Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mat

Geschreven op: Dinsdag 7 Augustus 2018 om 22:56
Ongepast of beledigend?

Na vele onderzoeken is men bij mij blijven steken op een lichamelijke burn out, de bijbehorende geestelijke klachten, alsmede de vermoeidheid ontbreken echter. De klachten die ik heb zijn:

- stekende/zeurende pijn in buik links en rechts
- stekende/zeurende pijn in rug tot aan de schouderbladen
- geirriteerde hals/keel met af en toe slikklachten
- buikpijn houdt soms aan tot het middenrif

Herkent iemand dit ? Blijf maar dubben ondanks alle onderzoeken dat er toch fysiek wat mis is....

Alvast bedankt! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 62 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Han op Woensdag 8 Augustus 2018 om 14:34 Ongepaste reactie?

Hallo Mat,
Ik heb nog nooit gehoord of gelezen over een burnout zonder vermoeidheid. Zoals ik het heb begrepen ben je als je BO bent letterlijk opgebrand: geen brandstof (energie) meer. Ja, dat is iets lichamelijks en daardoor heb je heel veel andere klachten. Dat kunnen ook psychische klachten zijn. Maar burnout zonder vermoeid te zijn? Kan je (na)vertellen hoe ze het jou uitgelegd hebben? Voor mij helpt het als ik het door uitleg kan snappen.
Groet,
Han


Geschreven door: Mat op Woensdag 8 Augustus 2018 om 16:47 Ongepaste reactie?

Hallo Han,

Uitgelegd is een groot woord, er zijn legio medische onderzoeken geweest, maar deze hebben tot nu toe helemaal niets uitgewezen. Waardoor huisarts 1 hintte op een lichamelijke burnout, ik zeg, maar ik heb helemaal geen last van vermoeidheid, ja ieder mens is uniek en ook iedere burnout is uniek. De osteopaat hintte overigens op hetzelfde, en de internist stelde ook vragen in die richting. Huisarts 2 dacht echter eerder aan overspannen, dan is de vermoeidheid kleiner. Zelf ga ik nog 2 keer per week fietsen (minimaal 40 soms 80 km) en ben net op vakantie geweest waar ik elke dag door de bergen gewandeld heb (minstens een uur). En slaap ik na een poosje weer redelijk goed ''s nachts, dat is wel een hele poos dramatisch geweest. Hoge bloeddruk speelde in die periode ook, die is nu ook weer onder controle.

Alleen die pijnen blijven .......


Geschreven door: Han op Woensdag 8 Augustus 2018 om 18:21 Ongepaste reactie?

Hallo Mat,
Die pijnen kunnen natuurlijk stressklachten zijn .... maar jij bent bang dat het misschien iets anders is. Dat geeft je dan stress over die klachten en dat houdt die klachten dan in stand. Dat kan ... Als er onderzoek is gedaan naar andere mogelijke oorzaken en daar kwam niets uit heb je 2 opties; dat geloven en aanvaarden en aan ontspanning te ‘werken’. Óf het verder te laten onderzoeken...

Natuurlijk is iedere burnout anders, Maar als ik je zo hoor denk ik inderdaad dat het eerder ‘overspannen’ zal zijn: gelukkig want dat is schujnbaar gemakkelijker te keren dan full-blown burnout.

Voor mij was de diagnose burnout ook een heel goede verklaring voor lichamelijke klachten die ik had. Maar ik kon dat ook al vrij makkelijk loslaten als de HA of cardeoloog zeiden dat het ‘niets’ was (of niet erg). Niet dat de klachten daarmee verdwenen. Nu ik veel rust, ik kan ook niet anders, nemen de klachten enorm af!

Vorig jaar wandelde ik ook in de bergen, wel 6-8 uur per dag. Nu is een uur achter elkaar écht niet haalbaar.

Groet, Han


Geschreven door: Mat op Woensdag 8 Augustus 2018 om 18:45 Ongepaste reactie?

Hallo Han,

Bedankt voor je reactie.

Het zou zo maar kunnen dat de stress over het uitblijven van een fysieke oorzaak er toe leidt dat de klachten blijven. Het maalt maar door je hoofd de hele dag, ook tijdens het werk, en als je even rustig achterom in de tuin zit.

Probeer ook elke keer tegen mezelf te zeggen, het is een BO (overspannen), dus verdere onderzoeken hebben geen zin, maar dan vindt ik weer iets op internet wat op mijn klachten lijkt en dat wil ik dan onderzocht hebben. Al moet ik zeggen dat de diagnostische opties vrijwel op zijn, er kan nog een coloscopie en/of gastroscopie gedaan worden en dan zijn we helemaal rond ...... Echter de huisarts heeft nu nog zo iets van, dat kan altijd nog.

Hij wil nu dat men osteopaat een oude rugklacht (heb ooit de rug gebroken gehad, 20 jaar geleden) gaat aanpakken in zijn sessies met mij. Buikpijn kan namelijk ook vanuit de rug komen, die eerste behandeling staat voor nu vrijdag op. En heb daarover nog een second opinion ingewonnen en die vond dat ook een goed idee, gezien de onderzoeken die er geweest zijn.

Kortom laat me graag verrassen dat de pijn wat minder wordt naar een paar behandelingen, de eerdere behandelingen van de osteopaat hebben nog niet veel verlichting gebracht, helaas.

Maar goed om te horen dat jij met de diagnose burnout een goede verklaring voor je lichamelijke klachten had, hoop dat ik die fase ook snel bereik. Dat levert dan heel wat meer rust op dan telkens blijven dubben wat het toch zou kunnen zijn.

Wat betreft de ontspanning daar ben ik wel al mee gestart, zie het als een parallel traject, dus heb gisteren de eerste yoga les gehad en doe zelf ook yoga & mindfulness oefeningen thuis. Met name door die laatste 2 slaap ik de laatste weken wel beter, dan voor heen.

Maar die pijnen mogen van mij gisteren weg zijn, die zijn zeer belemmerend (irritant) in mijn dagelijkse bezigheden. Als dat alleen met rust kan dan wordt het een interessante, gezien ik eigen ondernemer ben.....


Geschreven door: Han op Donderdag 9 Augustus 2018 om 16:19 Ongepaste reactie?

Ik denk dat je al goe bezig bent met yoga en mindfullnes! Kan je dat: in de tuin zitten niksen? Zo ja: goed zo!! Ik heb dat echt moeten leten! Rusten kan ook zijn: een kwartiertje (of zelfs 5 min) niks doen tussendoor. Niet op je telefoon, niet lezen maar naar buiten kijken of even de ogrn dicht ...
Ik kón werkelijk niets anders trouwens dan slapen en niks doen (en wel net genoeg om mezelf in leven te houden).
Dus heb het ‘the hard way’ geleerd. Hoop dat dat jou besaard kan blijven!
Groet, Han


Geschreven door: Mat op Donderdag 9 Augustus 2018 om 18:41 Ongepaste reactie?

Hallo han,

Dat is fijn om te horen, dank je.

Heb laatst een app gevonden die heet ‘calm’ en daar kun je oefeningen van circa 12 minuten mee doen in het engels. Er is er ook eentje van de vgz in het nederlands, maar vindt die amerikaanse prettiger op een of andere manier. Oortjes in, oogjes dicht en dan 12 minuten rust. Af en toe wordt je nog afgeleid, maar door concentratie op ademhaling kun je het snel weer oppikken. En dan te bedenken dat ik voorheen nog geen 5 minuten stil kon zitten ..... pijn dwingt je wel zaken op te pakken.

Heftig dat je alleen maar kon slapen en niks doen, dat is inderdaad the hard way.... hoop dat het herstel al wat voorspoediger loopt ?


Geschreven door: Han op Zaterdag 11 Augustus 2018 om 11:06 Ongepaste reactie?

Hoi Mat,
Ja, ik ga heel langzaam vooruit, ik slaap al niet meer 14 uur per dag, ik kan al meer aan, ik voel me veel beter, stressklachten alleen in bepaalde situaties (waarvan ik dan leer dat dát nu dus nog stress oplevert), enz. Ik ben er nog láng niet maar overtuigd dat het goed komt.
Groet, Han


Geschreven door: Demi op Zaterdag 11 Augustus 2018 om 22:32 Ongepaste reactie?

Hallo Mat,

Ik ben al 3,5 jaar onderweg en blijf pijn houden vooral aan mijn rechterzij wat doortrekt naar mijn rug. Ondanks de vele onderzoeken waar gelukkig niks is uit gekomen, blijf ik heel angstig dat ze iets over het hoofd zien. Ik herken je klachten wel. Door stress krijg je er vele klachten bij.
Hoe ik ook mijn best doe...ben soms zo radeloos. Ik heb best vele erge dingen mee gemaakt, maar jezelf kwijt zijn dat is zo moeilijk. Wel fijn dat je niet moe bent. Krijg jij ook medicijnen hiervoor en werk je nog? Ik neem aan dat je een man bent.


Groetjes Demi


Geschreven door: Mat op Zondag 12 Augustus 2018 om 09:39 Ongepaste reactie?

Goedemorgen demi,

Das al een hele poos die 3,5 jaar ? Hoop dat het bij mij korter gaat duren, maar ondanks dat het niet fijn voor je is, wel ergens geruststellend om te lezen dat jij ook pijn in je zij hebt met uitstraling richting de rug, en dat al zo’n lange periode. Als de pijn op die van mij lijkt dan is dat alles behalve prettig en heeft dat impact op je levenskwaliteit. Medicijnen heb ik er tot nu toe niet voor gekregen, probeer het op een zo’n natuurlijk mogelijke manier op te lossen. Ben beduidend gezonder gaan eten, meer gaan bewegen, doe nu yoga en mindfulness, en drink veel meer water als vroeger en geen koffie meer .... Die radeloosheid herken ik wel, er staat nu een bezoek op de planning aan de KNO arts, want in al die maanden is er inwendig nog niet naar de keel gekeken, en dus voel ik me er zeker nog niet gerust over. En ik ben inderdaad een man en werk nog, welliswaar 1 dag in de week minder op het moment. Hoop dat ook jij een weg gaat vinden om uit deze vervelende spiraal te geraken. Ik houd me aan het idee vast dat het nu rigoreus anders moet, en hoop daar stapjes mee vooruit te zetten.

@han -) 14 uur per dag slapen das vrij veel, ik zit nu ergens op de 8 uur, das meer dan vroeger, want dan sliep ik maar 6 uurtjes. Met name de mindfulness oefeningen zorgen er voor dat ik beter slaap en door meer bewegen overdag slaap ik ‘s avonds ook beter. Hoop dat het snel beter met je gaat !


Geschreven door: Demi op Zondag 12 Augustus 2018 om 13:27 Ongepaste reactie?

Hallo Mat,

Heb jij ook angst?
Ik hou mij toch vast aan deze site. Het heeft zeker invloed op de kwaliteit van je leven. Heb jij ook steeds gevowl, dat er wat zit en bij bepaalde bewegingen dat het meer pijn doet? Jij hebt het aan beide kanten?
Wel knap dat je geen medicijnen neemt.
Van de keel herken ik ook...had het moeilijk met slikken.

Groetjes Demi


Pagina 1 van 62 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)