Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Suus

Geschreven op: Vrijdag 2 November 2018 om 09:24
Ongepast of beledigend?

Ik ben ten einde raad!

Ik voel zoveel maar ik kan zo weinig. Ik ben dagelijks zo ongelofelijk angstig dat ik elke keer een pilletje moet pakken.
Waar ik angstig voor ben is me niet duidelijk. Ik slaap onderbroken 4 u per nacht en ik eet al weken heel erg slecht. Wat begon met een overspannenheid dreigt nu in een heftige depressie te uiten. Niks vind ik meer leuk. Ik heb nergens energie voor. Ik lig de hele dag in mijn bed na te denken over hoe nu verder en zie mijn toekomst somber in. Is dit nou mijn leven? Angst en paniek elke dag!!!! Ik voel mijn hart snel kloppen en bepaalde momenten druk op mijn borst en benauwd. Ben afwezig en niks interesseert mij. Ben zo ongelofelijk moe. Maagklachten rug klachten zo afwezig alsof ik er niet bij ben. Heb kalmeringstabletten maar die halen de scherpe randen eraf maar dat beklemmende gevoel blijft aanwezig.

Huisarts geweest bloed geprikt hart en longen check niet veel bijzonders. Door gestuurd naar een psycholoog maar dat duur mog wel een aantal weken. Een aantal weken!!!! Ik heb het gevoel dat ik verder afglij hoe kan ik hieruit komen. Hoe zorg ik beter voor mezelf want ik ben nergens oe in staat door het slechte eten en slapen en het piekeren de HELE dag door. Wat is dit voor leven? Kom ik hier ooit vanaf? Zijn er positieve verhalen. Zijn er mensen die mij kunnen opbeuren uit deze uitzichtloze situatie door positieve verhalen. Want ik trek het niet meer! Ik kan niet meer! Ik wil niet meer!  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 19 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Jonge hypochonder op Zaterdag 3 November 2018 om 22:57 Ongepaste reactie?

Hoi Suus,

Wat naar dat je je zo vreselijk slecht voelt op het moment smiley
Ik heb ook een periode gehad dat echt hele dagen bang was en dat dan overheerste maar in mijn geval richtte de angst zich op ziekten. Heb toen ook nog maanden op een psycholoog moeten wachten. Wat mij erg heeft geholpen is heel veel praten met vrienden, familie etc en met lotgenoten. Verder slikte ik oxzazepam en melatonine om goed te slapen en deed vanalles om mezelf beetje af te leiden zoals netflix en boeken lezen. Je zegt dat je niet weet waarom je precies bang bent maar het lijkt me dat het heel belangrijk is daarachter te gaan komen. Bij mijnwerd de angst erger doordat ik lange tijd iver mijn grenzen ben gegaan is dit misschien ook het geval bij jou?

Het wordt echt beter maar het kost tijd en werk


Geschreven door: Suus op Zondag 4 November 2018 om 04:41 Ongepaste reactie?

Ik ben bang dat ik ziekte heb. Ik heb laat van mijn maag en misselijk krijg geen hap door mijn keel. Mijn huisarts wilt me miet door sturen naar ziekenhuis. Hij zegt dit is allemaal spanning. Ben al tig kiloís afgevallenarys denkt dat stress is. En ik denk aan ernstige maagziekte.
Ik probeer er niet aan te denken maar het neemt me als vanzelf in beslag. Ik denk dat ik pas gerust gesteld ben als ik een maagondetzoek heb gedaan. Anderzijds weet ik niet of ik die spanning er mog bij kan hebben. Ik ben kapot. Ik eet nauwelijks omdat ik daar misselijk van word. Wat moet ik? Moet ik met deze spanning. Slik continu kalmeringstabletten. Maar zelfs dat helpt niet. Ik slaap slecht eet slecht kom mijn bed niet uit heb nergens interesse voor heb al een jaar lang vermoeidheidsklachten en stress klachten. Ik zit in een enorme crisis dit is geen leven deze angst maakt me kapot en geestelijk dood. Help me aub geef me tips kan pas over 2 maanden terecht bij psycholoog dat is me zo ver weg. Kom amper de dag of nacht door laat staan maanden. Ik ben zooo vreslijk bang dat ik doodga en erge ziekte heb! Ik kan het niet meer loslaten. Huisarts weet mijn angsten en stelt me steeds gerust maar kan het niet loslaten.


Geschreven door: Heleen op Zondag 4 November 2018 om 19:54 Ongepaste reactie?

Beste Suus, nadat ik antidepressiva ben gaan slikken, ben ik een stuk minder gaan piekeren. Daarna ging ik ook weer beter eten etc. Ik zou terug gaan naar huisarts. Succes!


Geschreven door: Mat op Maandag 5 November 2018 om 09:01 Ongepaste reactie?

Goedemorgen Suus,

Die wachtlijsten bij psychologen komt me helaas erg bekend voor, sta zelf ook op de wachtlijst en kan wel tot 3 maanden duren, en in de tussentijd ben je dan vooral op jezelf aangewezen.

Voor wat betreft je maagpijnen, dat is ergens wel herkenbaar, heb zo''n beetje buikpijn sinds april en ze hebben me al binnenstebuiten gekeerd, afgezien van een gastroscopie, maar niets kunnen vinden. Alles is in orde tot nu toe, dus geen reden om je zorgen te maken, maar dat neemt niet weg dat je het toch doet, das geen mens vreemd. Bij mij noemen ze het ook spanningsklachten vooralsnog, inmiddels ook al wel SOLK (Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten) maar in the end is het gewoon super vervelend.

Heb naast buikklachten ook nog eens hals/keelklachten en die zijn minstens zo vervelend als de rest.

Heb je al eens aan mindfulness gedacht ?

Groeten,

Mat


Geschreven door: Annekec op Vrijdag 9 November 2018 om 17:57 Ongepaste reactie?

Hoi Suus

Ook ik heb veel op deze site gezeten ...inmiddels bijna drie jaar verder na een vette burn out in 2016. Inmiddels ex BO.
Je klachten horen erbij.....

Het is een lange weg .....het belangrijkste om te herstellen van een BO is de acceptatie...je volledig overgeven aan het Kut gevoel....zo van ...oke het is er weer ..kom maar op schoot zitten ....

Je moet jezelf doelen stellen...hele kleine doelen ...die haalbaar zijn ....een rondje wandelen....op tijd opstaan....3x per dag eten .....
Zoek afleiding op angstige momenten ...kijk een lach film


Voed je lichaam .....vaak die je bij een BO een bijnier uitputting....deze veroorzaakt vaak de angsten ...slik omega 3 en magnesium.....zorg dat je van je af kan praten .....

Het komt goed...maar het is een lange weg ....

2, 5 jaar heb ik erover gedaan.....jouw verhaal was mijn verhaal......

Liefs
Anneke


Geschreven door: Suus op Zaterdag 10 November 2018 om 15:12 Ongepaste reactie?

2,5 jaar? In deze ellende hoe heb jedat uitgehouden?


Geschreven door: Suus op Zaterdag 10 November 2018 om 17:53 Ongepaste reactie?

IK KAN NIET MEEEEEREERRRRRRRRRRR


Geschreven door: Anneke op Zaterdag 10 November 2018 om 19:02 Ongepaste reactie?

Lieve Suus

Je lijf heeft er jaren over gedaan om op dit dieptepunt te komen. Het is dan ook logisch dat je er wel een tijd over doet om te herstellen.
Natuurlijk is het geen 2.5 jaar doffe ellende. Maar geloof me het is 1 stap vooruit en 2 achteruit. Het gaat niet in een stijgende lijn omhoog ......het eerste stapje vooruit gaat je vertrouwen geven ......het komt echt goed .....


Geschreven door: Suus op Zondag 11 November 2018 om 15:42 Ongepaste reactie?

Oh ik schrok ik dacht 2,5 jaar lang. Dat trek ik niet. Ik ben al weken zo misselijk en daardoor ook geen eetlust heb. Enorm gespannen en gestrest.
Ik moet idd accepteren dat het nu even zou is. Maar het houd me de hele dag gewoon bezig. Ik kan gewoon niks meer. Dood moe.


Geschreven door: Caramel op Zondag 11 November 2018 om 17:08 Ongepaste reactie?

Hallo Suus en alle andere,

De weg is lang en soms en in het begin heel vaak denk je "dit komt nooit meer goed" het vertrouwen in je lichaam en geest lijkt weg te zijn. Maar echt het komt goed! zoals eerder geschreven, een paar stappen vooruit en een paar weer terug. Zelf nu een jaar onderweg en door de b.o kwam er een hele beerput met ellende naar boven. Heb nieuwe mensen leren kennen, andere zijn verdwenen. En ook ik ben ik er nog lang niet. Ondanks dat het hele zware van het begin waar jij nu in zit gelukkig voorbij is, heb ik nog dagelijkse klachten, maar het is nu handelbaar. Ben weer aan het werk maar het is soms een hele strijd... vooral door de slaapproblemen. Je bent heel erg moe, vecht er niet tegen maar geef je eraan over. Je lichaam geef het aan, en slaap je niet dan rust dan. Zet desnoods een luisterboek aan als tv kijken of lezen niet lukt. Het is helaas geen griepje dat met een twee weken rust voorbij is.

Het zal je wel eerder zijn verteld, heb niet alles gelezen maar acceptatie is het keywoord, rusten en opnieuw leren doseren. Mindfulness en praten met mensen waar je je goed bij voelt zolang er nog geen andere hulp is. En wandelen, weer of geen weer, iedere dag er even uit.

Sinds mijn breakdown ben ik me helemaal gaan richten op voedingssupplementen, mineralen e.d. geen idee hoe het was geweest zonder, dus ik ga ervanuit dat het allicht iets helpt. Gelukkig kon ik zonder medicatie, en nam en neem ik als rustgever valeriaan. Maar het was kantje boord dat ik aan de reguliere medicatie had gemoeten.

Ik wens je heel veel kracht en wijsheid toe lieve Suus, maar het komt goed, echt waar.

smiley


Pagina 1 van 19 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)