Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Antidepressiva

Geschreven op: Donderdag 1 November 2018 om 17:12
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Ik heb escitalopram van de huisarts gekregen. Ben er nog niet aan begonnen.

Zijn er hier mensen die ervaringen hebben met deze AD? En überhaupt positieve ervaringen met AD?

 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Ja! op Donderdag 1 November 2018 om 21:11 Ongepaste reactie?

Eerste 2 weken zijn ruk, daarna gaat het je helpen!!


Geschreven door: Antidepressiva op Vrijdag 2 November 2018 om 09:26 Ongepaste reactie?

Had jij ze ook gebruikt? Zijn er nog meer mensen met ervaringen?


Geschreven door: Ano op Zaterdag 3 November 2018 om 22:44 Ongepaste reactie?

Ja! Ben paar weken geleden begonnen met Citalopram, tot toe (gelukkig) niet veel last van bijwerkingen. Het duurt dus even totdat het werkt maar merk nu naar vier weken wel al dat mijjn gedachten wat minder chaotisch lijken en ik minder snel doorschiet als ik angst of stress ervaar


Geschreven door: Antidepressiva op Zondag 4 November 2018 om 04:47 Ongepaste reactie?

Wat fijn zeg dat je weinig klachten ervaart. Ik lees op internet allemaal enge verhalen enzo
Ik ben mog niet begonnen door de angst wat ik allemaal kan krijgen als bijwerking. Kun je me op de hoogte houden hoe het gaat?


Geschreven door: Han op Zondag 4 November 2018 om 09:20 Ongepaste reactie?

Ik ben anti anti-depressieva. Heb citalopram gebruikt en werd er heel ziek van en kreeg ernstige angst en paniekgevoelens. Dit duurde maanden. Psychiater zei: zet maar door. Maar het was vreselijk. En hielp ook niet. Een jaar gebruikt en toen heel langzaam afgebouwd.
Nooit meer!


Geschreven door: ano op Maandag 5 November 2018 om 22:44 Ongepaste reactie?

Wat vervelend Han dat je een slechte reactie had op citalopram, toch raad ik het wel aan.. ken meerdere mensen die het gebruiken en naast een beetje droge mond geen enkele bijwerking hebben. Mij helpt de citalopram echt maar iedereen moet het voor zichzelf afwegen heb de eerste twee weken wel lorazepam gebruikt om de evt extra angst op te vangen en mede hierdoor geen negatieve bijwerkingen ervaren


Geschreven door: Han op Maandag 5 November 2018 om 23:24 Ongepaste reactie?

Als medicijn voor burnout wordt nu geen anti-depressivum meer geadviseerd. Wel bij angststoornissen en depressie. En bij lichte tot matige klachten helpt anti-depressivium blijkbaar ook niet eens.
Vaak worden mensen zieker door de bijwerkingen en komen moeilijk weer van zo’n middel af.


Geschreven door: Antidepressiva op Woensdag 14 November 2018 om 10:38 Ongepaste reactie?

Ik heb ook een depressie een fikse ook nog. Nu schijnt het zo te zijn dat je het je een duwtje in de rug kan geven. Ik ben al begonnen met de AD inmiddels 4 dagen. Ik ben veel onrustiger en angstiger en minder eetlust ook ben ik erg misselijk was ik al maar heeft het erger gemaakt. Hierdoor twijfel ik om door te zetten omdat ik me lichamelijk echt ziek erdoor voel. Maar andere zeggen zet door


Geschreven door: sas op Woensdag 14 November 2018 om 12:44 Ongepaste reactie?

Als je ad slikt worden de klachten die je hebt even erger een teken dat het helpt
Het kan best weken duren maar daarna zul je je beter gaan voelen en voel je wat vooruitgang het geeft je steun je serotonine moet opgebouwd worden dat duurt even ik zou niet meer zonder ad willen HOU VOL!!!


Geschreven door: Antidepressiva op Woensdag 14 November 2018 om 13:35 Ongepaste reactie?

Ja ik hoop dat ik het volhou want word gek van de misselijkheid. Ik moet alles steeds overgeven. K had al die klachten voor de AD maar lijken te verergeren door de AD. En de maagpijn van de pillen. Ik had wel slapeloze nacht door die pil. Dat vond ik erg naar. Was continu in paniek enzo.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)