreven door: Caramel op Vrijdag 16 November 2018 om 08:50 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Zeker een goede vraag.. ik ben nu herstellende van een burnout, nu een jaar verder. Ben weer volledig in mijn bedrijf aan de slag en kamp eigenlijk met het zelfde. Stond er niet bij stil totdat ik je vraag voorbij zag komen.

Ik moet alles opschrijven en vergeet veel. Soms heeft iemand iets verteld en wil ik dit thuis vertellen heb ik totaal geen idee meer wat het was. Het lijkt wel dat dingen die ik in mijn onderbewustzijn niet belangrijk vind gewoon niet opsla. Soms kom ik ook niet op woorden dan bedenk ik meteen wat anders, word er wel handig in.

Wat ik wel merk is dat wanneer ik over mijn grenzen ga of dreig te gaan het erger word.

Ik hoop dat het ook beter gaat worden, maar soms ben ik bang van niet.
Ben ook benieuwd naar reacties

smiley


Geschreven door: Mies op Donderdag 22 November 2018 om 16:18 Ongepaste reactie?

Hoi, dank voor jullie reacties! Ja ik herken dit ook, wanneer je gestresst bent wordt het erger. En ik heb ook het gevoel alsof ik het niet op wil slaan. Ergens hard over moeten nadenken kost namelijk veel energie en ik heb me op intellectueel niveau inderdaad geprobeerd langdurig niet te belasten. Vraag me af of mijn brein hierdoor lui is geworden. Ik heb ook de hoop dat dit nog wel met de tijd meer zal herstellen. Het klinkt positief dat dit bij mensen gelukt is.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)