Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Desiree

Geschreven op: Dinsdag 10 April 2018 om 18:13
Ongepast of beledigend?

Sinds enkele weken gaat het helemaal niet goed met me. Op een halfjaar tijd heb ik heel verdrietige dingen meegemaakt die ook de nodige stress meebrachten.
Sept. 17 overleed mijn oom door asbestkanker.
Nog geen maand later slecht nieuws over mijn peetoom, hij heeft maagkanker. Later zal blijken dat dat niet meer te genezen is.
Vorige maand moest ik afscheid nemen van mijn psychiatrisch verpleegkundige (ik ben in behandeling bij de ggz wegens angststoornissen) wat ik heftiger vond dan verwacht.
Nog geen week later sterft mijn peetoom.
En als kers op de taart overlijdt 3 weken terug het konijn van vrijwilligerswerk en heb ik tijdelijk geen werk (niet dat ik nu kan werken, dat kan ik niet eens opbrengen)
Sindsdien ben ik uit mijn huisje. Hyperventilatie, doodmoe, geen eetlust, trillerig, ik kan geen stress meer verdragen want dan word ik kwaad of ik ga acuut hyperventileren, huilerig, zelfs muziek luisteren is me al teveel. En natuurlijk ben ik nu bang. Ik heb het idee dat dit nooit meer goedkomt. Ik wil me gewoon weer normaler voelen. En dat dit snel wegtrekt, want geduld dat heb ik ook al niet.
Ik snap het niet, hoe kan dit nu gebeuren bij mij? Ik werk niet eens echt. Ik ben pas 29. Ik was de laatste tijd wel teleurgesteld in mijn leven, baalde dat ik geen betaald werk kon gaan doen omdat ik niet veel stress meer kan verdragen (oh, de ironie!) baalde dat ik nog bij mijn ouders woon. Dat mijn leven niet perfect is, daar baal ik van.
Ben ik wel overspannen? Als ik erover lees dan herken ik me er wel in. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Geschreven door: Desiree op Zaterdag 14 April 2018 om 11:43 Ongepaste reactie?

Waarom reageert er niemand? smiley


Geschreven door: Els op Zondag 15 April 2018 om 18:02 Ongepaste reactie?

Mmm, je hebt in korte tijd wel heel erg veel ellende voor je kiezen gekregen. Dat je je daarom nu echt slecht voelt, lijkt me rot maar eigenlijk ook heel logisch.
Heb je iemand met wie je goed kunt praten over hoe je je voelt? Je bent in behandeling voor een angststoornissen, kan je daar ook je andere klachten bespreken?
Het idee dat het nooit meer goedkomt, dat is heel herkenbaar. Wat mij helpt, zijn gesprekken met mijn fijne psycholoog en dingen doen die me een goed gevoel geven. Als ik teveel pieker, ga ik wandelen, fietsen of in de tuin werken. Jij hebt vast ook dingen die je even uit de negatieve spiraal halen. En ondertussen is het ook heel gewoon dat je na zoveel ellende tijd nodig hebt om dit allemaal te verwerken. Sterkte, het komt goed (zeg ik ook tegen mezelf) maar kost tijd.


Geschreven door: Desiree op Dinsdag 17 April 2018 om 21:33 Ongepaste reactie?

Ik kan er wel over praten met anderen, dat lucht wel even op maar dat is het dan ook.
Afgelopen weekend ging het 3 dagen goed, veel rust gehad. Gewandeld, maar na een uur ben ik duizelig. Gisteren naar yoga gegaan en na een uur was ik doodmoe, had ik hartkloppingen en weer hyperventilatie. Normaal maakte yoga me juist uitgeruster, nu totaal het tegenovergestelde. Snap er niks meer van. Zo van geschrokken gisteren dat ik sinds vanmorgen weer in de put zit. Durfde mijn bed bijna niet uit, hyperventilatie totaal niet meer onder controle, trillende ledematen. Alsnog gaan zwemmen, dat ontspande beter dan yoga.
Ik blijf maar piekeren. Bang dat ik opgenomen moet worden, bang dat mijn medicatie (paroxetine 25 mg, opgehoogd sinds 2 weken) niet meer werkt, bang dat ze me straks antipsychotica voorschrijven (en dat wil ik niet, want ik heb zoveel mensen er enorm dik van zien worden en als ik iets niet wil is het zo dik worden)


Geschreven door: Coen op Woensdag 18 April 2018 om 11:23 Ongepaste reactie?

Hee Desiree,

ten eerste een heel naar verhaal zo te horen en kan mij voorstellen dat je je na de dingen die gebeurd zijn niet goed voelt. Wat wel goed is om te horen is dat het een paar dagen goed ging. Je geeft aan dat je zelf niet veel geduld hebt, alleen denk ik dat je toch rustig aan moet doen en geduld zult moeten tonen in deze situatie. Als dit over een half jaar of langer is opgebouwd denk ik dat het wat tijd zal nemen om je weer helemaal goed te voelen en de dingen die zin gebeurd te verwerken.

Wat voor Yoga heb je gedaan. Er zijn namelijk heel veel soorten, waarvan sommigen (de Yang varianten) behoorlijk pittig kunnen zijn. in de tijd dat ik een burnout had heb ik heel veel Yin yoga gedaan omdat je daarbij voor in verschillende posities ontspand en dus niet je lichaam uitput. Echt een aanrader!

Mijn ervaring is dat de angst om je niet goed te voelen het effect van slecht voelen erg kan versterken. Zelf probeerde ik wel dingen te blijven doen en hierbij vooral goed op te letten welke mij energie opleverden. Bijvoorbeeld elke dag een uur / twee uur wandelen in de omgeving en vooral natuur werkte bij mij heel goed.
Je zegt ook dat je heel veel piekert, ik deed dat ook en denk dat dit heel normaal is omdat je telkens bang bent dat je je slecht voelt. Probeer je vooral niet schuldig te voelen dat je piekert, maar blijf wel dingen doen.

Daarnaast zou ik zeker doorgaan met therapie of met je huisarts bespreken waar je het best terecht kunt, want in mijn ogen is hulp vragen bij dit soort problemen een enorme sterkte en kun je hier ook veel van leren.

Jij geeft ook aan dat zwemmen helpt, blijf dit dan ook doen omdat dit je blijkbaar op dit moment energie geeft.


Geschreven door: Desiree op Woensdag 18 April 2018 om 13:35 Ongepaste reactie?

Easy flow yoga, maar wel aangepast omdat ik via het dagactiviteitencentrum in een groepje zit met andere psychisch kwetsbare mensen. Alleen heb ik daar zelfs de neiging om te streng voor mezelf te zijn, van de docente hoef je je niet dubbel te vouwen en moet je bij pijn niet doorgaan. Ik ben zo iemand die dus wel doorgaat. Vreselijk streng voor mezelf, altijd al geweest.


Geschreven door: Desiree op Donderdag 19 April 2018 om 11:03 Ongepaste reactie?

Zelfs mijn psychologe zegt dat ik overspannen ben. Wel een opluchting ergens, weet ik tenminste zeker dat het dat is. Nu het nog gaan accepteren. smiley


Geschreven door: Daan op Donderdag 19 April 2018 om 11:37 Ongepaste reactie?

Hoi Desiree, het is belangrijk dat je gaat accepteren dat je overspannen bent en dingen niet meer zo makkelijk gaan als hiervoor op dit moment maar het komt echt weer goed. Ik las dat je AD was opgehoogd 2 weken geleden, hou er rekening mee dat je daar wat bijwerkingen van kan krijgen en dat kan de yoga en dat soort dingen wel beinvloeden en dat duurt meestal 3 tot 4 weken voor het goed ingewerkt is. Het is een kwestie van aanvoelen wat goed voelt op dit moment om te doen wat op dit moment misschien beter is om even te laten tot je wat stabieler bent zoals je aangaf dat zwemmen goed ging en je er beter door voelde.

Wat wel belangrijk is om te beseffen is dat als zoiets een keer gebeurd tijdens de yoga dat niet hoeft te betekenen dat het de volgende keer ook gebeurd. Dit soort dingen hebben tijd nodig en de ene dag is weer heel anders dan de andere dag, en het komt goed hoor!


Geschreven door: Coen op Donderdag 19 April 2018 om 12:30 Ongepaste reactie?

Hee Desiree, kan mij voorstellen dat het een opluchting is als je ook van je psychologe hoort dat je overspannen bent, soms is het fijn om dat van iemand anders te horen. Om terug te komen op de Yoga. Bij flow, volgens mij ook easy flow, ben je altijd nog actieve houdingen aan het doen. Ik zou zeker ook een keer Yin yoga proberen omdat je daarbij echt in een houding blijft zitten en dus terwijl je bezig bent met de houdingen je ook uitrust. Dat vond ik heel fijn en daardoor kan je ook minder makkelijk te ver gaan.


Geschreven door: Desiree op Vrijdag 20 April 2018 om 19:05 Ongepaste reactie?

Nog iets waar ik ronduit paniekaanvallen door krijg. Eten. Ik lees hier verhalen van mensen met een bo die last hebben van kokhalzen, zelfs overgeven. Die verhalen maken me zo bang, want ik heb ook nog eens emetofobie.
Ik krijg nog maar de helft op van wat ik normaal eet. Zit snel vol (vermoedelijk door het hyperventileren) En als ik moet eten dan ga ik onbewust al hyperventileren, want bang dat ik door mijn overspannenheid ook misselijk word.


Geschreven door: Desiree op Zondag 22 April 2018 om 19:47 Ongepaste reactie?

Vandaag weer teruggevallen. smiley Meerdere hyperventilatieaanvallen gehad, heel heftige huilbuien. Gevoel dat het echt niet meer goed komt.


Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)